Ωραίος ο Ήφαιστος, προβληματικός ο Άρης

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ωραίος ο Ήφαιστος, προβληματικός ο Άρης

bet365

Ο Ήφαιστος Λήμνου επικράτησε του Άρη με 56-62 σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Nick Galis Hall. Οι «κίτρινοι» παρουσίασαν και πάλι πολύ προβληματική εικόνα στην επίθεση.

Και οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν δυσλειτουργικές επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικά ο Άρης, είχε τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία και σε συνάρτηση με τις 11 χαμένες ελεύθερες βολές στο ίδιο διάστημα, αλλά και από τη δεδομένη αδυναμία του κάτω από τα καλάθια (σ. σ. ο Γκάρι ΜακΓκι ένιωσε ενοχλήσεις στο λαγονοψοΐτη και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Βαγγέλη Αγγέλου) δεν ήταν παραγωγικός. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι περιορίστηκε στους επτά πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (7-13).

Ο Ήφαιστος Λήμνου αγωνίστηκε δίχως τους Έβανς, Φριμάνις ενώ στις αρχές της δεύτερης περιόδου είδε και τον Τζέρι Σμιθ να αποχωρεί τραυματίας (του έγιναν ράμματα στον αγκώνα). Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου βασίστηκε στους Γόντικα, Μανωλόπουλο, Ουίγκινς και προηγήθηκε με 11-20 (14’). Ο Άρης δεν είχε άλλο τρόπο εκτέλεσης πέραν του μακρινού σουτ, του το έδωσε ο Λευτέρης Μποχωρίδης και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 25-32.

Ο Άρης πρόσφερε ένα ακόμη απογοητευτικό επτάλεπτο σε αντίθεση με τον Ήφαιστο Λήμνου. Ο Γκότσερ έκανε τη διαφορά, γενικώς οι «νησιώτες» είχαν το μακρινό σουτ και προηγήθηκαν με 29-48 (28’). Ο δε Άρης έπειτα από τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Ραμόν Χάρις μέτρησε διάστημα άνω πέντε λεπτών χωρίς καλάθι, με κακές επιλογές στην επίθεση. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 34-49.

Μέσα από τη ζον πρες άμυνα, ο Άρης βελτίωσε τη σχέση του με το αντίπαλο καλάθι και ταυτόχρονα περιόρισε τον Ήφαιστο Λήμνου. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου μείωσε σε 48-56 με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία τρία λεπτά. Εκεί, ο Μπρέιζελτον ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, ο Λάκι Τζόουνς δεν τον μιμήθηκε και ο Ήφαιστος Λήμνου δεν έδωσε το δικαίωμα στον Άρη να πλησιάσει περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 7-13, 25-32, 34-49, 56-62

ΑΡΗΣ(Αγγέλου): Τζόουνς 5, Κάιζερ 5, Βεργίνης, Μποχωρίδης 13 (2), Φλιώνης 5 (1), Μπελ 2, Νταλό 4, Χρηστίδης 1, Σταφτσάκης 9 (1), Χάρις 9 (1), Αγγέλου 3 (1).

ΗΦΑΙΣΤΟΣ(Μανωλόπουλος): Γκότσερ 7 (1), Μανωλόπουλος 10 (2), Μπρέιζελτον 6 (1), Σμιθ 2, Διαμαντάκος 6, Χαριτόπουλος 4, Μπούρτος 4, Γόντικας 13, Ουίγκινς 10 (1).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα