Τσαϊρέλης: «Να βγει η χρονιά χωρίς... ψυχοφάρμακα»!

Κάτια Πετροπούλου
Τσαϊρέλης: «Να βγει η χρονιά χωρίς... ψυχοφάρμακα»!

bet365

Χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μιλάει στο gazzetta.gr για την κατάσταση που επικρατεί στον Άρη και για το πως σώζεται η χρονιά.

«Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος», έχει πει ο συγγραφέας, Νίκος Καζαντζάκης, θέλοντας να δείξει πως αν δεν έρθεις αντιμέτωπος με δυσκολίες στη ζωή σου, έχει πάρει τον λάθος δρόμο, καθώς μέσα από αυτές γίνεσαι πιο σοφός.

Βέβαια, όταν βλέπεις μόνο ανηφόρα, κάποια στιγμή κουράζεσαι και «σπας», μέχρι να έρθει η στιγμή να πάρεις πάλι τα πάνω σου και να συνεχίσεις.

Οι παίκτες του Άρη το κάνουν αυτό εδώ και αρκετούς μήνες. Άλλοι ακόμα από πέρυσι. Τραβούν... κουπί σε μια δύσκολη οικονομικά και διοικητικά χρονιά για την ομάδα. Παραμερίζουν το «εγώ» τους, για να μπορέσουν να κρατήσουν την ομάδα στην Basket League. Με τους «κίτρινους» να έχουν μόλις 5 νίκες σε 15 ματς, γίνεται κατανοητό πως ο στόχος της επιβίωσης στην κατηγορία είναι πιο ρεαλιστικός από ποτέ.

Ο αγώνας με την ΑΕΚ έχει τελειώσει και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μιλάει στο gazzetta.gr αρχικά για το παιχνίδι. Μοιραία, όμως, δεν γίνεται να μην πάει το μυαλό του και στα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν.

«Κρατάω τα καλά διαστήματα, αλλά και τα “κενά”, γιατί από την αρχή της χρονιάς υπάρχουν στα περισσότερα παιχνίδια, αν όχι σε όλα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημά μας νομίζω. Ξεχωριστά, βέβαια, από όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί μιλάμε αγωνιστικά. Κοιτάμε και τα αρνητικά και τα θετικά».

Ο 29χρονος φόργουορντ αγωνίζεται εδώ και αρκετό καιρό με πρόβλημα στο δάχτυλο και ενοχλήσεις στη μέση. «Σφίγγει», όμως, τα δόντια και παλεύει. Κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση (18π., 6ρ., 2ασ., 1κλ.), η οποία, όμως δεν έφτανε, για να του απαλύνει για λίγο τον... πόνο. «Δεν μου δίνει αισιοδοξία να σου πω την αλήθεια. Είναι πολύ δύσκολη η συνέχεια για εμάς. Είμαστε στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος... Έχουμε πολύ δύσκολο έργο ακόμα», λέει και προσθέτει για τον στόχο της παραμονής στην Α1: «Έχουμε ξεκινήσει να το σκεφτόμαστε εδώ και πολύ καιρό, όχι τώρα. Αλλά τι να κάνουμε; Πρέπει να προσαρμοστούμε στις δύσκολες συνθήκες. Να δούμε τι μπορούμε να σώσουμε».

Και πως σώζεται, λοιπόν, αυτή η χρονιά; «Δεν ξέρω πως σώζεται... Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Πρώτα κοιτάμε να σώσουμε την ομάδα, που είναι και το πιο σημαντικό, κι από εκεί και πέρα να βγει η χρονιά χωρίς... ψυχοφάρμακα!», αναφέρει με μια δόση αστεϊσμού.

Μέσα σε όλη αυτή την αβέβαιη κατάσταση που επικρατεί, υπάρχει κάτι «δυνατό», που κρατάει ακόμα τους παίκτες κοντά. «Η φιλία που έχουμε μεταξύ μας τα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό μας κρατάει μέχρι στιγμής», παραδέχεται ο Τσαϊρέλης.

Όσο για το ποιο από τα κομμάτια που απασχολούν την ομάδα θα έπρεπε να επιλυθεί πρώτο, ο ίδιος σχολιάζει με ειλικρίνεια: «Δεν ξέρω. Υπάρχει το γνωστό το οικονομικό, που υφίσταται από πέρυσι. Ειδικά τα παιδιά που είμαστε από πέρυσι στην ομάδα, το ζούμε περισσότερο στο πετσί μας. Διανύουμε φέτος τον 4ο-5ο μήνα έτσι, ενώ κάποιοι έχουμε διανύσει κι από πέρυσι... χιλιόμετρα και το καταλαβαίνουμε λίγο καλύτερα, από ότι τα νέα παιδιά. Από την άλλη, έρχονται παίκτες, φεύγουν παίκτες, δεν έχουμε προλάβει να δεθούμε μεταξύ μας. Επικρατεί ένα ψιλοχάος. Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι αυτό».

Αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα, θα ήταν και διαφορετικοί οι στόχοι του Άρη; «Άμα βάλεις το ρόστερ που ξεκίνησε η χρονιά και αυτό που υπάρχει τώρα, είναι η μέρα με τη νύχτα. Οπότε, σίγουρα».

Την προσεχή Τετάρτη (07/02) η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη υποδέχεται την Οστάνδη, για την 14η αγωνιστική του Champions League, σε ένα παιχνίδι αδιάφορο για τον Άρη, καθώς έχει αποκλειστεί από την επόμενη φάση. Τι είναι αυτό που θα κοιτάξει να «κερδίσει» η ομάδα μέσα από αυτή την αναμέτρηση; «Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, γιατί αυτό μας λείπει στα περισσότερα παιχνίδια. Να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και σιγά σιγά να “χτίσουμε” κάτι καλύτερο».

Όσο για τον επόμενο αγώνα στην Basket League, με το πολύ δυνατό πλέον Λαύριο, ο Τσαϊρέλης δηλώνει: «Παρόλο που είναι στην έδρα μας, θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Τα προηγούμενα χρόνια δεν συνέβαινε αυτό. Όποιος ερχόταν στο Παλέ, σκεφτόταν ότι ήταν σε μειονεκτική θέση. Βέβαια, όπως είναι πλέον η κατάσταση, όποιος έρχεται στο γήπεδό μας, παλεύει για τη νίκη και καλά κάνει. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός για εμάς, με όποιον και να παίζουμε, είναι δύσκολα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα