Πλάθα: «Ίσως φταίω εγώ που δεν κατάφερα να τους πείσω να παίξουν όπως πρέπει» (vid)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Ζοάν Πλάθα της ΑΕΚ με το Μαρούσι

bet365

Όσα δήλωσε ο Ζοάν Πλάθα μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Αμαρουσίου.

Η ΑΕΚ Betsson υποδέχτηκε το Μαρούσι όπου και η «Βασίλισσα» κατάφερε να πάρει τη νίκη στην τελευταία φάση με τον Κουζμίνσκας, επικρατώντας στο τέλος με 91-89.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ζοάν Πλάθα, στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης υποστήριξε ότι η άσχημη εμφάνιση δεν είναι περίεργη και όπως είπε, ίσως να ευθύνεται ο ίδιος για αυτή: «Δεν είναι περίεργο που είχαμε αυτή την εικόνα. Είναι ανθρώπινο. Παίξαμε πολύ καλά στο προηγούμενο παιχνίδι αλλά σήμερα δεν ήμασταν καλοί. Ίσως φταίω εγώ που δεν κατάφερα να τους πείσω να είναι όπως πρέπει».

Στη συνέχεια ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Πρώτα από όλα να συγχαρούμε τον κόουτς Λιμνιάτη και το Μαρούσι. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν. Ακόμα και χωρίς τον Ραντούλιτσα, τον Λούκοβιτς και τον Γιαννόπουλο. Όταν ένα ματς κρίνεται στο ένα καλάθι, και οι δύο ομάδες άξιζαν τη νίκη. Εμείς δεν ήμασταν όσο καλοί θέλαμε. Ίσως είναι δική μου η ευθύνη. Είμαι απογοητευμένος. Εγώ είμαι ο ένοχος για το αποψινό αποτέλεσμα. Οι παίκτες-νικητές θέλουν να νικήσουν ακόμα και αν παίζουν ένα παιχνίδι σκάκι στο σπίτι τους, με τον γιο, ή την κόρη τους. Δεν ήμασταν τόσο καλοί απόψε, παρά τη νίκη που πήραμε. Η βασική ευθύνη είναι δική μου.

Το ανθρώπινο είδος είναι έτσι. Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Σήμερα ήμασταν σε μία άλλη διάσταση. Αυτός δεν ήταν ο χαρακτήρας της ΑΕΚ. Θα υπάρξουν και άλλα παρόμοια παιχνίδια στην έδρα μας. Μόνο αν γνωρίζεις και σέβεσαι το παρελθόν σου, μπορείς να πας μπροστά».

Και πρόσθεσε: «Όταν είσαι κόουτς μπορείς να προετοιμάσεις την ομάδα. Να εξηγήσεις τι να περιμένουν. Προσπαθείς να τους κάνεις να ξέρουν τι να περιμένουν, γιατί κάποιοι είναι και νεαροί. Θα παίξουμε στο Final-8 στο Κύπελλο, είμαστε και στο πρωτάθλημα μέσα και στο BCL προχωράμε. Είχαμε προετοιμαστεί καλά, αλλά η γλώσσα του σώματός μας, δεν ήταν και η καλύτερη στο ζέσταμα πριν από το ματς».

Για την τελευταία επίθεση του Αμαρουσίου και το τρίποντο του Χιλ από τα 9 μέτρα, είπε: «Όταν είσαι τρεις πόντους μπροστά, το εύκολο είναι να κάνεις φάουλ. Στον Παναθηναϊκό χάσαμε για 1 πόντο. Κάποιες φορές αναγκάζεσαι να κάνεις φάουλ. Πρέπει να μην κάνεις όμως και αντιαθλητικό. Δεν μπορείς να το έχεις σαν κανόνα. Δεν είναι κάτι στάνταρ. Όταν είσαι καυτός, πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις τους πόντους. Έφτασαν στο σημείο να βάζουν τρίποντα σχεδόν από τα 9 μέτρα απόψε».

@Photo credits: eurokinissi, ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα