Ολυμπιακός: Η στέψη ήρθε με την 7η σερί νίκη επί του Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός: Η στέψη ήρθε με την 7η σερί νίκη επί του Παναθηναϊκού
Ο Ολυμπιακός επανήλθε στον θρόνο του πρωταθλητή κάνοντας το double την φετινή σεζόν μετά την κατάκτηση και του Κυπέλλου. Το 93-74 του Game 5 σηματοδότησε και την έβδομη συνεχόμενη επικράτηση των «ερυθρολεύκων» επί του «αιωνίου» αντιπάλου σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τον τρίτο τελικό της Basket League με στόχο το «sweep» που θα του έδινε το πρωτάθλημα με το 3-0 στη σειρά. Όπως και έγινε! Οι Πειραιώτες μετά το αρχικό, κυριαρχικό τους ημίχρονο, διατήρησαν το προβάδισμά τους ακόμη και όταν ο αντίπαλος επιχείρησε την αντεπίθεσή του και έφτασαν στο 93-74 για το double!

Με το τελευταίο ροζ φύλλο που κατέκτησε ο Ολυμπιακός, σημείωσε και την έβδομη... αναπάντητη νίκη του κόντρα στους «πράσινους». σε εμφανίσεις από όλες τις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο Ελλάδας, EuroLeague). Συνολικά, οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί στο παρκέ οκτώ φορές την φετινή σεζόν, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο ΣΕΦ τον περασμένο Νοέμβρη μετά την παράσταση του Νεμάνια Νέντοβιτς.

Από εκεί, μέχρι και το παιχνίδι που χάρισε στους «ερυθρόλευκους» το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έχει δείξει απόλυτη κυριαρχία, καταγράφοντας μόνο θετικά αποτελέσματα στις εγχώριες και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που τους έφεραν αντιμέτωπους. Ο απολογισμός αγγίζει τις τέσσερις νίκες στο Πρωτάθλημα (regular season και τελικούς), δύο στην EuroLeague και μία στο Κύπελλο, όπου κατέκτησαν και το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Το 7-0 του Ολυμπιακού

23/12 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 65-84 (EuroLeague)
20/02 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-81 (Κύπελλο Ελλάδας)
17/03 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 101-73 (EuroLeague)
11/04 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 62-68 (Πρωτάθλημα)
11/06 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 74-61 (Πρωτάθλημα, playoffs)
14/06 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-78 (Πρωτάθλημα, playoffs)
17/06 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 93-74 (Πρωτάθλημα, playoffs)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα