Γιάννης Ιωαννίδης, Παναθηναϊκός: Το... τριπλό «φλερτ» και η ιστορία που δεν γράφτηκε διαφορετικά

Γιάννης Ιωαννίδης, Παναθηναϊκός: Το... τριπλό «φλερτ» και η ιστορία που δεν γράφτηκε διαφορετικά

Γιώργος Κούβαρης
Γιαννακόπουλοι, Ιωαννίδης

bet365

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά... τρεις φορές είχε προσεγγίσει ο Παναθηναϊκός τον Γιάννη Ιωαννίδη και μάλιστα το καλοκαίρι του '99 είχαν φτάσει κοντά στη συμφωνία.

Μια απόφαση είναι αρκετή για να διαφοροποιήσει την ιστορία... Μια απόφαση που θα μπορούσε να φέρει τα πάνω-κάτω στο ελληνικό μπάσκετ. Μια απόφαση που δεν πάρθηκε ποτέ!

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες στιγμές του Άρη και του Ολυμπιακού, έχοντας επίσης και ένα πετυχημένο πέρασμα από τον πάγκο της ΑΕΚ.

Τον σκεφτήκατε ποτέ και στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού; Κι όμως θα μπορούσε να συμβεί. Ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών αφήνοντας πίσω και ένα μεγάλο «what if» στο ελληνικό μπάσκετ. Το Gazzetta γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται τις τρεις φορές που ο «ξανθός» παραλίγο να περάσει τα «πράσινα» αποδυτήρια. Δύο φορές ήταν πολύ μακριά αλλά και μία... πολύ κοντά!

Οι δύο πρώτες επαφές Παναθηναϊκού με Ιωαννίδη

Η πρώτη προσέγγιση του Παναθηναϊκού και δη του Παύλου Γιαννακόπουλου έγινε μετά την απόφαση του Γιάννη Ιωαννίδη να αποχωρήσει από τον Άρη. Ο ίδιος ο «ξανθός» είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του ότι υπήρξε τηλεφώνημα από την πλευρά των «πρασίνων» ωστόσο δεν προχώρησε ποτέ το ενδιαφέρον σε επίσημη πρόταση με αποτέλεσμα να γίνει το μπάσιμο από τον Ολυμπιακό και να βρεθεί στον Πειραιά το καλοκαίρι του 1991.

Η δεύτερη προσέγγιση έγινε μετά το τέλος της σεζόν 1993-94, όταν ο Τάκης Μπαλτάκος, τότε νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε επικοινωνήσει με τον Γιάννη Ιωαννίδη και του είχε πει: «Εάν δεν ανανεώσεις σε θέλουμε στον Παναθηναϊκό». Τελικά ο «ξανθός» ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να μπει στο... ράφι το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» για τον προπονητή που είχε... στεναχωρήσει τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Final Four στο Τελ Αβίβ.

Παύλος και Θανάσης Γιανακόπουλος είχαν πάει στο σπίτι του Ιωαννίδη

Η τρίτη προσέγγιση παραλίγο να ήταν και η φαρμακερή για τον Παναθηναϊκό. Ήταν καλοκαίρι '99 και πιο συγκεκριμένα η περίοδος που οι «πράσινοι» είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ. Όμως η παραμονή του Λευτέρη Σούμποτιτς όχι μόνο δεν ήταν δεδομένη, αλλά αντίθετα ήταν... δεδομένη η αποχώρησή του. Μάλιστα το «φλερτ» ήταν τόσο έντονο, κάτι που είχε αποτυπωθεί στα πρωτοσέλιδα της εποχής. Και όχι μόνο μετά το τέλος της σεζόν που είχαν «φουντώσει» τα σενάρια, αλλά και κατά τη διάρκεια της σεζόν!

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον είχαν επισκεφθεί στο σπίτι του οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος! Το είχαν πάρει απόφαση. Και ίσως να ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που είχαν κλείσει τα αυτιά τους στις αντιδράσεις του κόσμου. Και αυτό διότι ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν ήταν... καλοδεχούμενος στο ΟΑΚΑ. Όμως τα αδέρφια Γιαννακόπουλου είχαν πάει στο σπίτι του για έναν λόγο. Να δώσουν τα χέρια με τον Έλληνα προπονητή.

Μάλιστα ο αστικός μύθος αναφέρει ότι εκείνη τη στιγμή ο Ιωαννίδης απουσίαζε από το σπίτι διότι είχε πάει τον σκύλο του βόλτα και προσπάθησαν να κάνουν την πρώτη προσέγγιση στη σύζυγό του! Όμως αποδείχθηκε μάταιη. Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε αρνηθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού, τόσο για τις αντιδράσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν όσο -και περισσότερο- για την ατάκα του: «Αφού ήμουν στον Αρη δεν θα πήγαινα στον ΠΑΟΚ ποτέ. Το ίδιο και με τον Ολυμπιακό...»

Έτσι, λοιπόν, το «φλερτ» του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Ιωαννίδη δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε «γάμο».... Αφήνοντας με την απορία το μπασκετικό κοινό...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα