Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με τα προγνωστικά της Kingbet

Newsroom
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με τα προγνωστικά της Kingbet
Ενας από τους σπουδαιότερους Ελληνες λογοτέχνες όλων των εποχών είναι, το δίχως άλλο, ο Νίκος Καζαντζάκης. Ο άνθρωπος που έκανε γνωστή την Κρήτη αλλά και γενικότερα την Ελλάδα γνωστή στα πέρατα της οικουμένης, παραμένει διαχρονικός εξήντα πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του. Πόσες και πόσες φράσεις του δεν έχουν αποτελέσει πυξίδα σε πολλές εκφάνσεις της ζωής μας.

Βέβαια, δικαίως αναρωτιέστε «τι δουλειά έχει ο Καζαντζάκης στη σημερινή στοιχηματική στήλη». Η απάντηση είναι πως η φράση του «τα ύστερα του κόσμου» ταιριάζει γάντι. Πώς αλλιώς να περιγράψεις την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε; Πριν από λίγες μέρες ήμασταν ανικανοποίητοι με τις υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων στο Nations League και τώρα που ολοκληρώθηκαν, νιώθουμε ένα μεγάλο κενό. Είναι αυτό λέει και ο Μικρός Πρίγκιπας πως «καταλαβαίνεις την αξία κάποιου μόνο όταν τον χάσεις».

Επειδή όμως κινδυνεύουμε να μπλέξουμε σε βαθυστόχαστες έννοιες, πάμε γρήγορα στις δύο σημερινές επιλογές μας. Αναμφίβολα, το μεγάλο ματς του προγράμματος είναι ο τρίτος τελικός της Basket League Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 2-0 και απέχουν 40 λεπτά από τις σαμπάνιες και τις... σκούπες. Σαφέστατα, ένα ματς μεταξύ των δύο «αιωνίων» είναι πάντα ιδιαίτερο. Με την εικόνα των δύο ομάδων όμως τη φετινή σεζόν και τους Πειραιώτες να κυριαρχούν πλήρως στα έξι από τα επτά ραντεβού τους, πώς να μην τους στηρίξεις; Αφήστε που ο απογοητευτικός Παναθηναϊκός θα είναι σίγουρα απογοητευμένος από τον τρόπο που ήρθε η ήττα στο Game 2.

Αναμφίβολα, αυτό που λείπει από την ομάδα του Γιώργου Βόβορα είναι η σταθερότητα και οι παίκτες που θα βγουν μπροστά όταν η μπάλα «καίει». Παπαπέτρου και Νέντοβιτς μπορούν να το κάνουν, αλλά ο κάπτεν δείχνει να παλεύει μόνος του και ο Σέρβος προσπαθεί να κάνει τον ήρωα αλλά τις περισσότερες φορές δεν αρκεί. Στον αντίποδα, ακόμα και τις βραδιές που ο Σλούκας ή ο Βεζένκοφ δεν θα είναι σε καλή κατάσταση, πάντα θα βρεθεί κάποιος να κάνει το step up.

Αυτό δηλαδή που έκανε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο ματς της Τρίτης. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ τελείωσε το πρώτο μέρος με 3 πόντους και έβαλε 14 στην επανάληψη. Παράλληλα, έχει ανοίξει βεντέτα με τους αντιπάλους του δηλώνοντας ότι θέλει το 3-0 για να πάει γρηγορότερα διακοπές. Λογικά θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φύγει μια ώρα αρχύτερα, με το ενδεχόμενο να σημειώσει Over 12,5 πόντους στο 1.90 αλλά και να είναι ο πρώτος σκόρερ του αγώνα στο 5.50 να φαντάζουν ελκυστικότατα.

Αφήνουμε λοιπόν την πορτοκαλί «θεά» και στρέφουμε την προσοχή μας στην ασπρόμαυρη. Δράση σε μεγάλα πρωταθλήματα δεν υπάρχει πλέον (με εξαίρεση τα μπαράζ ανόδου σε Πριμέρα Ντιβιζιόν και Super League 1) και ως εκ τούτου πρέπει να ψάξουμε αλλού... λιμάνι. Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχει στο πρόγραμμα η Πρέμιερ Ιρλανδίας, όλα γίνονται αυτομάτως ευκολότερα. Η έναρξη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος (της τρίτης εκ των συνολικά τεσσάρων περιόδων για να είμαστε πιο ακριβείς) καθυστέρησε μία εβδομάδα, μιας και οι τέσσερις αναμετρήσεις που ήταν ορισμένες την προηγούμενη Παρασκευή και η μία του Σαββάτου αναβλήθηκαν. Βλέπετε, υπάρχει ένας κανονισμός στην Ιρλανδία σύμφωνα με τον οποίο αν μια ομάδα έχει τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές της σε αποστολή αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, η αγωνιστική υποχρέωσή της αναβάλλεται αυτομάτως.

Συνεπώς, οι ομάδες της Πρέμιερ έχουν να πατήσουν χορτάρι από τις 27 Μαΐου, όταν και διεξήχθη η 18η «στροφή». Σήμερα, το παιχνίδι που συγκεντρώνει τα φώτα των ποδοσφαιρόφιλων στη χώρα είναι το ντέρμπι της τελευταίας δεκαπενταετίας στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Ντάνταλκ-Σάμροκ Ρόβερς με τους γηπεδούχους να είναι (μαζί με τη Σέλμπουρν) η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία.

Προέρχονται από τέσσερις διαδοχικές νίκες, ηττήθηκαν για τελευταία φορά στις 18 Απριλίου (1-0 στο Δουβλίνο από τη σημερινή αντίπαλό τους) και μετρούν μόλις μια ήττα στα έντεκα πιο πρόσφατα παιχνίδια που έδωσαν. Με αυτό το ντεμαράζ, έχουν καταφέρει να βρεθούν μόνοι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -8 από την πρωτοπόρο Σάμροκ, η οποία έχει ένα ματς περισσότερο. Γίνεται λοιπόν ευλόγως κατανοητό πως σε περίπτωση νίκης της Ντάνταλκ απόψε, η υπόθεση τίτλος θα είναι πιο ζωντανή από ποτέ.

Στον αντίποδα, η Σάμροκ παραμένει εδώ και αρκετές εβδομάδες στην κορυφή της κατάταξης εκμεταλλευόμενη περισσότερο το γεγονός πως οι Βορειοϊρλανδοί της Ντέρι «ξεφούσκωσαν» και λιγότερο επειδή βγάζει... μάτια στο γήπεδο. Δεν αμφιβάλλει κανείς βέβαια πως διαθέτει τις ποιοτικότερες και τις εμπειρότερες μονάδες στο ρόστερ. Εντούτοις, λίγα είναι τα ματς στα οποία έκανε επίδειξη δύναμης φθάνοντας στο 100% των δυνατοτήτων της. Η Ντρόχεντα μάλιστα διέκοψε το αήττητο σερί της (είχε να χάσει από τις 4 Μαρτίου και το ντέρμπι της πρωτεύουσας κόντρα στη Σεντ Πάτρικς).

Με την Ντάνταλκ όμως να έρχεται φορτσάτη, οι περσινοί πρωταθλητές γνωρίζουν πως αν χάσουν θα δώσουν δικαίωμα στους σημερινούς αντιπάλους τους να ελπίζουν. Με τη διαφορά στους οκτώ πόντους, ακόμα και η ισοπαλία τους κάνει. Στοιχηματικά βέβαια το διπλό δεν είναι για να παίζεται στο 1.80 όπως μας έχουν αποδείξει και οι πρόσφατες εμφανίσεις των δύο ομάδων. Προτιμότερο είναι λοιπόν το 1 DNB στο εξαιρετικό 3.05.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα