Βασίλης Σπανούλης: Ένας... rookie που θέλει να κάνει το Περιστέρι κέντρο του κόσμου (vids)

Βασίλης Σπανούλης: Ένας... rookie που θέλει να κάνει το Περιστέρι κέντρο του κόσμου (vids)

Η αυλαία του Basketball Champions League ανοίγει στη Δυτική όχθη της Αθήνας. Το Περιστέρι bwin μετά από 20 λεπτά προηγείται της Μπνέι Ερζλίγια με 51-36, σε ένα ισοπεδωτικό ημίχρονο, δικαιώνοντας τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει το ρόστερ του από το καλοκαίρι.

bwin sponsred

Την ώρα που άπαντες βγήκαν για τα καθιερωμένα σουτάκια πριν το δεύτερο μέρος, στον πάγκο του Περιστερίου διέκρινε κανείς μία γνώριμη φιγούρα που επαναλάμβανε την αγαπημένη του ρουτίνα. «Είμαστε αυτό που κάνουμε επαναλαμβανόμενα» έλεγε κάποτε ο Αριστοτέλης.

Μόνο που αυτήν τη φορά ο μανδύας ήταν διαφορετικός. Ο Βασίλης Σπανούλης κάθισε στην άκρη του πάγκου, σκυφτός με το βλέμμα προς το πάτωμα. Χωρίς σορτσάκι και αμάνικο, αλλά με τα γαλόνια του μπασκετικά του γαλόνια καρφιτσωμένα στο σακάκι του προπονητή.

Κάποτε προσπαθούσε να αποκρυπτογραφήσει το παιχνίδι, παίζοντας ξανά και ξανά τις φάσεις στο μυαλό του. Η περιβολή του προπονητή τον βρίσκει πλέον με το στατιστικό του παιχνιδιού στα χέρια του, να αναζητά τρόπους ώστε οι παίκτες του να φτάσουν στο ροζ φύλλο κατά τη δική του επίσημη πρώτη ως προπονητή.

Μόλις η ανάγνωση ολοκληρώθηκε, ο Σπανούλης έριξε μία ματιά προς τους 12 οι οποίοι ολοκλήρωναν τα λέι-απ τους. Η ιδέα του να... αλλάξει στα γρήγορα σίγουρα τριβελίζει το μυαλό του.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Η ισχυρή προσωπικότητα του Σπανούλη στον πάγκο

Για να φτάσει ως το... μπουγέλο της παρθενικής νίκης, ο Σπανούλης πέρασε ένα γεμάτο ένταση και συναισθήματα 40λεπτο, ακόμα και αν η ομάδα του είχε καταφέρει να ελέγξει από πολύς νωρίς τον ρυθμό του αγώνα.

Ο κόουτς Σπαν δεν έκανε καμία «έκπτωση» στην εκφραστικότητά του, ζώντας στα... κόκκινα κάθε στιγμή του παιχνιδιού. Από την απορία στο φάουλ του Τζούστον ενώ απέμεναν λιγότερα από 2'' ημίχρονα για το ημίχρονο, έως το χτύπημα του χεριού του στον πάγκο.

1

Το ταλέντο του στο παρκέ τον βοηθούσε να έχει τα πάντα υπό τον δικό του έλεγχο, κάτι που τώρα θα προσπαθήσει να κάνει με την ισχυρή του προσωπικότητα από τον πάγκο. Δε θα μπορούσε να μην παρεμβαίνει σε όλα με τον τρόπο του από τον πάγκο, όντας διαρκώς παραστατικός με τις κινήσεις του και τα όσα ζητούσε από τους αθλητές του.

Κατεύθυνε, εκνευρίστηκε, έστησε μίνι... φροντιστήριο στους γκαρντ του, με τον Ντένμον να τον ακούει πιστά -αν δεν ξέρει αυτός τότε ποιος- αλλά κυρίως πανηγύρισε μαζί τους σε κάθε ευκαιρία, μιας και το παιχνίδι εκτελέστηκε όπως ακριβώς βγήκε από το πινακάκι αυτού και των συνεργατών του, με την κάμερα του Gazzetta να καταγράφει κάθε του αντίδραση.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Το Περιστέρι μετατράπηκε σε... μπασκετικό κέντρο

Ο ίδιος ο Σπανούλης τόνισε πως το γήπεδο θα πρέπει να γεμίζει για την ομάδα και όχι για τον ίδιο. Ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών και αναμένεται να είναι ακόμα περισσότερος με τα πανιά να φουσκώνουν από τις προσδοκίες.

Ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας και μόνο η αύρα του πέτυχε το αναμενόμενο, αυτό που αναμενόταν από τη στιγμή της υπογραφής του στο Περιστέρι. Το μπασκετικό πρόγραμμα της ημέρας δεν το έλεγες και πλούσιο στις 3 Οκτώβρη. Εκ των τριών παιχνιδιών της πρεμιέρας, το Περιστέρι ήταν η ομάδα που τράβηξε όλα τα βλέμματα της μπασκετικής κοινότητας στην Ευρώπη.

Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά γιατί ο θρύλος του V-Span λειτουργεί σα μαγνήτης που τραβάει πάνω του τα φώτα. Συν γυναιξί και τέκνοις στο γήπεδο, η παρουσία του και μόνο μετατρέπει το κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» σε χώρο μπασκετικής σύναξης, χωρίς καν να παίζει ρόλο το αγωνιστικό κομμάτι. Οι «πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» είναι ενισχυμένη σε κάθε θέση, αλλά πρωτίστως μία υγιής ομάδα, που θέλει να ανοίξει τα φτερά της παρέα με έναν κόουτς rookie που μόνο ως τέτοιος δε συμπεριφέρεται.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

@Photo credits: eurokinissi