Από Ευρώπη και 3η θέση στην μείωση του budget και στον «άδειο» φάκελο!

Από Ευρώπη και 3η θέση στην μείωση του budget και στον «άδειο» φάκελο!

bet365

Το Gazzetta καταγράφει την σκληρή πραγματικότητα που χαρακτηρίζει εδώ και λίγες μέρες τις δύο πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Πως ο 3ος της κανονικής περιόδου Κολοσσός προσανατολίζεται προς μείωση του budget και πως η εκπληκτική Λάρισα της 4άδας, κινδυνεύει να μην πάρει άδεια για το νέο πρωτάθλημα...

Αν υπήρχαν δύο επαρχιακές ομάδες που έκλεψαν την παράσταση και έστρεψαν πάνω τους «προβολείς» της εφετινής Basket League, αυτές ήταν αν μη τι άλλο ο Κολοσσός Ρόδου και η Λάρισα.

Ο πρώτος τερμάτισε στην καλύτερη θέση (3η με ρεκόρ 15-9) που έχει τερματίσει ποτέ στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας (με μία νίκη λιγότερη από τον απολογισμό και την 3η θέση της σεζόν 2011-2012), έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ και πληρώντας όλες τις απαιτούμενες σύγχρονες προϋποθέσεις (νέο γήπεδο, συνέπεια στις πληρωμές και διοικητικό σχήμα με οικονομική επιφάνεια), άφησε υποσχέσεις για να ανέβει επίπεδο στη νέα σεζόν, κάνοντας το βήμα της παρθενικής συμμετοχής στην Ευρώπη.

Αρχίζοντας, ενδεχομένως από το FIBA Europe Cup, αν οι επιταγές της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τις γηπεδικές προδιαγραφές των ομάδων του BCL, (αν και οι πληροφορίες μας λένε, ότι υπήρχε η διάθεση να λυθεί το θέμα) είναι τόσο αυστηρές, ώστε να «σηκώνουν απαγορευτικό» για την χαμηλή χωρητικότητα των 1.450 θέσεων, που έχει το κλειστό γυμναστήριο Καλλιθέας Ρόδου.

Η δεύτερη, αν και μέχρι τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου παρουσιαζόταν ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό (ρεκόρ 1-7), έκανε πολύ πετυχημένες διορθωτικές κινήσεις και αλλάζοντας την μισή ομάδα και τον προπονητή, πέτυχε την ολική επαναφορά.

Με αποτέλεσμα όχι απλά να εξασφαλίσει την παραμονή της, αλλά να «τρέξει» το καλύτερο τελείωμα στην regular season (6η θέση με ρεκόρ 12-12), να αποκλείσει τον Κολοσσό από την 4άδα των playoffs και από 'κει που έπαιζε σε άδειες κερκίδες, να γεμίσει το κλειστό της Νεάπολης! Πλέον, πέραν της μάχης με τον Παναθηναϊκό στην ημιτελική φάση της postseason (1-1 στις νίκες) για την πρόκριση στον τελικό, έχει κερδίσει πλήρως τις εντυπώσεις στα δύο πρώτα ματς. Και αν αποκλειστεί, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την 3η θέση στην κατάταξη μέσω της σειράς του μικρού τελικού.

Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, ο μεγαλομέτοχος της Θεσσαλικής ΚΑΕ, Θόδωρος Ριζούλης, μιλώντας στο Web Radio της ΕΟΚ, αποκάλυψε ότι η διοίκηση έχει ήδη προχωρήσει σε επαφή με την FIBA για την συμμετοχή της ομάδας στο BCL της επόμενης σεζόν.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, ανήκουν στο πρόσφατο παρελθόν καθώς η σκληρή οικονομική πραγματικότητα που ταλανίζει την χώρα μας και κατ' επέκταση τον αθλητισμό, είναι λογικό να έχει προέκταση και στο μπάσκετ. Ειδικότερα μετά την αθέτηση της υπόσχεσης της Πολιτείας για τα χρήματα που εισέπρατταν οι ομάδες από τις στοιχηματικές εταιρείες.

Τα νέα δεδομένα που ισχύουν λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της σεζόν για τους Ροδίτες και λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι φάκελοι των ομάδων από την Επιτροπή Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ (με φόντο τη νέα σεζόν), έχουν ως εξής:

* Ο Κολοσσός βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση προπονητή, καθώς ο άκρως πετυχημένος Ηλίας Καντζούρης αποχαιρέτησε ουσιαστικά την ομάδα και μετά από μία διετή συνεργασία, εξετάζει προτάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρελθόν αποτελεί και ο επί δύο χρόνια πρόεδρος και μέτοχος της ΚΑΕ, Θόδωρος Καρατζάς (χωρίς να είναι ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα), που όπως αποκάλυψε το Gazzetta θα αναλάβει το ίδιο πόστο στο Περιστέρι.

* Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, η επικοινωνία μας με τον μεγαλομέτοχο, κ. Γιάννη Χατζηλαζάρου, επιβεβαίωσε ότι οι νησιώτες έχουν ήδη εγκαταλείψει τις ευρωπαϊκές βλέψεις, με πρόσχημα ότι το γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις της FIBA (απαιτείται μίνιμουμ χωρητικότητα 3.000 θέσεων) και η έξοδος στην Ευρώπη προϋποθέτει μετακόμιση στην Αθήνα για τους αγώνες. Παρ' ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να ξεπεραστεί μέσω της προσθήκης κερκίδων που θα αύξαναν την χωρητικότητα τουλάχιστον στις 2.000 θέσεις. Από όσα ακούσαμε από τον διοικητικό ηγέτη του Κολοσσού, αλλά και με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, προκύπτει ότι η ομάδα της Ρόδου όχι απλά δεν θα τολμήσει το βήμα της Ευρώπης, αλλά ότι ενδεχομένως και να μειώσει το budget της ενόψει της νέας σεζόν.

* Λίγες ώρες μετά την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, η Λάρισα κινδυνεύει σοβαρά με μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα. Το Gazzetta επικοινώνησε με τον διοικητικό ηγέτη της, Θόδωρο Ριζούλη και ο ίδιος μας επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του δεν έχει ακόμη καταθέσει ούτε εγγυητική επιστολή, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά (έσοδα 800.000 Ευρώ, μίνιμουμ budget 400.000 Ευρώ και διακανονισμούς των οφειλών), που απαιτούνται για την χορήγηση άδειας συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Με δεδομένο ότι η προθεσμία για την συμπλήρωση του φακέλου, εξέπνευσε στις 30 Μαϊου και λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για παράταση, η πιο ευχάριστη έκπληξη της εφετινής Basket League, βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της «αποβολής» από το επόμενο πρωτάθλημα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα