Το απόλυτο συμβόλαιο στον... απόλυτο ηγέτη!

Το απόλυτο συμβόλαιο στον... απόλυτο ηγέτη!

Το απόλυτο συμβόλαιο στον... απόλυτο ηγέτη!

bet365

Λίγα 24ωρα πριν από το πρώτο τζάμπολ των τελικών της Basket League και ο Νικ Καλάθης ολοένα και πλησιάζει στην ανανέωση του συμβολαίου του!

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς - Κλίβελαντ Καβαλίερς, αν o Στέφεν Κάρι αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αργά το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2015, όταν ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την επιστροφή του Νικ Καλάθη στην ομάδα, τα πάντα συνηγορούσαν σε ένα και μόνο πράγμα! Οι «πράσινοι» προετοίμαζαν το έδαφος για τον... συνεχιστή του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Κάτι που είχε ανακοινώσει και επίσημα στις 2 Σεπτεμβρίου.

Μπορεί να πέρασε από πολλά κύματα, μπορεί να είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά φέτος ο Νικ Καλάθης απέδειξε ότι είναι ο απόλυτος ηγέτης και άξιος αντικαταστάτης του πάλαι ποτέ αρχηγού του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η φετινή του σεζόν είναι κάτι παραπάνω από ονειρεμένη! Μέλος της καλύτερης πεντάδας της EuroLeague και για πολλούς -αν όχι για όλους- αδικημένος επειδή δεν πήρε τα βραβεία του MVP και του καλύτερου αμυντικού της σεζόν.

Λογικό και επόμενο να αποτελεί την αρχή και το τέλος του Παναθηναϊκού. Όπως λογικό και επόμενο να έχει στρέψει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων club, τα οποία ετοιμάζονται να στρώσουν χαλιά εκατομμυρίων στα πόδια του. Το όνομά του έχει αρχίσει ήδη να συζητείται και να γράφεται (επειδή όντως υπάρχει ενδιαφέρον) στα ρεπορτάζ των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Εφές ωστόσο στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να αφήσουν έτσι εύκολα τον μεγάλο τους ηγέτη. Μεγάλος σύμμαχος; Ο ίδιος ο παίκτης!

Ο Νικ Καλάθης θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Και θέλει να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου. Είναι κάτι το οποίο έχει εκμυστηρευτεί στους ανθρώπους της ομάδας και εκείνοι από τη πλευρά τους, το γνωρίζουν πολύ καλά. Τι σημαίνει αυτό; Η επίσημη πρόταση στον 29χρονο γκαρντ θα είναι κάτι παραπάνω από δελεαστική, σαφώς καλύτερη από το υπάρχον του συμβόλαιο. Πρόταση που θα αυξάνει τις αποδοχές του κατά 35%-40% και θα φτάνει τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει τον Καλάθη στον Παναθηναϊκό, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που και εκείνος θέλει να παραμείνει κάτοικος ΟΑΚΑ. Οι τελευταίες πληροφορίες συνηγορούν σε παραμονή του φυσικού ηγέτη της ομάδας με το... απόλυτο συμβόλαιο! Εφάμιλλο με έναν σούπερ σταρ ο οποίος θα κουβαλήσει στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό για -τουλάχιστον- τρία χρόνια ακόμα.

Μπορεί να εγκυμονεί ο κίνδυνος του ΝΒΑ, μπορεί να το έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, μπορεί να έχουν ρωτήσει ήδη ομάδες για εκείνον, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες οι δύο πλευρές ολοένα και βρίσκονται πιο κοντά στην συμφωνία, με την παραμονή του Καλάθη να βρίσκεται προ των πυλών της... ανακοίνωσης. Βέβαια μέχρι να μπουν οι υπογραφές και να επισημοποιηθεί η παραμονή του, άπαντες πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι. Αν και όπως όλα δείχνουν είναι τόσο μεγάλη η εκατέρωθεν επιθυμία, που θεωρείται δύσκολο να «χαλάσει» η συμφωνία που θα στείλει στα ουράνια τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Άλλωστε η παραμονή του Καλάθη θα δρομολογήσει και όλες τις υπόλοιπες κινήσεις των «πρασίνων» αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος! Και αυτό διότι ΟΛΟΣ ο σχεδιασμός της ομάδας κρέμεται από τα... χείλη του Καλάθη! Το βέβαιο είναι ένα: Ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού μοιάζει αποφασισμένος να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, ξεκινώντας από τον Νικ. Όμως, όλα αυτά, μετά το τέλος των τελικών μιας και άπαντες δίνουν προτεραιότητα -όπως είναι φυσικό και επακόλουθο- στην κατάκτηση του τίτλου και την διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα