Παπαθεοδώρου: «Να παρθεί μια απόφαση για τους ξένους, αλλά να κατατεθεί μια άποψη για την ανάδειξη των Ελλήνων παικτών»

Γιώργος Κούβαρης
Παπαθεοδώρου: «Να παρθεί μια απόφαση για τους ξένους, αλλά να κατατεθεί μια άποψη για την ανάδειξη των Ελλήνων παικτών»
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τοποθετήθηκε για την προτεινόμενη αλλαγή στον αριθμό των ξένων παικτών στην Basket League, εξηγώντας ότι η παραγωγή των Ελλήνων παικτών έχει μικρύνει πάρα πολύ.

Το Super Cup μπορεί να βρίσκεται μπροστά στον Κολοσσό Ρόδου και στις άλλες ομάδες που θα το διεκδικήσουν, όμως ο προπονητής των Ροδιτών, Ηλίας Παπαθεοδώρου στάθηκε, μετά από σχετική ερώτηση, στην προτεινόμενη αλλαγή στον αριθμό των ξένων παικτών, η οποία θα συζητηθεί στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ τη Δευτέρα (3/10).

«Για εμένα το σημαντικό κομμάτι δεν θα είναι αν θα έχουμε 6 ή 7 ή 8 ξένους. Δεν θεωρώ ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα από την παραγωγική διαδικασία. Είναι μια μεγάλη συζήτηση. Το ζητούμενο είναι να δίνεται στους Έλληνες παίκτες η ευκαιρία να παίξουν. Το κομμάτι αυτό βοηθάει περισσότερο τις πιο μεγάλες ομάδες, που δεδομένα χρειάζονται περισσότερους ξένους, ειδικά για την Euroleague. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πρέπει πραγματικά να δούμε τι θα κάνει το ελληνικό μπάσκετ καλύτερο, όπως και την παραγωγική διαδικασία. Θα έλεγα ότι πλέον η παραγωγή Ελλήνων παικτών έχει μικρύνει πάρα πολύ», είπε ο Παπαθεοδώρου.

Και συνέχισε: «Το 2015 αν δεν κάνω λάθος ο Βεζένκοβ ήταν καλύτερος νέος παίκτης και πιο βελτιωμένος, στον Άρη. Είχε 20π. μέσο όρο, ήταν ο πρώτος σκόρερ. Φέτος ο Όμηρος έκανε την προσπάθειά του, είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος. Αν δεν κάνω λάθος είχε 5π. μέσο όρο. Αυτό δείχνει τη διαφορά της ποιότητας των Ελλήνων παικτών της προηγούμενης γενιάς. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που πάρθηκε αυτή η απόφαση μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς να συζητηθεί και να ενημερωθεί κανείς. Λέμε για τους Έλληνες παίκτες, λέμε ότι θέλουμε να ακολουθήσουμε το ισπανικό μοντέλο. Νομίζω πως εμείς οι προπονητές τουλάχιστον θα έπρεπε να καταθέσουμε μια άποψη. Θα πρέπει να μετράει η γνώμη μας. Όπως και όλων των ανθρώπων που θέλουν να βοηθήσουν το μπάσκετ. Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Οι πολύ καλοί παίκτες στην Εθνική, όπως ο Καλάθης και ο Σλούκας, είναι σε μια ηλικία που πρέπει να δούμε τι έρχεται από πίσω. Να παρθεί μια απόφαση για τους ξένους, αλλά να κατατεθεί μια άποψη για την ανάδειξη των Ελλήνων παικτών».

Όσο για το Super Cup; «Είμαστε χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε ένα μεγάλο τουρνουά από το οποίο θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Η παρουσία του Κολοσσού στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της χώρας είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός και θα ήθελα να συγχαρώ την περσινή ομάδα. Είναι σημαντικό ότι θα παίξουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες και καλούς αντιπάλους. Θα δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας. Αισιόδοξους μας κάνει το γεγονός πως έχουμε δημιουργήσει ένα καλό γκρουπ παικτών, κυρίως ως προς τον χαρακτήρα και την νοοτροπία. Είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό. Δεν είμαστε 100% έτοιμοι όπως καμία ομάδα αυτή την περίοδο. Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί απέναντι σε έναν αντίπαλο με την ποιότητα του Παναθηναϊκού. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε», ήταν τα λόγια του.

Γιαννόπουλος: «Πανέτοιμοι για να κοντράρουμε όσο μπορούμε τον Παναθηναϊκό»

Τους παίκτες του Κολοσσό εκπροσώπησε ο κάπτεν της ομάδας, Χάρης Γιαννόπουλος. «Σας καλωσορίζουμε όλους στο νησί. Οι φιλοδοξίες της ομάδας... Είναι νωρίς ακόμα να τις κρίνουμε. Στο Super Cup δεν μπορείς να πας με νοοτροπία ηττημένου. Θα εμφανιστούμε πανέτοιμοι για να κοντράρουμε όσο μπορούμε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός», είπε ο Γιαννόπουλος.

Και πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας: «Σχεδόν καθόλου. Είχαμε τραυματισμούς και κάποιες ατυχίες στην προετοιμασία. Έχουμε κάνει μία προπόνηση όλοι μαζί, τη σημερινή. Οπότε...».

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα