Άρης: Απίστευτος ο Σανόγκο, έπαιξε με θλάση όλο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Άρης: Απίστευτος ο Σανόγκο, έπαιξε με θλάση όλο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Άρης: Απίστευτος ο Σανόγκο, έπαιξε με θλάση όλο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Ισμαέλ Σανόγκο έκρυψε το πρόβλημα τραυματισμού που προέκυψε στη διάρκεια του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αντιλαμβανόμενος τη σημασία της παρουσίας του στο παιχνίδι.

Είναι από τις αθλητικές ιστορίες που προκαλούν θαυμασμό και υποδηλώνουν το μέγεθος της αυταπάρνησης ενός αθλητή. Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο βασικός σέντερ του Άρη, Σέβες Γκούντγουιν συμπλήρωσε νωρίς τρία φάουλ και ουσιαστικά τέθηκε εκτός αυτού. Ο δε Βασίλης Καββαδάς τραυματίστηκε στη γάμπα την παραμονή του αγώνα και καθόταν με πολιτικά στον πάγκο. Κοιτάζοντας στον πάγκο του, ο Γιάννης Καστρίτης είχε διαθέσιμο μόνο τον Ισμαέλ Σανόγκο για έναν διαφορετικό αγωνιστικό ρόλο από αυτόν που συνηθίζει να υπηρετεί ο Αμερικανός φόργουορντ καθώς θα έπρεπε να «βαφτιστεί» σέντερ. Βασιζόμενος στην αθλητικότητά του ο μόλις παίκτης των 201 εκατοστών ύψους, έκανε τρομερό παιχνίδι αλλά από τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του ένιωσε ένα τράβηγμα στο πόδι.

Αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα του αγώνα αλλά και το γεγονός ότι ο προπονητής του δεν είχε άλλες λύσεις κάτω από τη ρακέτα δεν είπε τίποτε σε κανέναν. Κάποια στιγμή ψέλλισε κάτι στον Γιάννη Καστρίτη αλλά με καθησυχαστικό τρόπο. Για να παρατείνει το διάστημα της συμμετοχής του, στα λεπτά που δεν ήταν στο παρκέ έκανε ποδήλατο πίσω από τον πάγκο του Άρη ούτως ώστε να κρατήσει ζεστό το πόδι του καθώς είχε καταλάβει ότι ο τραυματισμός δεν ήταν επιπόλαιος. Και συνέχισε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ήταν εξάλλου ο άνθρωπος ο οποίος «κλείδωσε» τη νίκη του Άρη με τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Οι κινήσεις του δεν είχαν την ίδια πλαστικότητα αλλά η ψυχή του ήταν η κατευθυντήρια δύναμή του.

Ο Σανόγκο

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, το πρόβλημα «χτύπησε» την πόρτα του καθώς ήρθε να του υπενθυμίζει ότι το αγνόησε και αγωνίστηκε κανονικά. Μετά βίας περπατούσε, αλλά το έκανε εν γνώσει του. Κατάλαβε ότι χωρίς αυτόν δεν υπήρχε περίπτωση να νικήσει η ομάδα του. Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι ο έμπειρος φόργουορντ θα πληρώσει βαρύ τίμημα καθώς η θλάση έγινε «βαθύτερη» και δεν προβλέπεται να επιστρέψει σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων εβδομάδων. Προφανώς θα εξαρτηθεί από την αντίδραση του οργανισμού του στο πρόγραμμα θεραπείας και ο ίδιος ποντάρει στο καλογυμνασμένο σώμα του.

Η αυτοθυσία του Σανόγκο ήταν ένας από τους λόγους των δηλώσεων του Γιάννη Καστρίτη μετά το ντέρμπι, όταν αναφέρθηκε στην κατάθεση ψυχής που κάνουν οι παίκτες του σε κάθε αγώνα. Ο 41χρονος τεχνικός αντιλαμβάνεται ότι πλέον θα πρέπει να βρει έναν ψηλό για να καλύψει το κενό του Σανόγκο για το διάστημα της απουσίας του τελευταίου. Έχει τη δυνατότητα να προσθέσει παίκτη – αρκεί να λυθεί ένα συμβόλαιο – μέχρι την Παρασκευή και υποχρεωτικά αυτό θα κάνει. Ωστόσο, όταν ο Ισμαέλ Σανόγκο επιστρέψει, θα πάρει κανονικά τη θέση του στο ρόστερ της ομάδας.

Η ανάγκη ενίσχυσης γίνεται μεγαλύτερη από τη στιγμή που δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα επιστρέψει ο Βασίλης Καββαδάς. Ο Έλληνας σέντερ τραυματίστηκε στη γάμπα. Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε δεν έδειξε πρόβλημα αλλά ο ίδιος συνεχίζει να διαμαρτύρεται για ενοχλήσεις και πιθανόν να υποβληθεί σε νέα εξέταση.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα