Γκριγκόνις: «Στα τελευταία δύο λεπτά κάναμε δύο απερίσκεπτα φάουλ» (vid)

Newsroom
Ο Γκριγκόνις για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Ο Μάριους Γκριγκόνις έδωσε τη δική του οπτική για το Game 1 των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε έστω και δύσκολα να ανοίξει λογαριασμό στη σειρά των τελικών της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Μάριους Γκριγκόνις μίλησε στην ΕΡΤ για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αναφέρθηκε στους παράγοντες που δεν μπόρεσαν να φέρουν το παιχνίδι στην πλευρά των «πρασίνων», ενώ πέρασε το μήνυμά του στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ενόψει Game 2 στο ΟΑΚΑ.

Αρχικά, δήλωσε: «Είναι η ιστορία αυτής χρονιάς. Για 38 λεπτά καλά και...Χάσαμε από μία καλή ομάδα. Παίξανε καλύτερα τα τελευταία δύο λεπτά, εμείς φταίμε για αυτό, αλλά κρατάμε πολλά θετικά στοιχεία. Ο επόμενος αγώνας είναι στην έδρα μας, αλλά μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Πρέπει να προσαρμοστούμε γιατί θα το κάνουν και εκείνοι στο παιχνίδι μας με σιγουριά. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη προσπάθεια...

Ακόμη και στο ξεκίνημα έβαλαν δύσκολα σουτ, μετά επιστρέψαμε. Είναι εντάξει. Θέλουμε να είμαστε εκεί, κοντά τους και να τους κάνουμε να αισθανθούν την πίεση. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία μας. Είχαμε πολλές ευκαιρίες σήμερα, αλλά τις χάσαμε. Τουλάχιστον ακόμη δύο αγώνες και έχουμε τις πιθανότητές μας».

Για το αν υπήρξε κάποιο μεγάλο λάθος που στοίχισε το ματς, ο Γκριγκόνις είπε: «Μεγάλο λάθος; Στα τελευταία δύο λεπτά είχαμε δύο απερίσκεπτα φάουλ. Εγώ έχασα το σουτ, ο Λι έχασε το σουτ, όμως το πρόβλημα δεν βρίσκεται εκεί. Μέχρι εκείνο το σημείο κάναμε τακτικά λάθη, μικρές λεπτομέρειες. Αυτό πρέπει να λύσουμε, ώστε να μην βάζουμε τους εαυτούς μας σε αυτή τη θέση σε αυτά τα δύο τελευταία λεπτά κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα EuroLeague»

«Νομίζω ότι σταματήσαμε το παιχνίδι τους, αυτά τα back doors, την κίνηση που έχουν με την μπάλα. Αυτό το κάναμε. Εξακολουθούν να είναι καλή ομάδα, βρήκαν τον τρόπο. Αλλά θα ξαναδώ το παιχνίδι. Σίγουρα σταματήσαμε την κίνηση, τα κοψίματα, το στυλ του να μοιράζονται την μπάλα. Νομίζω κάναμε καλή δουλειά σε αυτό» τόνισε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Όσο για το πώς αισθάνθηκε ο ίδιος στον πρώτο του τελικό επί ελληνικού εδάφους...«Έχουμε ήδη παίξει απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι μάχη για όλους. Αυτή η επιθετική ενέργεια, αλλά και στην κανονική διάρκεια είτε στους τελικούς είναι το ίδιο. Υπάρχει μεγάλη ιστορία μεταξύ αυτών των ομάδων και σίγουρα για τους Έλληνες είναι διαφορετικό. Όμως τώρα πρέπει να κερδίσουμε, είναι τελικοί. Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια τώρα είναι τεταμένη. Όμως δεν έχει σημασία αν είναι η πρώτη ή η δέκατη φορά. Προσωπικά έχω παίξει τελικούς σε άλλα πρωταθλήματα. Πρέπει να καταβάλουμε μία δεύτερη προσπάθεια.

Γνωρίζω ότι οι οπαδοί μας δεν έρχονται στο γήπεδο, αλλά ελπίζω πραγματικά να μας βοηθήσουν μία τελευταία φορά. Είναι ευκολότερο όταν σε στηρίζουν ακόμη και αν δεν παίζεις καλά. Είναι εύκολο να μας ακολουθούν όταν όλα είναι καλά. Πραγματικά ελπίζω να έρθουν και να μας βοηθήσουν, επειδή χρειαζόμαστε κάθε βοήθεια».

Δείτε τις δηλώσεις του Γκριγκόνις:

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα