Ο Κιθ Λάνγκφορντ περνάει... δεύτερη νιότη!

Ο Κιθ Λάνγκφορντ περνάει... δεύτερη νιότη!

Κάτια Πετροπούλου
Ο Κιθ Λάνγκφορντ περνάει... δεύτερη νιότη!

bet365

Αν και... κουρασμένος, όπως δήλωσε στο gazzetta.gr, ο Κιθ Λάνγκφορντ έδωσε παράσταση και στο «Ιβανώφειο» και αποδεικνύει πως, όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ θυμίζει τον παικταρά που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε!

Αντιμετώπισε δυσπιστίες για την ηλικία του, φάνηκε να παίρνει την «κάτω βόλτα» μετά την παρουσία του στην Ούνικς Καζάν, αμφισβητήθηκε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, αλλά πλέον ο ίδιος αποδεικνύει πως «είναι εδώ»!

Ο Κιθ Λάνγκφορντ φρόντισε για ακόμα ένα παιχνίδι να δείξει πως είναι σε τρομερή κατάσταση και να «λυτρώσει» την ΑΕΚ, ώστε να κάνει το πρώτο της «διπλό» στην ΕΚΟ Basket League.

Στο «Ιβανώφειο», ο Αμερικανός γκαρντ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση έως τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού μέτρησε 35 πόντους (4/8δ., 4/7τρ., 15/17β.), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και συγκέντρωσε 40 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να αναδειχθεί και MVP της 7ης αγωνιστικής (ανάλογα και τι θα γίνει στο Περιστέρι Winmasters - ΠΑΟΚ).

«Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν κουρασμένος πριν αρχίσει το ματς! Πνευματικά, ήξερα πως χρειαζόμασταν τη νίκη, επειδή είχαμε ανοίξει μια... τρύπα κι είχαμε βάλει τους εαυτούς μας μέσα, με την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος. Λίγο πριν το παιχνίδι έμαθα πως ο Σαντ-Ρος δεν θα παίξει. Οπότε είπα στον εαυτό μου πως έπρεπε να προετοιμαστώ κατάλληλα και να είμαι έτοιμος για όλα, ώστε να κάνω ό,τι χρειάζεται για τη νίκη», είπε σχετικά στο gazzetta.gr και συνέχισε:

«Αν βγω MVP, τότε θα είμαι σίγουρα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Είναι πάντα χαρά να βλέπεις πως η σκληρή σου δουλειά ανταμείβεται. Ο MVP της εβδομάδας έχει βέβαια μικρή διάρκεια. Εγώ στοχεύω πιο μακριά. Αν δεν βγαίνω MVP, αλλά νικάμε, θα χαρώ επίσης, και πιο πολύ! Χρειαζόμαστε κάθε πιθανή νίκη, ειδικά όταν η ομάδα μας δεν έχει όλες της τις δυνάμεις».

Με τα πράγματα να δείχνουν πως έχουν μπει πια στη θέση τους, αφού η ΑΕΚ, μέσα από την άμυνά της, έχει πάρει το δρόμο των νικών (6-0), στον 36χρονο έχει... πέσει το «βάρος» της επίθεσης κι εκείνος το εκμεταλλεύεται και το απολαμβάνει. «"Χτίζουμε" κάτι τώρα, οπότε η θετική ενέργεια είναι πολύ σημαντική», σημείωσε.

Ο ίδιος ήθελε να είναι μέρος μιας ομάδας φέτος που θα τού δείχνει εμπιστοσύνη και θα τού δίνει ελευθερία. Την ελευθερία να είναι το «πρώτο βιολί» και να... σκοτώνει τον αντίπαλο, όπως εκείνος ξέρει. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τού το προσφέρει αυτό κι εκείνος τον αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον ο Λάνγκφορντ χαμογελάει, βγάζει τα... πιστόλια του (όπως κάνει στους πανηγυρισμούς του) και χαίρεται μαζί με τους συμπαίκτες του. Νιώθει άνετα και το δείχνει. Εκεί που εκνευριζόταν με ένα άστοχο σουτ ή μια άστοχη βολή κι άφηνε το μυαλό του να «χαλάσει», έχει δώσει τη θέση του στον παίκτη που χαίρεται αυτό που κάνει. Όσο για το κίνητρο που τον κρατά... πεινασμένο; Διαφέρει, ανάλογα την περίπτωση...

«Το κίνητρο εξαρτάται κάθε φορά. Ίσως ακούσω κάτι αρνητικό από κάποιον για μένα ή ο αντίπαλος είναι πολύ δύσκολος και η αδρεναλίνη μου εκτοξεύεται. Κάποιες φορές, μπορεί να είναι πολλά πράγματα μαζί. Αλλά το μόνιμο, καθημερινό μου κίνητρο είναι να είμαι η καλύτερη εκδοχή του Κιθ Λάνγκφορντ. Έχω δώσει πριν από πολλά χρόνια αυτή την υπόσχεση/δέσμευση στον εαυτό μου και τις περισσότερες φορές είναι απλά αυτό που χρειάζεται να σκεφτώ».

Με όσα έχει ακούσει κατά καιρούς, βέβαια, από αμφισβητίες του, αισθάνεται που και που μια μικρή, τόση δα, ικανοποίηση. «Είναι λογικό να αμφισβητούν έναν παίκτη στα 36 του. Προσπαθώ και είμαι απλά σταθερός. Ίσως δεν θα μπορώ να σκοράρω 30+ πόντους κάθε βράδυ, αλλά μπορώ και θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Βέβαια, υπάρχει μέσα μου κι ένα μικρό κομμάτι που αισθάνεται ικανοποίηση, όταν κάνω αυτούς που με κρίνουν, να σωπάσουν».

Ο Λάνγκφορντ άρχισε να παίρνει ώθηση από την Ευρώπη. Εκεί βρήκε ρυθμό, κάτι που το μεταφέρει πια και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο Basketball Champions League, έχει καταφέρει να βάλει το όνομά του πρώτο στη λίστα των σκόρερ της διοργάνωσης, αφού έχει πετύχει μέχρι στιγμής 114 πόντους (22.8μ.ό.) μετά από 5 ματς. Είναι πέμπτος σε τρίποντα, με ποσοστό 59.3% και έκτος στο σύστημα αξιολόγησης με 20.0 βαθμούς. Στην Ελλάδα, είναι επίσης πρώτος στη σχετική λίστα (130 πόντοι), αλλά η «μονομαχία» με τον Κόνερ Φράνκαμπ του Ρεθύμνου (128) και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (108) φαίνεται πως θα είναι... μεγάλη!

Ο ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΠΟΝΤΟΙΔΙΠΟΝΤΑΤΡΙΠΟΝΤΑΒΟΛΕΣΑΣΙΣΤΡΙΜΠΑΟΥΝΤΚΛΕΨΙΜΑΤΑΛΕΠΤΑ ΣΥΜ.
819.1246.9%34.2%79.7%2.13.40.628.6

Ο ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΠΟΝΤΟΙΔΙΠΟΝΤΑΤΡΙΠΟΝΤΑΒΟΛΕΣΑΣΙΣΤΡΙΜΠΑΟΥΝΤΚΛΕΨΙΜΑΤΑΛΕΠΤΑ ΣΥΜ.
522.854.2%59.3%80.9%2.82.41.631.6
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα