Ο Άρης ψάχνει την ισορροπία του

Ο Άρης ψάχνει την ισορροπία του

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης ψάχνει την ισορροπία του

bet365

Στους τελευταίους τρεις αγώνες, ο Άρης σημείωσε 113 πόντους στα πρώτα ημίχρονα και περιορίστηκε στους 67 στα αντίστοιχα δεύτερα!

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Γουλβς – Λίβερπουλ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αν η λέξη «ηρεμία» ήταν το προαπαιτούμενο για τον Άρη ούτως ώστε να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από 56 ημερολογιακές ημέρες, η «ισορροπία» είναι αυτό που επίσης χρειάζεται να πετύχει για να βγει από τη δύσκολη θέση. Αυτό λείπει από την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, αυτός είναι επίσης ο λόγος του απολογισμού της μίας νίκης στους τελευταίους τρεις αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα πρώτα ημίχρονα των παιχνιδιών με Χολαργό, Κύμη και Ήφαιστο Λήμνου, οι «κίτρινοι» σημείωσαν 113 πόντους στα πρώτα ημίχρονο, δηλαδή 37.6 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στα αντίστοιχα δεύτερα περιορίστηκαν στους 67! Κοινώς, περιορίστηκαν στους 22.3 πόντους!

Αυτή η μεγάλη απόσταση μπορεί να εξηγηθεί μέσα από τη γλώσσα των αριθμών και κυρίως από δύο στατιστικούς τομείς. Ο πρώτος σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα του Άρη έξω από τα 6,75. Στα πρώτα ημίχρονα αυτών των αγώνων ο Άρης σούταρε με 34.8% στα τρίποντα έχοντας 15/43 προσπάθειες. Στα αντίστοιχα δεύτερα είχε 6/42, δηλαδή ποσοστό ευστοχίας 14.2%.

Αγώνας1ο Ημίχρονο2ο ΗμίχρονοΣυνολικά Τρίποντα
Άρης-Χολαργός5/111/126/23
Κύμη-Άρης6/173/119/28
Άρης-Ήφαιστος4/132/196/32

Διπλάσια λάθη

Οι αριθμοί δείχνουν επίσης ότι οι «κίτρινοι» κάνουν τα διπλάσια λάθη στα δεύτερα ημίχρονα. Τόσο στον αγώνα απέναντι στον Χολαργό όσο και στον αντίστοιχο με την Κύμη, υπέπεσαν σε πέντε λάθη στο πρώτο ημίχρονο και σε 10 στο αντίστοιχο δεύτερο. Απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου, επίσης έκαναν πέντε λάθη στο πρώτο 20πτο και εννιά στο δεύτερο. Τα περισσότερα λάθη μεταφράζονται ως λιγότερες κατοχές μπάλας κι όταν αυτή η μείωση συνδυάζεται με το πολύ χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ (σ. σ. για μια ομάδα η οποία επενδύει σ’ αυτό), τότε και η παραγωγικότητα είναι αντίστοιχη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα