Γουόκαπ: Γιατί δεν μπορεί να παίξει ως Έλληνας στα play-offs με τον Ολυμπιακό

Γουόκαπ: Γιατί δεν μπορεί να παίξει ως Έλληνας στα play-offs με τον Ολυμπιακό

Ο Γουόκαπ εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό
Ο Τόμας Γουόκαπ είναι με κάθε επισημότητα Έλληνας πολίτης, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν έχει το δικαίωμα να τον δηλώσει ως τέτοιο από τα φετινά play-offs της Basket League.

Το Gazzetta αποκάλυψε από το μεσημέρι της Τρίτης την επιστολή του Τόμας Γουόκαπ προς την ΕΟΚ, με το αίτημά του να γίνει Έλληνας πολίτης.

Μία μέρα αργότερα και με τη σφραγίδα του ΦΕΚ, που φέρει τις υπογραφές του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Γούοκαπ είναι επίσημα Έλληνας πολίτης.

Αυτή η εξέλιξη είναι θετική για την Εθνική Ελλάδας, από τη στιγμή που ο Γουόκαπ μπορεί να γίνει μέλος της, αλλά και για τον Ολυμπιακό. Ο 30χρονος γκαρντ καταλάμβανε θέση ξένου στο ρόστερ, κάτι που θα αλλάξει από την ερχόμενη χρονιά, μιας και θα έχει αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν προλαβαίνει να το κάνει από τα φετινά play-offs. Θυμίζουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα να κόψουν έναν ξένο από την εξάδα της Basket League, μιας και αύριο Πέμπτη (20/4 - 19:15) αντιμετωπίζουν τον Άρη στο πρώτο παιχνίδι της σειράς.

Ο Γουόκαπ δεν μπορεί να δηλωθεί στη λίστα των Ελλήνων αφού πρέπει πρώτα να ορκιστεί και να βγάλει τη νέα του ταυτότητα. Έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα αναγκαστεί να κόψει έναν από τους επτά ξένους του ρόστερ ενόψει των play-offs.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα