Σερέλης: «Στον Παπαγιάννη είναι φάουλ που δεν δόθηκε, να φτιάχνουμε ομάδα ώστε να μην μας ενδιαφέρουν οι τελευταίες φάσεις»

Ο Χρήστος Σερέλης
Ο Χρήστος Σερέλης κλήθηκε να σχολιάσει την τελευταία φάση του ντέρμπι και την επαφή του Φαλ με τον Παπαγιάννη, εξηγώντας πως είναι φάουλ που δεν δόθηκε.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε στην αρχική τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου μετά από την ήττα από τον Ολυμπιακό:

«Πριν μιλήσουμε για τον αγώνα, σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου, θέλαμε να κάνουμε μια νίκη για να τιμήσουμε τη μνήμη του, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Τώρα για το παιχνίδι, το δεύτερο ημίχρονο είναι οδηγός για την ομάδα μας. Δεν είναι εύκολο επιθετικά να αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σίγουρα όμως το πάθος και η ένταση στην άμυνα, τα κορμιά μας και τα χέρια μας πρέπει να βρίσκονται εκεί, σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε κατοχή, όχι μόνο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός σκόραρε κοντά στους 30 πόντους, αυτό θα πρέπει να είναι ο οδηγός μας για να κάνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε. Νομίζω είναι μια διαφορετική μέρα από τις άλλες ήττες που είχε ο Παναθηναϊκός και θέλω να πιστεύω ότι θα δουλέψουμε ώστε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν».

Για την τελευταία φάση του Παπαγιάννη είπε: «Έχω ξεκάθαρη άποψη, δεν είναι κάτι για να συζητήσουμε, είναι ένα φάουλ που δεν έχει δοθεί, δεν νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε κάτι για αυτό. Προτιμώ ομως πραγματικά να σταθώ στο πώς η ομάδα μου θα αντιμετωπίσει τα τελευταία ματς. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και η προσήλωσή μας. Είναι κάτι που λέω, θα πρέπει να φτιάχνουμε ομάδες ώστε να φτάσουμε στο σημείο να μην μας ενδιαφέρουν καθόλου οι τελευταίες φάσεις».

Στη συνέχεια πρόσθεσε όσον αφορά την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Αυτή η ομάδα, από τότε που έχω έλθει, δεν τα έχει παρατήσει σε κανένα παιχνίδι. Είχαμε μια κακή παρένθεση στον ΠΑΟΚ, όταν πέρασε μπροστά, αυτό ήταν ανεπίτρεπτο και το συζητήσαμε με τα παιδιά. Η ένταση και η δύναμη στην άμυνα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Από 'κει και πέρα, εφόσον κερδίζουμε χρόνο θα δουλέψουμε περισσότερο και στην επίθεση. Χωρίς δικαιολογία, είναι πολύ λίγο να δουλέψεις σε αυτή την κατάσταση Μάρτη μήνα αλλά θα είμαστε πανέτοιμοι στην πορεία, πρέπει να ξεκινάμε οπωσδήποτε από την άμυνα και να βελτιώνουμε όσο μπορούμε την επίθεση».

Ερωτηθείς για τον Ντουέιν Μπέικον και την απουσία του Πονίτκα, είπε: «Το ευχάριστο για τον Μπέικον αρχικά ήταν ότι ήθελε να μπει, ένιωθε καλύτερα και γύρισε στο παιχνίδι. Προφανώς δεν είναι τελείως καλά, δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο-μεθαύριο αφού έπαιξε και μπορεί να χειροτέρεψε λίγο η κατάστασή του, θα το δούμε αυτό. Σίγουρα αυτό που θέλω να πω είναι ότι στο πρόσωπο του Πονίτκα βρήκα έναν παίκτη που αποτελεί σημείο αναφοράς, είναι ηγετικό στοιχείο και μπορεί να συνδέσει την φροντ-λάιν με τα γκαρντ, για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είναι ένα πρόβλημα η απουσία του. Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των παικτών, όλοι μαζί παλεύουμε για να φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Θέλω να υπάρχει δικαιοσύνη στα αποδυτήρια, οι δυνατότητες του Μπέικον είναι σημαντικές. Ο Μπέικον ο ίδιος μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του, ο Μπέικον και ο κάθε παίκτης εφόσον συμπεριφέρεται μέσα σε μια ομάδα. Είναι ένα όπλο για εμάς και θεωρώ ότι θα γίνω ακόμα πιο επιδραστικός για εμάς στο σκορ και στη δημιουργία, είναι ένα παιδί που μπορεί να γίνει δημιουργός. Περιμένω ανάλογη συνέχεια».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα