Μάντζαρης: «Η πράσινη φανέλα στη Βαρκελώνη είναι φωτομοντάζ»!

Gazzetta team
Μάντζαρης: «Η πράσινη φανέλα στη Βαρκελώνη είναι φωτομοντάζ»!
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έδωσε συνέντευξη σε σπουδαστές αθλητικής δημοσιογραφίας όπου τόνισε πως μια μετακίνηση από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό στιγματίζει ενώ σχολίασε τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο όπου παρουσιάζεται να βρίσκεται ανάμεσα σε φίλους του «τριφυλλιού»!

O διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε στους σπουδαστές της Σχολής του ΑΝΤΕΝΝΑ κι αναφέρθηκε στη λεπτή γραμμή που χωρίζει την ηρωοποίηση από την κατακραυγή, ενώ δεν δίστασε να αφήσει για λίγο στα αποδυτήρια την αθλητική του ενδυμασία και να μιλήσει για τον… επιχειρηματία Βαγγέλη Μάντζαρη.

Αναλυτικά...

Κάτοχος 2 ευρωπαϊκών τίτλων με τον μπασκετικό Ολυμπιακό, μοναδικές διακρίσεις τόσο με την Εθνική Νέων όσο και την Εφήβων και στο βάθος το παρατσούκλι... ο «Εξολοθρευτής».

Τα παραπάνω παράσημα είχαν στο μυαλό τους για τον Βαγγέλη Μάντζαρη οι σπουδαστές του ΑΝΤ1 MediaLab που είχαν την Τρίτη την ευκαιρία να του θέσουν τις ερωτήσεις τους στο πλαίσιο του μαθήματος «Αθλητική Δημοσιογραφία» που διδάσκει ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου, ο οποίος είχε και τον ρόλο του συντονιστή της συνέντευξης.

Το χιούμορ του 27χρονου Περιστεριώτη αστείρευτο, αλλά χωρίς να επισκιάζει την εκ φύσεως ευθύτητά του. Αυτή επιστράτευσε, άλλωστε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει ακόμα και τα πιο ευαίσθητα ζητήματα, όπως αυτό που τον ήθελε να βρίσκεται ένα βήμα πριν τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό.

«Το καλύτερο για ’μένα ήταν να μείνω στον Ολυμπιακό -Φωτομοντάζ η πράσινη φανέλα στη Βαρκελώνη»

Ερωτηθείς για τους λόγους που απέρριψε την πρόταση των «πρασίνων» το περασμένο καλοκαίρι, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είπε:

«Για να φύγεις από μια ομάδα να πας σε μια άλλη, που είναι εξίσου ανταγωνιστική και το αντίπαλον δέος, πρέπει κάτι να σου λείπει από την ομάδα σου και η άλλη ομάδα να έχει κάτι παραπάνω από τη δική σου. Εγώ δεν βρήκα τίποτα από αυτά τα δύο, γι’ αυτό αποφάσισα ότι το καλύτερο ήταν να μείνω».

Εστίασε, όμως, και στις συνέπειες που θα είχε μια ενδεχόμενη αλλαγή στρατοπέδου. «Μια τέτοια μετακίνηση σε στιγματίζει. Όταν είσαι σε μια ομάδα 6 χρόνια, τη νιώθεις οικογένειά σου και δεν μπορείς να την αφήσεις» είπε χαρακτηριστικά πριν αναφερθεί στις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο όπου παρουσιάζεται να βρίσκεται ανάμεσα σε φίλους του Παναθηναϊκού:

«Αν με είδατε με την πράσινη φανέλα, είναι φωτομοντάζ. Βρέθηκα στο συγκεκριμένο σημείο, επειδή δεν υπήρχαν πολλά εισιτήρια ώστε να επιλέξω θέση στο γήπεδο της Βαρκελώνης».

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός δεν είναι η μοναδική ομάδα που απέρριψε ο πολύπειρος guard, καθώς εμφανίστηκε κάθετος πως δεν θα διένυε τον Ατλαντικό για λογαριασμό του NBA: «Στην Αμερική θα πήγαινα μόνο για διακοπές», υπογράμμισε. «Οικογένειά μου ο Ολυμπιακός, στο πρόγραμμα το να παίξεις μπουνιές με τους συμπαίχτες σου».

Η «οικογένεια» ήταν μια λέξη που χρησιμοποίησε πολλές φορές για να αναφερθεί στην ομάδα του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως απουσιάζουν και τα ατυχή περιστατικά ανάμεσα στον ίδιο και τους συμπαίκτες του, μιας και η πίεση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του.

«Όταν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους τόσο συχνά, όπως εγώ με τους συμπαίχτες μου, και θα βριστείς και θα παίξεις μπουνιές. Όταν είσαι Έλληνας και η ομάδα είναι η οικογένειά σου, μετά από μια αποτυχία θα βγεις έξω και θα ακούσεις την κριτική του κόσμου. Ο Αμερικάνος δεν θα νιώσει αυτή την πίεση», υποστήριξε ο 27άχρονος άσσος.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα της υπερβολής»

Μιλώντας για πίεση, ο Βαγγέλης Μάντζαρης σχολίασε και την αντιμετώπιση που βιώνουν οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό στην Ελλάδα από τους φιλάθλους τους.

«Είμαστε η χώρα της υπερβολής. Πριν δύο χρόνια, όταν κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό, μας περίμεναν 20.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ενώ πριν έναν μήνα ήμασταν όλοι για να φύγουμε»

«Άνοιξα τις καφετέριες για να έχει εργασία ο αδερφός μου»

Πέρα από την άκρως επιτυχημένη πορεία του στον χώρο του αθλητισμού, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει υπό την ιδιοκτησία του και δύο καφετέριες. Όπως δηλώνει, το πρώτο του μαγαζί, αυτό στα Πετράλωνα, το άνοιξε προκειμένου να απασχοληθεί ο μεγαλύτερος αδερφός του ο οποίος λόγω της κρίσης δεν είχε δουλειά. Ακολούθησε και η δεύτερη καφετέρια στο Περιστέρι, την οποία ανέλαβε ο μεσαίος αδερφός. Γι’ αυτό ο ίδιος μιλάει περισσότερο για μια «οικογενειακή υπόθεση», παρά για μια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πώς θα ήθελε, όμως, να τον θυμάται ο κόσμος όταν κρεμάσει τη φανέλα του;

«Ως τον παίχτη που αποτελούσε μέρος της χρυσής γενιάς του Ολυμπιακού», απάντησε γράφοντας τους τίτλους τέλους σε μια συνέντευξη που συνοδεύτηκε τόσο από αστείρευτο κέφι όσο και ευθύτητα.

Το κείμενο υπογράφει ο Αναστάσης Γαλάνης, σπουδαστής Δημοσιογραφίας του ANT1 MediaLab.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα