ΕΣΑΚΕ: Εγκρίθηκε η αλλαγή για τους 6+1 ξένους στην Basket League

ΕΣΑΚΕ: Εγκρίθηκε η αλλαγή για τους 6+1 ξένους στην Basket League
Η πρόταση που ψηφίστηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ είναι οι ομάδες να έχουν δικαίωμα για rotation στην εξάδα των ξένων σε κάθε αναμέτρηση από μια «δεξαμενή» επτά παικτών. Πλέον απομένει η γνωμοδότηση της ΕΟΚ και ο έλεγχος νομιμότητας της απόφασης από την Πολιτεία.

Το ζήτημα των 6+1 ξένων παικτών στις ομάδες της Basket League έπεσε στο τραπέζι στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ.

Η πρόταση που ψηφίστηκε στη Γ.Σ. (με ψήφους 9 υπέρ και 3 κατά) για αλλαγή σε σχέση με την περσινή σεζόν είναι οι ομάδες να έχουν το δικαίωμα για αλλαγή της εξάδας των ξένων παικτών σε κάθε αναμέτρηση από μια «δεξαμενή» επτά παικτών και να τη δηλώνουν ως τις 12 το μεσημέρι του κάθε αγώνα.

Οι ομάδες που θα έχουν επτά συμβόλαια ξένων παικτών, θα έχουν δικαίωμα για δυο αλλαγές στον πρώτο γύρο της Basket League και τρεις στον δεύτερο.

Όσον αφορά τις ομάδες που συνεχίζουν με έξι συμβόλαια ξένων παικτών, ισχύει το σύστημα των τριών αλλαγών στον πρώτο γύρο και τριών στον δεύτερο. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, ο συνολικός αριθμός των ξένων που μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε ομάδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν παραμένει 12.

Πλέον απομένει η γνωμοδότηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και ακολούθως ο έλεγχος νομιμότητας από την Πολιτεία, για να τεθεί σε εφαρμογή το νέο μέτρο που αφορά τους ξένους παίκτες της λίγκας. Κάτι που βρήκε εξ' αρχής αντίθετο τον ΠΣΑΚ, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως παράλογη που θα βλάψει το ελληνικό μπάσκετ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα