Η επιστολή Λάσκαρη και η αμφιβολία για την αλήθεια

Η επιστολή Λάσκαρη και η αμφιβολία για την αλήθεια

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η επιστολή Λάσκαρη και η αμφιβολία για την αλήθεια

bet365

Η αδυναμία του Νίκου Λάσκαρη στην καταβολή στέρεων εγγυήσεων για την ανάληψη των χρεών προς το Δημόσιο είναι ο λόγος της στασιμότητας που υφίσταται στη μεταβολή ιδιοκτησίας της ΚΑΕ Άρης. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ σκοπεύει – εντός των επόμενων ωρών – να στείλει και επιστολή στην ομάδα επιχειρηματιών που θέλει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ

Στην πραγματικότητα, οι βασικοί ενδοιασμοί των ενδιαφερομένων σχετίζονται με τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του Νίκου Λάσκαρη. Αν δηλαδή η αδυναμία στην καταβολή ουσιαστικών εγγυήσεων για την ανάληψη των χρεών προς το Δημόσιο (σ. σ. περίπου 1.8 εκατομμύρια ευρώ) είναι αποτέλεσμα της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του ιδιοκτήτη ή ένα από τα «παιχνίδια» του τελευταίου ενάμιση έτους. Αυτή είναι η αλήθεια. Διότι, από τη μία πλευρά υπάρχει η πρόσφατη καταβολή (περίπου) 750.000 ευρώ προς το Δημόσιο για τη διευθέτηση χρεών της ΚΑΕ και από την άλλη η αδυναμία ανάληψης χρεών που ανταποκρίνονται περίπου στο 40%-45% των συνολικών χρεών της εταιρίας. Βέβαια, η πληρωμή της τελευταίας οφειλής είχε να κάνει και με το γεγονός ότι ο κ. Λάσκαρης χρειαζόταν άμεσα ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα καθώς επίσης και ότι ο μοναδικός τρόπος εξασφάλισής των δύο εγγράφων ήταν η πληρωμής του συγκεκριμένου ποσού.

Επί της ουσίας, οι συζητήσεις συνεχίζονται και στη διάρκεια της ημέρας ο Νίκος Λάσκαρης σκοπεύει να στείλει επιστολή στην ομάδα επιχειρηματιών στην οποία θα καταθέτει εγγράφως τις θέσεις του. Είναι προφανές ότι η ομάδα επιχειρηματιών δεν θα εκλάβει τις δεσμεύσεις περί εσόδων από μελλοντικές εμπορικές συνεργασίες ως «στέρεες εγγυήσεις», γιατί πολύ απλά τέτοιου είδους σενάρια χρησιμοποιήθηκαν και το περασμένο καλοκαίρι χωρίς επί της ουσίας να γίνει κάτι χειροπιαστό.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα