Ελάιτζα Μήτρου Λονγκ στο Gazzetta: «Ο Ναζ γνώριζε τα πάντα για τον Ολυμπιακό, με ρώτησε μόνο για την Ελλάδα»

Δημήτρης Οικονόμου
Ελάιτζα Μήτρου Λονγκ
Ο Ελάιτζα Μήτρου Λονγκ παραδέχτηκε στο Gazzetta ότι το Περιστέρι έδωσε πολλά ανοιχτά σουτ στον Ολυμπιακό, ενώ μίλησε για τον ερχομό του Ναζ και για όσα είπανε προτού εκείνος υπογράψει στους «ερυθρολεύκους».

Περίπου 45 λεπτά πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με το Περιστέρι bwin, το κέντρο του ΣΕΦ έγινε οικογενειακή υπόθεση. Ο Ναζ Μήτρου Λονγκ ανήκει πλέον στους «ερυθρολεύκους» αλλά δεν πρόλαβε να μπει σε ρυθμό πολλών προπονήσεων, για να αντιμετωπίσει τον αδερφό του Ελάιτζα.

Οι δυο τους έχουν σταθεί ο ένας απέναντι στον άλλον αλλά μονάχα στα κολεγιακά χρόνια και έπιασαν την κουβέντα, με τον μικρότερο των Μήτρου Λονγκ, τον γκαρντ του Περιστερίου να μην κρύβει στο Gazzetta τη χαρά του για την παρουσία του αδερφού του στην Αθήνα.

«Τον βλέπω κάθε μέρα, αν όχι κάθε μέρα κάθε δύο μέρες. Δεν είπαμε κάτι σημαντικό, μιλήσαμε λίγο για το παιχνίδι, για τα πράγματα που θα κάνουμε μετά.

Έχουμε ξαναπαίξει και στο κολέγιο, οπότε για μένα δεν έχει μεγάλη διαφορά. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται εδώ, πολύ χαρούμενος που τον απέκτησε ο Ολυμπιακός. Θα δούμε τι θα συμβεί όταν παίξουμε αντίπαλοι στο μέλλον για το πρωτάθλημα».

Οι δυο τους έχουν πολύ καλές σχέσεις και μιλάνε καθημερινά. Πλέον έχουν και τη δυνατότητα να περνούν χρόνο μαζί, όπως ακριβώς το ονειρεύτηκε η μητέρα τους.

Η απόφαση του Ναζ Μήτρου Λονγκ για τον Ολυμπιακό και το... κεφάλαιο «Εθνική»

Φυσικά ο ερχομός του Νάζ σήμανε... καμπανάκια στην οικογένεια, ωστόσο ο Ελάιτζα παραδέχτηκε πως ήταν πολύ ψύχραιμος και ήδη γνώριζε πού ερχόταν. Όταν μίλησαν μαζί, οι ερωτήσεις περιορίστηκαν στην Ελλάδα και το πού θα συχνάζουν από τη στιγμή που θα σμίξουν κάτω από τη σκέπη της ίδιας πόλης.

«Μιλήσαμε για την Ελλάδα, ναι. Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού το γνωρίζει καλά, ήξερε και τον προπονητή μου. Είναι μεγάλος οργανισμός ο Ολυμπιακός, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, οπότε γνώριζε τα πάντα. Έκανε την αναζήτησή του, και δε με ρώτησε πολλά για αυτό. Είπαμε κυρίως για τη ζωή Ελλάδα και τα στέκια».

Περνώντας στο ίδιο το παιχνίδι, ο 26χρονος στάθηκε στις ευκαιρίες που έδωσε η ομάδα του και ο Ολυμπιακός τις εκμεταλλεύτηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» σούταραν 11/26 τρίποντα, με τον Ελάιτζα να γεμίζει τη δική του στατιστική έχοντας 8 πόντους και μία ασίστ, αλλά το Περιστέρι να μην μπορεί να επιστρέψει ολοκληρωτικά.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια τρομερή ομάδα με έναν εκπληκτικό προπονητή. Εμείς συνεχίσαμε να παλεύουμε ασχέτως με το σκορ, επιστρέψαμε δύο φορές αλλά ο Ολυμπιακός έβαλε κάποια μεγάλα σουτ, είναι δύσκολο να τους σταματήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τους δώσαμε αρκετά ανοιχτά σουτ τα οποία και έβαλαν, οπότε μετά από αυτό δεν ήταν εύκολο να επιστρέψουμε κόντρα σε μία τόσο καλή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός».

Βέβαια το ζήτημα που ενδιαφέρει αρκετά τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον ίδιο τον Ναζ Μήτρου Λονγκ, έχει να κάνει με το διαβατήριο. Οι ενέργειες για να αποκτήσει και αυτός, όπως έχει κάνει ήδη ο αδερφός του, προχωράνε.

Μάλιστα ο Ελάιτζα παραμένει σίγουρος, πως αν το θέλει και ο κόουτς Σπανούλης, ο αδερφός του θα φορέσει τα γαλανόλευκα.

«Όχι ακόμα. Δεν το έχει πάρει ακόμα, υπάρχουν ακόμα μερικές διεργασίες για να συμβεί, αλλά όταν γίνει θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Σίγουρα θα παίξει κάποια στιγμή για την Εθνική, εξαρτάται από το πότε θα πάρει διαβατήριο και φυσικά τι θέλει ο κόουτς Σπανούλης».

@Photo credits: eurokinissi, KLODIAN LATO

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα