Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 68-66: Το έχει κάνει συνήθεια (vid)

Σε ένα κακό ποιοτικά ντέρμπι ο Ολυμπιακός νίκησε στις λεπτομέρειες τον Παναθηναϊκό (68-66) για 9η σερί φορά και μάλλον «κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Αστόχησε ο Μπέικον σε εν κινήσει τρίποντο στο φινάλε.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 68-66 και κατέγραψε την 9η διαδοχική νίκη του στα ντέρμπι «αιωνίων». Το παιχνίδι ήταν αρκετά κακό με την κούραση να υπερτερεί του ταλέντου και των ικανοτήτων. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν πως διαθέτουν πολλές προσωπικότητες και οι «πράσινοι» την φανερή βελτίωσή τους το τελευταίο διάστημα. Με αυτό το αποτέλεσμα εκτός θαύματος ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς μιας και ο Παναθηναϊκός «κουβαλάει» και την ήττα από τον Άρη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να θέλει να επιβάλλει τον ρυθμό του εκμεταλλευόμενος την ατμόσφαιρα των οπαδών του. Το κατάφερε εν μέρει με καλάθια των Βεζένκοβ, Κάνααν και Φαλ διότι στην άλλη πλευρά ο Μπέικον και Γουόλτερς έδιναν πολύτιμες λύσεις για την δική τους ομάδα (10-10, 6’). Μετά το τάιμ άουτ οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν πιο συνεπείς στα αμυντικά τους καθήκοντα υποχρεώνοντας τους «πράσινους» σε σουτ στο τέλος των 24’’. Η συγκεκριμένη συνθήκη αποτυπώθηκε και στο σκορ στο φινάλε της εναρκτήριας περιόδου (24-14) με τους Φαλ και Κάνααν να κυριαρχούν.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν σωστά στο δεύτερο δεκάλεπτο ακουμπώντας την μπάλα στον Παπαγιάννη μετά από υπομονή στο παιχνίδι τους και πολύ γρήγορα μείωσαν την διαφορά σε 24-20 (12’), αλλά δεν έμειναν εκεί. Με τον Ελληνα σέντερ να έχει επιβληθεί πλήρως και τους παίκτες του Ολυμπιακού να αστοχούν ανενόχλητοι, ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με 26-31 (16’) παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ. Ο Λι μπήκε στην εξίσωση του σκορ για το +7 (29-36, 18’) του Παναθηναϊκού και δικαίως πήγαν στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 35-38.

Τα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ήταν κακής ποιότητας μπάσκετ. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να σκοράρει, ούτε καν σε αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα το ποδοσφαιρικό 1-0 (36-38, 24’). Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που βρήκε πρώτη το ξέσπασμα το οποίο ξεκίνησε με ένα εύστοχο τρίποντο του Γουόκαπ και κατέληξε με τρίποντο του Γουόκαπ σε επιμέρους σκορ 11-4 και αλλαγή προβαδίσματος (47-42, 28’). Ο Λι όμως πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με 2/2 τρίποντα υπό πίεση έκανε το 47-48, (29’).

Η τελευταία και καθοριστική περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους με τον Γουόκαπ να βρίσκει το τρίτο εύστοχο δικό του σουτ από τα 6.75 και τον ΜακΚίσικ ένα κάρφωμα για το 53-50 (33’). Ο Γουόλτερς με δύο προσωπικά καλάθια κράτησε την ομάδα του σε εάν σημείο που η επίθεσή της δεν λειτουργούσε όπως θα ήθελε ο προπονητής της (55-54, 36’). Το παιχνίδι θα κρινόταν στην λεπτομέρεια, σε μία απόφαση, σε ένα σουτ, σε ένα ριμπάουντ.

Ο Σλούκας με τρίποντο έκανε το 60-56 (38’) και με ασίστ στον Φαλ για κάρφωμα το 62-57 (39’). Στη συνέχεια ο Γάλλος με ένα ακόμη προσωπικό καλάθι κόντρα στον Παπαγιάννη έκανε το 65-59. Για μία ακόμη φορά όμως οι «πράσινοι» φρόντισαν να διεκδικήσουν τη νίκη χάρη σε καλάθι του Μπέικον και κλέψιμο και lay up του Λι (65-63, 20’’ πριν τη λήξη). Οι 2/2 βολές του Βεζένκοβ, φάνηκαν να κρίνουν τον νικητή, όμως με ένα απίστευτης δυσκολίας τρίποντο του Μπέικον έγινε το 67-66. Ο Πίτερς με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα αφού ο Μπέικον σε σουτ εν κινήσει αστόχησε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τέλος μπήκαν μόνο καλάθια προσωπικότητας από τα χέρια των Σλούκα, Φαλ και Μπέικον. Όταν έγινε το 67-63 με τις βολές του Βεζένκοβ, όλοι πίστεψαν πως ολοκληρώθηκε η «τελετή», όμως ο Μπέικον έκανε ξανά την ομάδα του να πιστέψει μειώνοντας στον πόντο. Στο τέλος ο Αμερικανός είχε μία ακόμη ευκαιρία, εξίσου δύσκολη, αλλά αστόχησε.

MVP: Ο Σάσα Βεζένκοβ ολοκλήρωσε με 22 πόντους (4/10δ., 2/4τρ., 8/9β.), 7 ριμπάουντ και 4κλεψίματα.

Τρομερός και ο Μουσταφά Φαλ με 17 πόντους (8/13διπ., 1/2β.) και 9 ριμπάουντ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τόμας Γουόκαπ στα δύσκολα βγήκε μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο. Συνολικά είχε 8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Κομβική παρουσία και ο Κώστας Σλούκας (7π., 6ασ.).

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Ντέρικ Γουίλιαμς έμεινε στους 4 πόντους σε 32΄συμμετοχής έχοντας 0/5 σουτ και 4/4 βολές. Στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε χωρίς πόντο. Εμφανώς κουρασμένος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός τελείωσε με 20 ασίστ για 10 λάθη. Ο Παναθηναϊκός είχε 13 ασίστ για 17 λάθη. Αμφότεροι άθλια ποσοστά πίσω από τα 6.75 (26.9% - 25%)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το παιχνίδι δεν ήταν αντάξιο του επιπέδου των δύο ομάδων. Αμφότερες παρουσιάστηκαν καταβεβλημένες και αγχωμένες υπό την πίεση του αποτελέσματος. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες χάρη στην προσωπικότητα των Σλούκα, Φαλ και παραλίγο του Μπέικον.

Εκτός απρόοπτου κρίθηκε το πλεονέκτημα έδρας το οποίο σημαίνει πολλά και τίποτα αφού και οι δύο ομάδες έχουν δείξει πως μπορούν να κάνουν «διπλό».

Οι 9 σερί νίκες για τον Ολυμπιακό ή οι 9 σερί ήττες για τον Παναθηναϊκό επηρεάζουν ακόμη περισσότερο την ψυχολογία.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-14, 35-38, 49-48, 68-66

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα