Κολοσσός - Ολυμπιακός 79-80: «Κολοσσός» Βεζένκοβ έσωσε τους «ερυθρόλευκους» από μπλεξίματα (vid)

Ο τρομερός Κολοσσός πήγε να σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού όμως έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Βεζένκοβ (33π., 7ρ.) ο οποίος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 79-80.

Ο Κολοσσός ήταν έτοιμος να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και να φτάσει σε μία ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού, ωστόσο ο Σάσα Βεζένκοβ (33π., 7ρ.) είχε αντίθετη άποψη και χάρισε τη νίκη με 79-80. Σε όλο σχεδόν το ματς οι Ροδίτες ήταν ανώτεροι, βρέθηκαν μπροστά με 79-77 στα τελευταία δευτερόλεπτα έχοντας και την κατοχή, όμως η άμυνα βγήκε και ο υποψήφιος MVP της Euroleague με τρίποντο 6'' ευστόχησε από τα 6.75 διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Ο Κολοσσός ξεκίνησε το παιχνίδι βγάζοντας μεγαλύτερη ενέργεια από τους φιλοξενούμενους και μετά από πολλά επιθετικά ριμπάουντ και τρία διαδοχικά τρίποντα του Γιαννόπουλου έγινε το 15-8 (7'). Στο διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου Βεζένκοβ και Παπανικολάου απέκτησαν επαφή με το αντίπαλο καλάθι και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν με 22-23.

Στη δεύτερη περίοδο θα περίμενε κανείς από τους «ερυθρόλευκους» να ανεβάζουν το επίπεδο πίεσης της άμυνάς τους, ωστόσο οι παίκτες του Παπαθεοδώρου ανταποκρίθηκαν περίφημα και με τον Μορέιρα να σκοράρει εύκολα κι από κοντά, βρέθηκαν στο +7 (36-29, 15'). Ο Παπανικολάου ήταν αυτός που έδωσε λύσεις στον Ολυμπιακό και παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του μείωσε σε 36-34 λίγο πριν την ανάπαυλα.

Τα δύο τρίποντα από Χρυσικόπουλο και Ντίξον νωρίς στην τρίτη περίοδο ανέβασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (46-37, 22'), Τα επόμενα λεπτά του ματς εξελίχθηκαν σε διαγωνισμό τριπόντων μεταξύ Ντίξον και Βεζένκοβ, ωστόσο η διαφορά έπεσε όταν μπήκαν κι άλλοι παίκτες στην εξίσωση του σκορ με τον Παπανικολάου να κάνει το 55-54 (28').

Η είσοδος του Μπλακ έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να του ακουμπήσουν τη μπάλα κοντά στο καλάθι μιας και ο Φαλ δεν τα κατάφερνε κι έτσι ο Αμερικανός με 5 δικούς του πόντους έδωσε το προβάδισμα με 63-65 (32'). Ο Κολοσσός και πάλι όμως βρήκε μεγάλα σουτ και κατάφερε να μείνει στη διεκδίκηση της νίκης και να αυξάνει την πίεση στους «ερυθρόλευκους» (72-67, 34'). Ο Μπλακ έφερε το σκορ στα ίσα (72-72, 37') και το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Ο Λαρεντζάκης με τρίποντο έδωσε «αέρα» 4 πόντων, όμως Γιανγκ και Γιαννόπουλος ευστόχησαν από τα 6.75 για το 79-77 (39'). Στο τέλος ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μία καλή άμυνα (που τη βρήκε) κι ένα καλάθι (που το βρήκε). Ο Βεζένκοβ με τρίποντο 6'' πριν τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό σκορ αφού στο τέλος οι Ροδίτες αστόχησαν σε δύσκολο σουτ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +4 με τρίποντο του Λάρι, όμως ο καταπληκτικός Κολοσσός έμεινε ψύχραιμος και απάντησε με 2/2 από τα 6.75. Ο Γιαννόπουλος έκανε το 79-77 και μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν και την κατοχή. Ο Λαρεντζάκης έκλεψε τη μπάλα και στην άλλη πλευρά ο Βεζένκοβ με τρίποντο από τη γωνία χάρισε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους».

O MVP: Ο Σάσα Βεζένκοβ σε 34:37 πρόσφερε 33 πόντους (4/5διπ., 7/10τριπ., 4/4βολ), 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ένα λάθος κι ένα κόψιμο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε κακό απόγευμα οι Μπολομπόι, Κάνααν και Φαλ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ταρίκ Μπλακ έδωσε 9 πολύτιμους πόντους όλους στην τελευταία κρίσιμη περίοδο. Πολύτιμη συνεισφορά και από τον Παπανικολάου (14π., 3ρ., 4ασ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Παρόμοια τα στατιστικά των δύο ομάδων με μοναδική (μικρή) εξαίρεση τα δίποντα (47% - 60%).

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ Α' ΓΥΡΟΥ: Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει άνετα στο ΣΕΦ του Κολοσσού.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Κολοσσός ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ανταγωνιστικός. Για την ακρίβεια ήταν ανώτερος του Ολυμπιακού, αλλά στο τέλος ήταν και θέμα προσωπικότητας. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τον Βεζένκοβ να παίζει σε επίπεδο Euroleague και ως προς το χρόνο συμμετοχής του και ως προς την απόδοσή του και για αυτό νίκησαν.

Ο Κολοσσός εκμεταλλεύτηκε την κούραση των παικτών του Μπαρτζώκα, βρήκε μεγάλα σουτ στο τέλος, αλλά ένα λάθος και μία κακή άμυνα του στοίχισαν μία ιστορική νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-23, 38-34, 63-60, 79-80

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα