Ρέθυμνο - Κολοσσός Ρόδου 93-67

Γιώργος Κούβαρης
Ρέθυμνο - Κολοσσός Ρόδου 93-67

bet365

Με έναν εκπληκτικό Άντονι Χίκι ο οποίος σημείωσε triple double ύστερα από 18 χρόνια στην Basket League (14π., 16ασ., 10ρ.), το Ρέθυμνο κράτησε «ζωντανές» τις ελπίδες της παραμονής, ενώ με τη νίκη του κόντρα στον Κολοσσό (93-67) έστειλε τους Ροδίτες στην Α2 κατηγορία.

Η αλήθεια είναι ότι σε ένα ματς το οποίο είχε τον χαρακτήρα «ο θάνατός σου η ζωή μου» ο ανταγωνισμός έπρεπε να ήταν μεγάλος. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που οι δύο ομάδες είχαν απόσταση μίας και μόνο νίκης και οι διαφορές δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλες.

Παρόλα αυτά, το Ρέθυμνο φρόντισε να μετατρέψει το -στα χαρτιά- ντέρμπι με τον Κολοσσό Ρόδου σε παράσταση για έναν ρόλο και να αποτελέσει τον κυρίαρχο του παιχνιδιού από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Το τελικό 93-67 αποτυπώνει στο έπακρον τα όσα συνέβησαν στην Κρήτη, με τους γηπεδούχους να διατηρούνται στο κυνήγι της παραμονής και τους Ροδίτες να αρχίζουν να σχεδιάζουν τα πλάνα τους για το νέο πρωτάθλημα της Α2.

Εκείνος που έκλεψε ολοκληρωτικά την παράσταση ήταν ο Άντονι Χίκι, ο οποίος κατάφερε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στις σελίδες του ελληνικού μπάσκετ, καθώς έγινε ο 9ος παίκτης στην ιστορία της Α1 που σημείωσε triple double figure και ο πρώτος ύστερα από 18 ολόκληρα χρόνια, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Τόρεϊ Μπραγκς.

Συγκεκριμένα μέτρησε 14 πόντους (4/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα), 10 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη σε 30 λεπτά συμμετοχής!

Το ματς

Στο ξεκίνημα του αγώνα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τα όσα θα επακολουθούσαν στο ματς. Ο Κολοσσός ήταν ανταγωνιστικός στο πρώτο δεκάλεπτο (29-26) αλλά στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω-κάτω. Το Ρέθυμνο «στραγγάλισε» τους φιλοξενούμενους, ενώ παράλληλα έβρισκε με χαρακτηριστική άνεση τον δρόμο για το καλάθι με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ένα εκπληκτικό 30-8 στην δεύτερη περίοδο και να προηγηθεί με 25 πόντους διαφορά (59-24) με τη λήξη του ημιχρόνου. Ένα διάστημα όπου οι Κρητικοί είχαν 11/18 δίποντα και 10/18 τρίποντα ενώ είχαν μοιράσει 18 ασίστ έναντι μόλις τεσσάρων του Κολοσσού.

Έκτοτε το παιχνίδι μετατράπηκε σε τυπικά διαδικασία. Ούτε ο Κολοσσός μπορούσε ή είχε τη διάθεση να επιστρέψει στο παιχνίδι αλλά ούτε άφησαν οι γηπεδούχοι να μειωθεί η διαφορά στο σκορ. Αντίθετα ξεπέρασε και τους 30 πόντους με αποτέλεσμα να φτάσουν σε μια εύκολη επικράτηση για την 23η αγωνιστική.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το Ρέθυμνο είχε 63% στα δίποντα (19/30), 40% στα τρίποντα (14/35) και τριπλάσιες ασίστ (24 έναντι 8).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Αντονι Χίκι έκανε τα... πάντα στο Ρέθυμνο σημειώνοντας ένα εκπληκτικό triple double έχοντας 14 πόντους (4/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα), 10 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη σε 30 λεπτά συμμετοχής!

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Στιβ Μπαρτ είχε 19 πόντους με 2/4 δίποντα και 4/6 τρίποντα όντας ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Με εξαίρεση τους Λι και Μαυροειδή, όλοι οι υπόλοιποι του Κολοσσού.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα και το εξωπραγματικό 30-8 που έκανε το Ρέθυμνο με αποτέλεσμα να πάρει διαφορά 25 πόντων στο ημίχρονο (59-24).

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Το Ρέθυμνο τίποτα απολύτως. Ο Κολοσσός όλο το ματς μετά το πρώτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 29-26, 59-24, 78-48, 93-67

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα