Τα σημεία που θα κρίνουν την παραμονή των Μποχωρίδη, Μπελ

Τα σημεία που θα κρίνουν την παραμονή των Μποχωρίδη, Μπελ

Τα σημεία που θα κρίνουν την παραμονή των Μποχωρίδη, Μπελ

bet365

Είτε με άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών είτε όχι, ο Άρης θέλει να κρατήσει τους Λευτέρη Μποχωρίδη, Γκάρι Μπελ και το gazzetta.gr σημειώνει τα σημεία που θα κρίνουν την εξέλιξή των δύο υποθέσεων.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η περίπτωση του Λευτέρη Μποχωρίδη είναι ξεχωριστή. Πρόκειται για έναν αθλητή ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου ενώ και ο ίδιος αντιμετωπίζει με συναίσθημα την προοπτική παραμονής του στην ομάδα. Συνεπώς, από συναισθηματικής άποψης ο Άρης έχει το πλεονέκτημα. Υπάρχει όμως και το επαγγελματικό σκέλος. Τι μπορεί να του προσφέρει ο Άρης σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο και πόσο μπορεί να πλησιάσει τα «θέλω» του αθλητή.

Σε οικονομικό επίπεδο, η αξία ενός αθλητή εξαρτάται από τις προτάσεις που έχει στα χέρια του. Υπό την έννοια ότι διαμορφώνεται αναλόγως των προσφορών. Ο Μποχωρίδης γνωρίζει το ποσό που μπορεί να του δώσει ο Άρης κι αν αποφασίσει να μείνει στην ομάδα δεν θα τον αποθαρρύνει το οικονομικό. Το απέδειξε εξάλλου και τον περασμένο χειμώνα. Βέβαια, για να μπουν οι δύο πλευρές σε ουσιαστική διαπραγμάτευση θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα διακανονισμού της οφειλής από τη φετινή συνεργασία τους. Η ουσία είναι ότι το οικονομικό δεν είναι ο βασικός ρυθμιστής της υπόθεσης.

Το αγωνιστικό έχει μεγαλύτερη αξία στο μυαλό του αθλητή. Είναι αλήθεια ότι ο Βαγγέλης Αγγέλου προσπαθεί να διαμορφώσει πειστικό περιβάλλον. Στη συνάντηση του με τον Θεσσαλονικιό γκαρντ, του εξήγησε ότι τον προορίζει να έχει βασικό ρόλο καθώς επίσης και ότι θέλει να δουλέψει μαζί του για να είναι ο βασικός point guard. Το τελευταίο στοιχείο έχει αξία καθώς ο Μποχωρίδης δεν είχε ξεκάθαρη αγωνιστική θέση είτε στον Άρη είτε στον Παναθηναϊκό και ως ένα βαθμό αυτό πλήρωσε στους «πράσινους».

ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η WILD CARD

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι η συμμετοχή της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι λογική και ευνόητη η επιθυμία του παίκτη να φαίνεται κι εκτός συνόρων. Επί τούτου, έχουν… προχωρήσει αρκετά οι συζητήσεις του Άρη με το BCL. Η wild card θεωρείται δεδομένη απλά μένει να φανεί αν θα στέλνει τον Άρη στον τελευταίο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης ή αν θα του εξασφαλίσει απευθείας συμμετοχή στους ομίλους. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι και το πιθανότερο. Εν τέλει, σε αγωνιστικό επίπεδο ο Μποχωρίδης αντιλαμβάνεται ότι οι συνθήκες θα είναι καλές γι’ αυτόν. Συν τοις άλλοις, δεν παραγνωρίζει ότι ο προπονητής που τον είχε ρίξει στα βαθιά πριν από περίπου πέντε χρόνια ήταν ο Βαγγέλης Αγγέλου και εκτιμά ότι αντίστοιχη βοήθεια θα έχει κι αυτή τη φορά.

Πάμε στην περίπτωση του Γκάρι Μπελ. Εδώ το οικονομικό βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και είναι δικαιολογημένο. Πέρυσι ο Αμερικανός πέρασε δύσκολες στιγμές με συνεχείς ανακολουθίες και αναβολές πληρωμών. Είχε φτάσει στα όριά του τα περασμένα Χριστούγεννα, βρέθηκε ένα βήμα πριν την έξοδο, τελικώς έκανε μια νέα συμφωνία αλλά ούτε αυτή τηρήθηκε από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας εισέπραξε κάποια χρήματα, αλλά παραμένει ένα οφειλόμενο ποσό.

Ο ΜΠΕΛ ΘΕΛΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Λόγω των παραπάνω, ο 26χρονος γκαρντ θέλει να δουλέψει σε ασφαλές περιβάλλον διότι σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να υποβληθεί στο ίδιο μαρτύριο. Αυτό είχε πει στους ανθρώπους του Άρη πριν φύγει από την Ελλάδα. Άρα, επί της περίπτωσής του, προέχει το ζήτημα της οικονομικής ασφάλειας.

Επί του αγωνιστικού, αντιλαμβάνεται ότι ο Βαγγέλης Αγγέλου τον θέλει πάση θυσία και είναι επίσης αλήθεια ότι ο τελευταίος του εξήγησε τον ρόλο του. Ο τεχνικός του Άρη θεωρεί ότι ο Μπελ είναι παίκτης μεγάλης αξίας ο οποίος τη περσινή σεζόν βυθίστηκε στη δίνη των προβλημάτων του συλλόγου.

Ο Μπελ ζήτησε να μάθει και για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση κι άκουσε με χαρά ότι ο Άρης θα είναι στο BCL. Όπως όμως κάθε επαγγελματίας παίκτης έτσι και ο Αμερικανός θέλει πρωτίστως να δει κι άλλες προοπτικές στην καριέρα του. Από την Basketleague, η ομάδα που φέρεται να εκδήλωσε ενδιαφέρον είναι η Κύμη.

Εν τέλει, αν ο Άρης δημιουργήσει ασφαλές (οικονομικά) περιβάλλον για τον έμπειρο γκαρντ, θα αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα για την απόκτησή του ή μάλλον, για τη διατήρησή του στο ρόστερ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα