ΕΣΑΚΕ: Με αυτόν τον τρόπο θα γίνονται οι δηλώσεις των ξένων ανά αγώνα

Αντώνης Καλκαβούρας
ΕΣΑΚΕ: Με αυτόν τον τρόπο θα γίνονται οι δηλώσεις των ξένων ανά αγώνα
Το Gazzetta αποκαλύπτει ποια χρονική διορία θα δεσμεύει τις ομάδες για να κάνουν γνωστή την εξάδα των ξένων που θα είναι διαθέσιμοι για τον εκάστοτε αγώνα της Basket League. Γιατί τα νέα δεδομένα «δυσκολεύουν» το scouting.

H τροποποίηση του κανονισμού σχετικά με τους «ενεργούς» ξένους παίκτες, που από 6 έγιναν 7 (χωρίς αλλάξει ο αντίστοιχος αριθμός των αλλοδαπών με δικαίωμα συμμετοχής), αυτομάτως έφερε στην επιφάνεια τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται γνωστή η δήλωση του ενός, που δεν θα μπορεί να πατήσει παρκέ και αντίστοιχα των έξι που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Κοινώς, από την στιγμή που οι ομάδες της Α1 Κατηγορίας θα μπουν στην διαδικασία απόκτησης 7ου ξένου (για την ώρα μόνοι οι δύο «αιώνιοι» έχουν), ταυτόχρονα θα αποκτήσουν και την υποχρέωση να δηλώνουν την δωδεκάδα τους (με επίσημο email στην διοργανώτρια αρχή), μέχρι την δωδεκάτη μεσημβρινή ανήμερα του αγώνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες δεν θα έχουν τον χρόνο για απόλυτα ολοκληρωμένο scouting των αντιπάλων τους, από την στιγμή που θα μαθαίνουν την όποια αλλαγή (σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι), μόλις την ίδια μέρα του αγώνα.

Αυτή η διαδικασία θα ισχύσει μόνο για την κανονική περίοδο (3 αλλαγές στον 1ο γύρο και 3 στον 2ο), ενώ στα playoffs η δήλωση της 6άδας των ξένων, θα πρέπει να γίνει μία μέρα πριν την έναρξη της post season.

Να σημειωθεί ότι για να τεθεί σε ισχύ η παραπάνω τροποποίηση, θα πρέπει να προηγηθεί η γνωμοδότηση της ΕΟΚ και ο έλεγχος νομιμότητας από την Πολιτεία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα