Στο τοπικό η Καστοριά, πήρε πρόσκληση για την Α1 η Καρδίτσα

Στο τοπικό η Καστοριά, πήρε πρόσκληση για την Α1 η Καρδίτσα

bet365

Η Καστοριά δήλωσε αδυναμία παρουσίας τόσο στην Basket League, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία, λόγω οικονομικών πόρων, και η επόμενη επιλαχούσα ομάδα για την Α1 είναι η Καρδίτσα, η οποία έλαβε σχετική πρόσκληση από την ΕΟΚ.

Η ομάδα, από την οποία ξεκίνησε τα πρώτα του νεανικά βήματα στο μπάσκετ ο Δημήτρης Διαμαντίδης, τόνισε πως μετά την αποχώρηση του βασικού επενδυτή, Ναούμ Δίτσιου, δεν μπορεί να βρει οικονομική υποστήριξη για τις ανάγκες της μεγάλης κατηγορίας.

Μάλιστα, μέσα από την ανακοίνωσή της υποστήριξε πως θα κάνει restart από τις τοπικές κατηγορίες (ΕΚΑΣΔΥΜ).

Επόμενη επιλαχούσα ομάδα για την Α1 Κατηγορία ήταν η Καρδίτσα, η οποία αποκάλυψε με χαρά πως έλαβε πρόσκληση από την ΕΟΚ για άνοδο και συγκάλεσε ανοιχτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Κιέριον».

Σε περίπτωση που δεν μπορέσει ούτε ο θεσσαλικός σύλλογος να πάρει μέρος στην Basket League, τότε ο ΕΣΑΚΕ θα δώσει μια wild card, την οποία, όμως, δεν μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός.

Οι ανακοινώσεις:

Καστοριά: «Ο Α.Σ. Καστοριάς μετά την αιφνίδια παραίτηση του προέδρου Ναούμ Δίτσιου, βρέθηκε στην δυσμενή θέση να πρέπει να διαχειριστεί την απουσία του βασικού χρηματοδότη του συλλόγου, την ακαταλληλότητα του γηπέδου της πόλης και παράλληλα την επικείμενη πρόσκληση για συμμετοχή στην Α1 εθνική κατηγορία.

Η διοίκηση προχώρησε άμεσα στην σύγκλιση Γ.Σ. ,καλώντας τα μέλη αλλά και όλο τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής να συνδράμουν ώστε να βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.

Όπως είναι γνωστό την δεκαετή οικονομική κρίση στην χώρα μας ήρθε να συμπληρώσει μια άνευ προηγουμένου πενταετής ύφεση στον κλάδο της γούνας, που είναι ο κινητήριος μοχλός της τοπικής μας οικονομίας. Αυτή η δυσχερής συγκυρία έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή αδυναμία εύρεσης οικονομικής βοήθειας την στιγμή που η συμμετοχή μιας ομάδας σε τόσο υψηλό επίπεδο απαιτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σεβόμενοι την ιστορία και το ήθος που διέκρινε πάντα τον σύλλογό μας αποφασίσαμε να μείνουμε μακριά από υπόγειες συναλλαγές που αφορούν αγοραπωλησίες Α.Φ.Μ. ή άλλες ύποπτες δοσοληψίες και να προχωρήσουμε μπροστά με τιμιότητα.

Αδυνατώντας για τους παραπάνω λόγους να συμμετέχουμε στο όνειρο της Α1, αλλά και των άλλων εθνικών κατηγοριών, πήραμε την δύσκολη απόφαση να επανεκκινήσουμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και μόνο.

Το νέο αυτό ξεκίνημα έχει αφετηρία το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΔΥΜ χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο αθλητές του τόπου μας και παράλληλα δίνοντας την δυνατότητα σε έφηβους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να πάρουν εμπειρίες σε αγώνες ανδρικού πρωταθλήματος, κάτι το οποίο δεν μπορούσαν να κάνουν μέχρι σήμερα.

Θέλοντας να βλέπουμε πάντα στα μάτια αθλητές, γονείς και φίλους του συλλόγου, δηλώνουμε ότι ο Α Σ. Καστοριάς είναι εδώ για να συνεχίσει να επιτελεί το αθλητικό- κοινωνικό του έργο με έμφαση στα τμήματα υποδομής και να προάγει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και γενικότερα τον αθλητισμό στην ακριτική Καστοριά.

Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».

Καρδίτσα: «Ο σύλλογός μας, δέχτηκε σήμερα πρόσκληση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να συμμετάσχει στην Α1 Εθνική!!!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας του Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ και της Καρδίτσας, που καλείται να βρεθεί για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ομάδα της πόλης μας.

Ακόμη μεγαλύτερη όμως, είναι η πρόκληση της συμμετοχής σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ένα όνειρο, που μπορεί να γίνει πραγματικότητα, μόνο κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της πόλης.

Με δεδομένες τις ασφυκτικές προθεσμίες, αύριο Τρίτη στις 8.30 μ.μ. καλούμε όλους τους φίλους της ομάδας και τους φορείς της περιοχής μας, σε ανοικτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο "Κιέριον".

Η παρουσία όλων όσων αγαπούν τον Α.Σ.Κ. και τον αθλητισμό της Καρδίτσας, είναι αυτονόητη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα