ΑΕΚ - Κολοσσός 95-89: «Λερναία Ύδρα» η Ένωση με επίθεση-φωτιά (vid)

bet365

Η ΑΕΚ (11-7) επικράτησε απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου (8-9) με 95-89 έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Μαχητικός ο Κολοσσός, πάλεψε μέχρι το φινάλε.

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό, εμφανίζοντας πολλούς σκόρερ σε ένα κρίσιμο ματς, κόντρα σε έναν επίκίνδυνο αντίπαλος, όπως είναι η ομάδα της Ρόδου.

Η Ενωση, με πολλά παράπονα από τα σφυρίγματα των διαιτητών, κατάφερε να βρει τις λύσεις για να καλύψει το κενό που άφησε ο Ακίλ Μίτσελ, ο οποίος προφυλάχθηκε ενόψει Γαλατασαράι.

Η Ένωση, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε τον έλεγχο και ακόμα και όταν ο Κολοσσός έδειχνε να μπορεί να φτάσει στη νίκη, η ΑΕΚ είχε τις λύσεις από πολλούς και διαφορετικούς παίκτες.

Το ματς

Ένα εξαιρετικά αργό, σε ρυθμό, πρώτο ημίχρονο. Με 28 καταλογισμένα φάουλ και 27 εκτελεσμένες βολές (7/8 η ΑΕΚ, 11/19 ο Κολοσσός). Αυτό δεν σημαίνει ότι το σκορ έμεινα σε χαμηλό επίπεδο. Το 51-46 μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά είχε πολλούς πρωταγωνιστές. Και για τις δύο ομάδες.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με σκορ 8-0. Γρήγορα βρέθηκε να ψάχνει λύσεις, όσο ο Κολοσσός έμπαινε στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι με επί μέρους 11-2 προηγήθηκαν, μολονότι πέτυχαν το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι τους μετά από 4 λεπτά στο ματς.

Σούπερ Γουίλιαμς

Ο Κένι Γουίλιαμς έκανε μία εξαιρετική αρχή, έχοντας 11 από τους 17 πόντους της ομάδας του. Με τους Φλιώνη και Λεμάρ φορτωμένους από δύο φάουλ, η ΑΕΚ αναζητούσε τη λύση για τους γκαρντ.

Όσο το έκανε ο Σταρκς βρήκε το χώρο για να δώσει πόντους στον Κολοσσό. Με την είσοδο του Βλάντο Γιάνκοβιτς στο ματς (10π., 5 ριμπ. στο 1ο ημίχρονο) και του Πιερ Οριόλα (8π., 2 ριμπ. στο 1ο) η ΑΕΚ απέκτησε οντότητα κοντά στο καλάθι.

Όχι μόνο απείλησε με κερδισμένα φάουλ, αλλά ήρθε και η ουσία, πόντοι. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 30-23 (8:21) με δύο βολές του Γιάνκοβιτς και εκεί που έμοιαζε να βρίσκει μομέντουμ ο Κολοσσός αντέδρασε. Ισοφάρισε σε 32-32 και πέρασε μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Σταρκς (32-35).

Γιάνκοβιτς και Οριόλα

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ένωση βρήκε λύσεις από τους Γιάνκοβιτς και Οριόλα, ενώ στην εξίσωση του αγώνα μπήκε και ο Μάιλς με 6 πόντους στο τελευταίο κομμάτι του δεκάλεπτου.

Μάλιστα, ένα δικό του τρίποντο έφερε την ΑΕΚ μπροστά με 49-46, προτού ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με σκορ 51-46.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την 3η περίοδο, όπως ολοκλήρωσε τη 2η. Με επί μέρους 16-4 και τον Κώστα Γόντικα να έχει 9 πόντους σε αυτό το κομμάτι, προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό πόντων (65-50).

Από τους 16 πόντους της Ένωσης, οι 9 ήταν του Γόντικα και οι άλλοι 5 του Φλιώνη. Με τον Κολοσσό να κάνει 2 λάθη και φυσικά να είναι άστοχος.

Το show του Γόντικα

Ο Γόντικας ήταν ασταμάτητος στο 3ο δεκάλεπτο, έχοντας, μετά από 5 αγωνιστικά λεπτά 17 πόντους (τους 13 σε αυτό το δεκάλεπτο), 1 μπλοκ και 1 ριμπάουντ!

Ο Στρέλνιεκς ήταν εκείνος που ανέλαβε να δώσει το μακρινό σουτ στην Ένωση, με ένα τρίποντό του (3:50) να δίνει πρόβάδισμα 14 πόντων (74-60).

Και εκεί που η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να... καθαρίσει το ματς, ο Κολοσσός με τον Σταρκς να σκοράρει συνεχώς (17π. σε εκείνο το σημείο) μείωσε στους 9.

Η ΑΕΚ με ένα buzzer beater δίποντο του Γουίλιαμς, κατάφερε να κλείσει την 3η περίοδο στο +13 (81-68).

Με το σκορ στο 83-71 ο Κολοσσός έκανε σερί 7-0 και έριξε τη διαφορά στους 5 (83-78), με τον Γιανγκ να σημειώνει το πρώτο καλάθι του στο ματς. Ένα σημαντικό κομμάτι στην άμυνα της ΑΕΚ, αφού κατάφερε να περιορίσει έναν παίκτη που σκοράρει 12.8 πόντους ανά αγώνα.

Όσο ο Κολοσσός επιχειρούσε να μειώσει και άλλο τη διαφορά, η ΑΕΚ είχε τη λύση. Πότε με τον Στρέλνιεκς, πότε με τον Φλιώνη διατηρούσε απόσταση 5-7 πόντων.

Ένα εντελώς άστοχο τρίποντο του Ντίξον, έδωσε την ευκαιρία στην Ένωση να φέρει τη διαφορά στους 9 με καλάθι του Γουίλιαμς (93-84), ο οποίος μολονότι έδειχνε να χωλαίνει πήρε ξανά μπροστά στα κρίσιμα λεπτά.

Ο κόσμος άρχισε να πανηγυρίζει, μόλις το ρολόι έπιασε το τελευταίο λεπτό του αγώνα, ωστόσο ένα τρίποντο του Γιαννόπουλου για το 95-89) έβαλε προσωρινό... φρένο. Τελικά, στο φινάλε οι δύο ομάδες έπαιξαν και για τη διαφορά, με το +6 της Ενωσης να ισοφαρίζει τη διαφορά του αγώνα στον 1ο γύρο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου, όπου η ΑΕΚ ήταν ασταμάτητη με μπροστάρη τον Γόντικα (13π.), πήρε τη διαφορά που την κουβάλησε μέχρι το φινάλε.

Οι MVP's: Ο Κένι Γουίλιαμς με 21 πόντους και ο Κωστής Γόντικας με 17, τους 13 σε ένα απίθανο πεντάλεπτο στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς και ο Πιερ Οριόλα. Έδωσαν οντότητα στη ρακέτα της ΑΕΚ. Ο πρώτος είχε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και ο δεύτερος 10 πόντους, 7 ριμπάουντ

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Τρεις πόντους σε 18 λεπτά στο παρκέ είχε ο Τζέιμς Γιανγκ του Κολοσσού.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 74 προσπάθειες της ΑΕΚ, αλλά και οι 25 ασίστ για 12 λάθη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η τιμή της ΚΑΕ ΑΕΚ στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπων.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Κολοσσός είχε επικρατήσει με +6 (73-67), η ΑΕΚ ισοφάρισε τη διαφορά με τη νίκη της.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα, μολονότι έλειπε ο MVP της, ο Ακίλ Μίτσελ. Βρέθηκαν παίκτες για το step up, απέναντι σε μία επικίνδυνη ομάδα όπως είναι ο Κολοσσός.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-19, 51-46, 81-68, 95-89

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα