Γκάουντλοκ στο Gazzetta: «Παίξαμε εκτός συστημάτων λόγω του Γεωργαλλή» (vids)

Γκάουντλοκ στο Gazzetta: «Παίξαμε εκτός συστημάτων λόγω του Γεωργαλλή» (vids)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ο Άντριου Γκάουντλοκ του Κολοσσού.

bet365

Ο Άντριου Γκάουντλοκ ανακάλυψε το ταλέντο στο σουτ στο Λύκειο. Και από τότε δε σταμάτησε να σκοράρει. Το έκανε και απέναντι στην ΑΕΚ Betsson, στην απίθανη παράσταση του Κολοσσού και εξήγησε στο Gazzetta πως διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα.

Ο Άντριου Γκάουντλοκ ήταν στο Λύκειο, όταν ανακάλυψε ότι έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Σε ένα ματς είχε σημειώσει 12 τρίποντα! Η μπάλα μπορεί να φύγει από τα χέρια του, πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και να καταλήξει στο καλάθι του εκάστοτε αντιπάλου του.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Γκάουντλοκ δεν άφησε την τέχνη του. Την εξάσκησε με συνέπεια. Με υπομονή. Και πάνω απ' όλα με αυτοπεποίθηση.

Από το Λύκειο, μέχρι το απόγευμα της 3ης Μαρτίου του 2024, έχει μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα. Αλλά ο παίκτης του Κολοσσού δεν σταματάει. Το έδειξε και κόντρα στην ΑΕΚ Betsson: 26 πόντους, με 4/7 τρίποντα. Και μαζί μία τεράστια νίκη της ομάδας του Ρόδου. Και ξέρετε τι έκανε στη συνέχεια; Πήγε τα παιδιά του να παίξουν σε μία παιδική χαρά... Η πραγματική χαρά ενός πατέρα.

«Ένας σουτέρ πρέπει να έχει σύντομη μνήμη. Και να είναι... κλειδωμένος στο στόχο του. Νομίζω ότι η πνευματική κατάσταση ενός σουτέρ πρέπει να είναι πανίσχυρη για να ξεπερνάει τα άστοχα σουτ», είπε στο Gazzetta όταν τον ρωτήσαμε για τον ψυχισμό ενός σουτέρ.

«Άρχισα να μπαίνω σε ρυθμό»

Και συνέχισε, αναφερόμενος στη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ: «Ήμουν παρά πολύ συγκεντρωμένος απέναντι στην ΑΕΚ. Είχαμε μία δύσκολη εβδομάδα προπονήσεων και ήθελα να βγω στο παρκέ πιο επιθετικά. Όταν άρχισα να αισθάνομαι καλά στο παρκέ, αναφορικά με τα σουτ μου, άρχισα να μπαίνω σε έναν καλό ρυθμό. Οι συμπαίκτες μου έκαναν υπέροχη δουλειά να με βάλουν στο παιχνίδι και να αναζητήσουν ευκαιρίες για να μου δώσουν την μπάλα».

Η αποχώρηση του Γιάννη Γεωργαλλή από τον πάγκο του Κολοσσού και η προσθήκη του σε αυτόν της ΑΕΚ άλλαξε κάποια από τα πλάνα, όπως εξήγησε ο Γκάουντλοκ: «Ο Γιάννης πήγε στην ΑΕΚ και σκεφτήκαμε ότι θα ξέρουν τα περισσότερα από τα plays μας. Ο κόουτς μας ζήτησε να παίξουμε επιθετικά και να μην μένουμε στα συστήματα μας. Να κάνουμε αρκετά drive, να ψάχνουμε την πάσα και να παίξουμε ομαδικά».

Ο Γκάουντλοκ συνδέεται με φιλική σχέση με τον Τζόρνταν ΜακΡέι της ΑΕΚ. Μόνο που δεν είχαν αρκετό χρόνο για να πουν όπως θα ήθελαν: «Ο ΜακΡέι είναι καλός μου φίλος, μιλήσαμε λίγο στην αρχή του αγώνα, αλλά δεν κατάφερα να μιλήσω με τους άλλους Αμερικανούς της ΑΕΚ. Δεν ήταν και τόσο χαρούμενοι μετά το ματς και το αποτέλεσμα».

Τα πέντε τελευταία ματς του Γκάουντλοκ

  • VS Λαύριο, 20 πόντους με 2/4 τρίποντα
  • VS Ολυμπιακός, 14 πόντους με 1/6 τρίποντα
  • VS Απόλλωνας, 20 πόντους με 3/5 τρίποντα
  • VS Άρης, 21 πόντους με 2/4 τρίποντα
  • VS ΑΕΚ, 26 πόντους με 4/7 τρίποντα

Ο Γκάουντλοκ έχει τέσσερις 20άρες (τουλάχιστον) στα πέντε τελευταία ματς της ομάδας του. Τον ρωτήσαμε αν είναι κάποιου είδους «δήλωση». «Όχι, αλήθεια», απάντησε και συνέχισε: «Θέλω να διασκεδάζω παίζοντας το παιχνίδι. Φυσικά το να σκοράρω 20 πόντους είναι διασκεδαστικό αλλά θέλω να είμαι επιθετικός και να παίρνω ότι μου δίνει η αντίπαλη άμυνα».

«Είδα τα 9 τρίποντα του Κάνααν»

Ο γκαρντ του Κολοσσού έχει το ρεκόρ των τριπόντων στη EuroLeague (μαζί με τον Σέιν Λάρκιν). Τον ρωτήσαμε αν τσεκάρει τα ματς της EuroLeague, για να δει αν κάποιος θα σημειώσει τουλάχιστον 11, τονίζοντας ότι ο Αϊζάια Κάνααν άγγιξε το ρεκόρ με 9 εύστοχα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

«Νομίζω ότι κάποιος θα το σπάσει. Σίγουρα! Αλλά δεν το τσεκάρω τόσο συχνά. Πάντως, αυτό του Κάνααν το είδα...», εξήγησε.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα