Λαύριο - Παναθηναϊκός 84-86: Τη γλίτωσε για κα...Λι του τύχη (vid)

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Ένα καλάθι του Πάρι Λι στα 0.6'' για το τέλος έσωσε τον κακό Παναθηναϊκό στο Λαύριο και κατάφερε να φύγει με τη νίκη με σκορ 86-84. Καλύτερος ο Αμερικανός γκαρντ (22π., 7ασ.), ο Μπέικον (18π.) γλίτωσε τα χειρότερα με διαδοχικά τρίποντα στην τελευταία περίοδο.

Δεν ήθελε και πολύ για τον Παναθηναϊκό να πάθει πραγματικό «κάζο» στο Λαύριο!

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι «πράσινοι» κυνηγούσαν το σκορ, έπαιξαν για άλλη μια φορά αποκρουστικό μπάσκετ και λίγο έλειψε να φύγουν με μια οδυνηρή (από πλευράς πρεστίζ και όχι από πλευράς βαθμολογίας) ήττα! Από την άλλη οι γηπεδούχοι έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να πανηγυρίσουν τη μεγαλύτερη νίκη τη φετινή σεζόν, αλλά στο τέλος «μίλησε» το «κρύο αίμα» του Μπέικον, όπως επίσης και η οξυδέρκεια του Πάρι Λι ο οποίος με καλάθι στα 0.6'' χάρισε την αγχωτική νίκη στην ομάδα του.

Ο Πάρις Λι είχε 22 πόντους, 7 ασιστ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Μπέικον άλλους 18 πόντους με 6/9 τρίποντα. Ο Παπαγιάννης βοήθησε ώστε να πάρουν οι «πράσινοι» το μομέντουμ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (14π., 6ριμπ.) ωστόσο τα αμυντικά προβλήματα ήταν πάρα πολλά, τα οποία οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν ένα προς ένα.

Το ματς

Μπορεί επιθετικά ο Παναθηναϊκός να είχε λύσεις με τους Γουίλιαμς και Παπαγιάννη στα πρώτα τρία λεπτά, αλλά αμυντικά τα προβλήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το Λαύριο με 8/9 δίποντα και να προηγηθεί με 18-11 ύστερα από έξι λεπτά αγώνα. Μάλιστα ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +9 (23-14) δύο λεπτά πριν από το τέλος της α' περιόδου, δείγμα του μεγάλου προβλήματα που επικρατούσε στις τάξεις των «πρασίνων». Αντίθετα το Λαύριο ξεκίνησε χωρίς άγχος και άρχισε να «χτίζει» αυτοπεποίθηση και έφτασε και σε διψήφιο αριθμό πόντων (25-15). Όχι μόνο λόγω του αμυντικού προβλήματος του Παναθηναϊκού, αλλά και του... επιθετικού καθώς μετά το πρώτο πεντάλεπτο δεν σταμάτησαν τα λάθη για την ομάδα του Ράντονιτς.

Όμως τα σουτ που πήρε ο Μπέικον άρχισαν να βρίσκουν στόχο και με ένα 9-0 σερί ο Παναθηναϊκός πλησίασε στον πόντο (25-24) ύστερα από δύο λεπτά στην 2η περίοδο. Αν και οι «πράσινοι» φάνηκε να παίρνουν το μομέντουμ του αγώνα, οι γηπεδούχοι βρήκαν νέο προβάδισμα επτά πόντων (34-28 στο 15') ωστόσο δεν το διατήρησαν για πολύ και αυτό λόγω του 9-0 του Παναθηναϊκού με το οποίο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 34-37 στο 18'. Παρόλα αυτά δεν κράτησε για πολύ καθώς το Λαύριο έκλεισε το ημίχρονο στο +3 (42-39) ύστερα από δικό του επιμέρους 8-2. Κόουλ (12π.) και Φλαγκ (11π.) αποτελούσαν τα προβλήματα των φιλοξενούμενων οι οποίοι είχαν πάρει από 10 πόντους από τους Γουίλιαμς και Λι.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην 3η περίοδο καθώς οι δύο ομάδες ουσιαστικά ξεκίνησαν το ματς όπως ακριβώς είχαν πάει στην ανάπαυλα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, με τον Φλαγκ γίνεται πρόβλημα για τους «πράσινους» οι οποίοι από τη πλευρά τους αντιμετώπιζαν προβλήματα από την «ζώνη» του Λαυρίου. Στο 23' είχαν εκ νέου προβάδισμα με επτά πόντους (55-48) το οποίο και διατηρούσαν έχοντας αυξήσει τα ποσοστά έξω από τα 6.75 μέτρα (58-51 στο 25'). Πάρις Λι και Πονίτκα ήταν οι μοναδικοί που προσπαθούσαν να δώσουν «απαντήσεις» στην τριάδα των Φλαγκ, Κόουλ και Λάνγκεβαϊν οι οποίοι συνέχισαν να ήταν τα άλυτα προβλήματα του Ράντονιτς. Στο 28' το «τριφύλλι» ισοφάρισε εκ νέου σε 65-65 ενώ ισόπαλο έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο στους 67 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ στο 33' με 70-76 ύστερα από τρία ισάριθμα φόλοου του Παπαγιάννη, ο οποίος «έσωσε» τις «πράσινες» επιθέσεις από άστοχα περιφερειακά σουτ. Την ίδια ώρα οι «πράσινοι» είχαν δυναμώσει στην άμυνα και δεν έδιναν το δικαίωμα στους παίκτες του Σερέλη να είναι τόσο αποτελεσματικοί όσο στα τρία προηγούμενα δεκάλεπτα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν και εκείνος που συνέχισε να δίνει πόντους στους «πράσινους» μετά το 5-0 του Λαυρίου για το 75-76 στο 35' το οποίο έγινε 77-78 ένα λεπτό αργότερα. Το Λαύριο πήρε εκ νέου προβάδισμα με 79-78 στο 37' ύστερα από καλάθι του Λάνγκερβαϊν. ,

Στο 1:42 ο Μπέικον με τρίποντο έφερε εκ νέου τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 81-79 ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Φλαγκ αστόχησε σε τζαμπ σουτ. Ο Μπέικον και πάλι με τρίποντο στο 1:01 έφερε το «τριφύλλι» στο +5 (79-84) ενώ ακολούθησε τεχνική ποινή στον Ράντονιτς (σ.σ. βολή του Κόουλ για το 80-84 στα 58'') και 2/2 βολές του Μαρτιν για το 82-84 στα 52''. Στα 27'' ο Γουίλιαμς αστόχησε σε τρίποντο, ενώ ακολούθησαν και δύο άστοχα σουτ του Λαυρίου πριν βρεθεί και πάλι στη γραμμή ο Μάρτιν για την ισοπαλία στα 8'' (84-84). Ο Πάρι Λι ήταν ο απο... μηχανής Θεός στα 0.6'' για το τέλος καθώς με καλάθι κατάφερε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μόνο και μόνο επειδή ο Μπέικον βρήκε στόχο σε άνευ λογικής τρίποντα στην τελευταία περίοδο όπως επίσης και για το σωστό «διάβασμα» του Πάρις Λι στην τελευταία φάση ευστοχώντας στο νικητήριο καλάθι.

MVP: Ο Πάρις Λι «υπέγραψε» τη καλή του εμφάνιση με το καλάθι της νίκης έχοντας 22 πόντους με 6/8 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 1/2 βολές, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και 1 λάθος.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Μπέικον (18π., 6/9τρ.) και Παπαγιάννης (14π., 7/9δίπ., 6ριμπ.) συμπλήρωσαν τον Λι, ειδικά στην τελευταία περίοδο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι Γερομιχαλός, Νικολαΐδης και Ζάρας δεν έδωσαν πράγματα στην ομάδα τους έχοντας 0/6 εντός παιδιάς στο σύνολο.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Παναθηναϊκός – Λαύριο 93-70.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο τραυματισμός του εξαιρετικού Φλαγκ στα 52'' πριν από το τέλος, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το 63% του Λαυρίου στα δίποντα, τα 12 εύστοχα τρίποντα του Παναθηναϊκού όπως και τα μόλις 5 λάθη των «πρασίνων».

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Από τη μία υπήρχε ένας τραγικός στην άμυνα Παναθηναϊκός και από την άλλη ένα Λαύριο που θέλησε να εκμεταλλευτεί την κάκιστη κατάσταση των «πρασίνων». Δεν ήθελε και... πολύ να συμβεί. Τα «μεγάλα σουτ» των φιλοξενούμενων έγραψαν την ιστορία του ματς, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να καταλήξει στα χέρια της ομάδας του Σερέλη.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 42-39, 67-67, 84-86.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα