Παναθηναϊκός: Η τριάδα που... κουβάλησε και το πολυεργαλείο Λι (vids)

Παναθηναϊκός: Η τριάδα που... κουβάλησε και το πολυεργαλείο Λι (vids)

Νίκος Καρφής
Παναθηναϊκός: Η τριάδα που... κουβάλησε και το πολυεργαλείο Λι (vids)

bet365

Το Gazzetta γράφει για τους κορυφαίος σκόρερ του Παναθηναϊκού κόντρα στον Κολοσσό, αλλά και τον καθοριστικό Πάρις Λι.

Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, ο Παναθηναϊκός μπορεί να δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στον αξιόμαχο Κολοσσό, όμως στο τέλος πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και την πρόκριση στον τελικό του Super Cup.

Οι Ροδίτες το πάλεψαν μέχρι το τέλος, αλλά οι... πράσινοι ήταν ψύχραιμοι στις ειδικές καταστάσεις, διαχειρίστηκαν το προβάδισμα τους και πλέον θα παίξουν απόψε στις 21:00 στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν το οποίο θα κρίνει ποιος θα σηκώσει την πρώτη κούπα της σεζόν. Για την ομάδα του Ράντονιτς βγήκαν μπροστά οι Γκριγκόνις, Γουίλιαμς και Γκουντάιτις στον εκτελεστικό τομέα, ενώ ο Πάρις Λι ήταν επιδραστικός σε πολλούς τομείς. Το Gazzetta στέκεται στην τετράδα των πράσινων που έφεραν την πρόκριση σε ένα κλειστό ματς.

Ο... άχαστος Γκουντάιτις και οι βοήθεις από Γουίλιαμς και Γκριγκόνις

Κέρδος του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Κολοσσό ήταν σίγουρα ο Γκουντάιτις. Το backup του Παπαγιάννη στη θέση «5», ο Αρτούρας Γκουντάιτις έκανε ένα πολύ μεστό παιχνίδι, δίνοντας σημαντικές λύσεις στον Ράντονιτς σε πολλά σημεία του ματς. Ο Λιθουανός ψηλός τελείωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους, ενώ ήταν άχαστος εντός παιδιάς με 3/3 δίποντα. Επιπλέον έφθειρε τον Κολοσσό και τον ανάγκασε να υποπέσει σε πολλά φάουλ. Ο Γκουντάιτις πήγε 10 φορές στη γραμμή των βολών και ευστόχησε στις 8. Επίσης κατέβασε 4 ριμπάουντ και ήταν ο δεύτερος καλύτερος στο +/- με +13.

Τώρα ο Γκριγκόνις έμεινε στο παρκέ 28 λεπτά και σημείωσε 13 πόντους, ενώ κατέβασε 2 ριμπάουντ. Είχε 2/3 δίποντα και 2/4 τρίποντα. Ο Γκριγκόνις με οκτώ σερί πόντους το διάστημα που ο Κολοσσός έδειχνε να ανακτά τα ηνία του αγώνα, βοήθησε ώστε να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός και να παραμείνει σε θέση οδηγού. Όσο για τον Ντέρικ Γουίλιαμς βοήθησε τόσο στο σκοράρισμα όσο και στο ριμπάουντ. Τελείωσε το ματς με 14 πόντους, 3/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 8 ριμπάουντ. Καθάρισε το ματς με κάρφωμα για το 72-67 στα 18 δευτερόλεπτα. Του αρέσει το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο, αλλά και το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και θα το ψάξει πολλές φορές μέσα στη σεζόν.

Ο Λι τα έκανε όλα

Μετά τον τραυματισμό του Γουόλτερς και την απώλεια του από το Super Cup, ο Πάρις Λι ήταν αναγκασμένος να βγει μπροστά, να πάρει ευθύνες και να κουβαλήσει την ομάδα από τη θέση του point guard. Μπορεί να μην έφτασε σε επίπεδο σκοραρίσματος των τρεις που αναφέραμε παραπάνω, ωστόσο γέμισε τη στατιστική του και ήταν κομβικός σε πολλά σημεία του ματς. Ο Λι τελείωσε την αναμέτρηση με 8 πόντους (1/1 δίποντα, 2/5 τρίποντα), ενώ είχε 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος. Κομβικός σε όλους τους σημαντικούς τομείς. Το ματς αυτό θα κανει καλό στον Λι για τη συνέχεια, αφού θα πρέπει να καλύψει επάξια το κενό του Γουόλτερς και στον τελικό, ενώ οι... πράσινοι έχουν μόνο να κερδίσουν από τον ανταγωνισμό του Γουόλτερς και του Λι στη θέση «1».

Έφθειρε τον Κολοσσό με τις βολές, οι Ροδίτες δεν έκαναν μπλοκ

Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα στατιστικά του ματς, καταλαβαίνει πως οι... πράσινοι κατάφεραν να φθείρουν τους αντίπαλους του με φάουλ και να οδηγηθούν αρκετές φορές στις βολές, αν και ήταν άστοχοι. Μέτρησαν 22/35 αντί 5/10 του Κολοσσού. Επίσης ήταν καλύτεροι στα δίποντα με 16/27 αντί 19/40 των Ροδιτών. Το 6/19 τρίποντα δεν θα αρέσει σίγουρα στον Ράντονιτς που έχει ανάγκη να δει ένα καλύτερο ποσοστό στον τελικό με τον Ολυμπιακό, αφού ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει επικίνδυνα.

Τελείωσε το ματς με τρία μπλοκ, ενώ στα αξιοσημείωτα ο Κολοσσός δεν έκανε ούτε. Οι Ροδίτες ήταν οριακά καλύτεροι σε ασίστ, κλεψίματα και ριμπάουντ. Τόσο ο Ράντονιτς όσο και ο Παπαθεοδώρου χρησιμοποίησαν δέκα παίκτες τους στο ματς. Δεν πάτησαν παρκέ οι Χουγκάζ και Μαντζούκας από τη μία, αλλά και ο Τιγκ με τον Ιορδάνου.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα