ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Απίστευτο και όμως ελληνικό: Με «χάρη» το Λαύριο στην Α1!

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Με «χάρη» το Λαύριο στην Α1!

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Με «χάρη» το Λαύριο στην Α1!

Ο Αντώνης Καλκαβούρας σχολιάζει την πρωτοφανή απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, να κάνει «χάρη» στο Λαύριο και να το κρατήσει στην Α1 Κατηγορία, αψηφώντας ουσιαστικά τους κανονισμούς του πρωταθλήματος. 

Μέχρι τώρα είχαμε την ΕΟΚ να μας εκπλήσσει με τον οπισθοδρομικό της τρόπο λειτουργίας, αλλά τώρα έρχεται ο ΕΣΑΚΕ να το πάει ακόμη παραπέρα. Το ίδιο Δ.Σ. που πριν από περίπου δύο μήνες είχε αποφασίσει ομόφωνα την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος (το αίτημα εγκρίθηκε από τον ομοσπονδία και εστάλη στον αρμόδιο υφυπουργό), αποδέχτηκε την οργάνωση ψηφοφορίας με στόχο την αναβαθμολόγηση μετά από αίτημα του Λαυρίου.

Η ομάδα των Νοτίων προαστίων που υποβιβάστηκε στην Α2 Κατηγορία λόγω του μηδενισμού του Παναθηναϊκού στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Κύμη, έπεισε τις υπόλοιπες ομάδες να ψηφίσουν για την παραμονή της, λες και δεν υπάρχουν κανονισμοί που ορίζουν τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. 

Κι όλα αυτά ενώ μετά την απορριπτική απόφαση του ΑΣΕΑΔ, που σημείωνε ότι οι «ερυθρόλευκοι» μηδενίστηκαν σε όλα τα ματς της κανονικής περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι τα playoffs διεξήχθησαν με λάθος ζευγάρια!

Βέβαια, όταν βγήκε η απόφαση που υπογράμμιζε ότι ο Ολυμπιακός δεν αντικαθίσταται, τα playoffs είχαν αρχίσει και δεν μπορούσαν να σταματήσουν και να ξαναρχίσουν από την αρχή, πολύ απλά γιατί η ομάδα (Άρης) που (αν) θα έμπαινε στην post-season, είχε ολοκληρώσει προ πολλού τις υποχρεώσεις της και οι παίκτες της είχαν σκορπίσει στις πέντε ηπείρους.  

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, όμως, τα μέλη του ΕΣΑΚΕ (ο Ολυμπιακός ήταν απών), αποδεχόμενοι το πρωτόγνωρο αίτημα του Λαυρίου, ήταν σαν να δέχτηκαν να του κάνουν μία χάρη, πολύ απλά επειδή, πράγματι, «έπεσε», αδίκως!

Κοινώς, οι ομάδες αποφάσισαν για νέα βαθμολογία, ικανοποιώντας το αίτημα ενός "αδικημένου" συλλόγου, έτσι ώστε να φέρουν το πρωτάθλημα στην μορφή που τις βόλευε να είναι, λες και δεν υπάρχουν κανονισμοί που ορίζουν πως και πότε υποβιβάζεται κάποιος και τι συμβαίνει σε περιπτώσεις μηδενισμών.

Αλλά σου λένε «ο Ολυμπιακός δεν θέλει να παίξει και μόνος του προκάλεσε τον υποβιβασμό του, ο Κολοσσός επανήλθε λόγω της σύμπραξης με τον Χολαργό, οπότε γιατί το Λαύριο που δεν έφταιγε, να μείνει στην απέξω;»...

Αν αυτή είναι η λογική των ομάδων που συμμετέχουν στην Α1 Κατηγορία και αν έτσι λειτουργεί η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, τότε πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας για την κατάντια του ελληνικού μπάσκετ...

Αν η επικύρωση της βαθμολογίας μπορεί να γίνεται με μία ψηφοφορία που αποδέχεται το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και η μοίρα μίας ομάδας αποφασίζεται στο πλαίσιο μίας "χάρης", τότε πραγματικά νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν και είμαι πλέον σίγουρος ότι έχουμε το πρωτάθλημα που μας αρμόζει...