Απόλλων Π. - ΑΕΚ 61-69: Θέμα ποιότητας, Μάιλς και άμυνας (vids)

bet365

Η ΑΕΚ (8-5) πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα, επικράτησε του Απόλλωνα (3-10) με 69-61 και πρωταγωνιστές τους Αϊζάια Μάιλς και την άμυνα.

Η ΑΕΚ με τον Αϊζάια Μάιλς να κάνει ένα μεγάλο ντεμπούτο στην Basket League με 19 πόντους, πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα, με σκορ 69-61.

Η Ένωση στηρίχθηκε στα πολλά εύστοχα τρίποντα (13/28, 46%), αλλά και στην άμυνά της, ειδικά πάνω στον Αλόνζο Βερτζ στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ο Απόλλωνας κατάφερε να επιστρέψει δύο φορές από το -10, αλλά την τρίτη δεν ήταν δυνατό.

Το ματς

Χαμηλό σκορ και πολλά άστοχα σουτ είχε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου στην Πάτρα. Η ΑΕΚ διαφοροποίησε την πεντάδα της, προσθέτοντας δύο νέα πρόσωπα για την Basket League (Γιάνκοβιτς, Μάιλς) με τη διάθεση των δύο ομάδων να μην είναι το παιχνίδι κοντά στο καλάθι.

Ο Απόλλωνας έδωσε χώρο και την μπάλα στα χέρια του Αλόνζο Βερτζ και ενώ ο Αμερικανός γκαρντ ταλαιπώρησε τους αντιπάλους τους (συνολικά είχε 11 πόντους με 5/10 σουτ και 1 λάθος σε 15:43), τελικά το μονοδιάστατο παιχνίδι που επέλεξε ο Απόλλωνας γύρισε... μπούμερανγκ.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με δύο απανωτά τρίποντα από τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση (17-15).

Η ΑΕΚ απέκτησε μεγαλύτερη ισορροπία στην επίθεση, πήρε πόντους πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και ταυτόχρονα πρόσεξε την άμυνά της. Το 26-22 υπέρ της ΑΕΚ, 4:27 πριν το τέλος της 2ης, έγινε 35-25, με την ΑΕΚ να σημειώνει σε αυτό το διάστημα 3/4 τρίποντα (Φλιώνης, Γουίλιαμς και Κόνιαρης οι σκόρερ τους).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο να μετράει πέντε σερί πόντους και τον Απόλλωνα να μειώνει σε 37-30. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Έλληνας γκαρντ είχε 11 πόντους και ήταν αλάνθαστος (1/1 διπ., 2/2 τριπ., 3/3 βολές).

Πώς να χάσεις μία διαφορά

Οι Πατρινοί εκμεταλλεύτηκαν το μουδιασμένο ξεκίνημα της Ένωσης, μείωσε σε 37-34, προτού ο Φλιώνης με τρίποντο κάνει το 40-34. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μέσα σε λιγότερα από πέντε αγωνιστικά λεπτά να... εξαφανίσουν το +10 της ΑΕΚ, αφού με το τρίποντο του Ντέινις και την επιμονή του Μπόγρη μείωσε μέχρι τον πόντο (42-41).

Ο Έλληνας σέντερ μπήκε στη λίστα πρώην παικτών της ΑΕΚ που κάνουν απίθανες εμφανίσεις απέναντι στη «Βασίλισσα». Μέχρι το 27' είχε 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, σε μία από τις πιο γεμάτες εμφανίσεις των τελευταίων ετών.

Και πώς να την κερδίσεις ξανά...

Ό,τι έκανε ο Μπόγρης, την απάντηση έδινε ο Μάιλς. Στην πρώτη του συμμετοχή στην Basket League. Ο Αμερικανός φόργουορντ πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα για το 50-45 υπέρ της ΑΕΚ. Και το τρίτο τρίποντο του Μάιλς (4/5 σε εκείνο το σημείο) έφερε την ΑΕΚ ξανά στο +10 (55-45).

Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και η άμυνα του Κόνιαρη πάνω στον Βερτζ.

Ο Απόλλωνας δεν μπήκε στην 4η περίοδο για να χάσει το ματς χωρίς μάχη. Σε αυτό βοήθησε και η ΑΕΚ, με δύο λάθη σε λιγότερο από ένα λεπτό, με τους Πατρινούς να μειώνουν σε 58-54 με το τρίποντο του Ντέιβις.

Και εκεί που ο Απόλλωνας άρχισε να ελπίζει, ο Παπαδάκης με τρίποντο από τη γωνία επανέφερε τη διαφορά στο όριο των 10 πόντων (64-54). Ο Έλληνας γκαρντ της ΑΕΚ με δύο εύστοχες βολές έδωσε τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (+12, 66-54).

Ο Απόλλωνας επιχείρησε να κάνει και τρίτη ανατροπή, μείωσε στους 7 (68-61), ωστόσο στην κρίσιμη επίθεση ο Καράμπελας (1:11 πριν το τέλος) είχε ένα εξαιρετικά άστοχο τρίποντο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν ο Απόλλωνας μείωσε στους 7 (64-51) ο Κώστας Παπαδάκης μέτρησε πέντε σερί πόντους και έκανε το σκορ 66-54.

Ο MVP: Ξεκάθαρα ο Αϊζάια Μάιλς με 19 πόντους, 4/7 τρίποντα, μαζί με 5 ριμπάουντ.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Αρκετοί. Ο Κώστας Παπαδάκης είχε 8 πόντους με μεγάλα σουτ σε 6:40, ο Αντώνης Κόνιαρης έδωσε πολύτιμη συνεισφορά στην άμυνα και ο Ακίλ Μίτσελ, μολονότι άστοχος (2/12) μέτρησε 13 ριμπάουντ και 6 ασίστ!

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Ζώης Καράμπελας έμεινε στον 1 πόντο, έχοντας 0/9 σουτ!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 13/28 τρίποντα της ΑΕΚ, με ποσοστό 46%.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η ΑΕΚ είχε επιβληθεί με 83-68 στα Άνω Λιόσια και επικράτησε ξανά για το δύο στα δύο.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ είχε τις λύσεις. Ακόμη και όταν ο Απόλλωνας γύρισε για δεύτερη φορά το -10, η ΑΕΚ διέθετε και ψυχραιμία. Και έδειξε ότι με τις προσθήκες που έκανε, αρχίζει να αποκτά βάθος στον πάγκο της.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-17, 25-35, 48-58, 61-69

Apollon - AEK stats

Apollon - AEK stats

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα