Αμυντικό ρεκόρ 33 παιχνιδιών για την ΑΕΚ

Gazzetta team
Αμυντικό ρεκόρ 33 παιχνιδιών για την ΑΕΚ

bet365

Οι 8 πόντοι στους οποίους κράτησε τον Χολαργό στη 2η περίοδο η ΑΕΚ, αποτελεί καλύτερη αμυντική επίδοση των τελευταίων 33 αγώνων της στην Α1.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ για το ρεκόρ της ΑΕΚ

Ο Χολαργός μπήκε καλά στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ προηγούμενος με 18-15 στην πρώτη περίοδο όμως η ΑΕΚ βρήκε λύσεις και έφτασε στην επικράτηση χθες, πρωτίστως μέσα από την άμυνα της και σημειώνοντας μάλιστα μια ξεχωριστή επίδοση. Η “Ένωση” κράτησε τη νεοφώτιστη ομάδα στους οχτώ πόντους στη δεύτερη περίοδο, ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή, αμυντική επίδοση της φετινής Betshop Basket League. Παθητικό οχτώ πόντων είχε το Περιστέρι Βίκος Cola στη δεύτερη περίοδο του παιχνιδιού με την ΑΕΚ και ο Χολαργός στην τέταρτη περίοδου του παιχνιδιού με τον Κολοσσό H Hotels.

Για την ΑΕΚ ήταν η πρώτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα στην οποία είχε μονοψήφιο παθητικό σε ένα δεκάλεπτο. Η προηγούμενη καλύτερη, αμυντική επίδοση της ήταν εκείνη των 11 πόντων που δέχτηκε στην 4η περίοδο του παιχνιδιού στην Κρήτη με το Ρέθυμνο Cretan Kings. Οι οχτώ πόντοι όμως στους οποίους κράτησε τον Χολαργό στη δεύτερη περίοδο του χθεσινού παιχνιδιού δεν είναι μόνο ρεκόρ περιόδου αλλά η καλύτερη αμυντική επίδοση των τελευταίων 33 αγώνων της στο Πρωτάθλημα.

Πέρσι το ρεκόρ της ήταν οι εννιά πόντοι στους οποίους κράτησε τον Κόροιβο στην τέταρτη περίοδο του παιχνιδιού του ΟΑΚΑ ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της στη σεζόν 2016-17, στον 3ο μικρό τελικό με τον Άρη, είχε παθητικό οχτώ πόντων στο 3ο δεκάλεπτο. Για να βρούμε αμυντική επίδοση μιας περιόδου, καλύτερη της χθεσινής για την “Ένωση” θα πρέπει να γυρίσουμε στις 4 Μαίου 2016 όταν είχε κρατήσει το Ρέθυμνο Cretan Kings στους έξι, στην 3η περίοδο του 2ου αγώνα των πλέι οφ, επίδοση που είχε και στην 1η περίοδου του παιχνιδιού της κανονικής περιόδου με την Κύμη στη Χαλκίδα.

*Η ΑΕΚ πάντως χθες έκανε περισσότερα λάθη από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της στο φετινό Πρωτάθλημα. Είχε 18, τρία περισσότερα από το παιχνίδι με τον Προμηθέα. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 21 αγώνων της στην κατηγορία αφού είχε 19 λάθη στο εντός έδρας ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ του περσινού Πρωταθλήματος, για τη 12η αγωνιστική.

*Το πιο παραγωγικό, επιθετικά, παιχνίδι του με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε ο Μάλκολμ Γκρίφιν σημειώνοντας 15 πόντους. Είχε 14 στο ματς του BCL κόντρα στην Μπάμπεργκ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα