Μήτρου-Λονγκ στο Gazzetta: «Λατρευώ την Ελλάδα, περιμένουμε τα διαβατήρια»! (vid)

Μήτρου-Λονγκ στο Gazzetta: «Λατρευώ την Ελλάδα, περιμένουμε τα διαβατήρια»! (vid)

bet365

Ο Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ ολοκλήρωσε προ ημερών την δεύτερη σεζόν του στην Ελλάδα και μιλάει στο Gazzetta για την εμπειρία του με τον Απόλλωνα Πατρών, την ρήξη χιαστού που αντιμετώπισε, το θέμα με τα ελληνικά διαβατήρια και φυσικά τον αδερφό του, Ναζ, που διαπρέπει στα ιταλικά γήπεδα με τη Μπρέσια.

Ο 25χρονος γκαρντ συστήθηκε στο ελληνικό κοινό τη σεζόν 2020-21, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Η πρώτη του σεζόν στα παρκέ της Basket League διεκόπη απότομα, καθώς τον Φλεβάρη του 2021 υπέστη ρήξη χιαστού. Ο Ελληνοκαναδός περιφερειακός, αφού ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα του, επέστρεψε στην δράση αρχικά για τη Λέφσκι στη γειτονική Βουλγαρία, μέχρις ότου να επιστρέψει τελικά στην Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Μήτρου-Λονγκ βοήθησε τα μέγιστα στο να εξασφαλίσει ο Απόλλωνας Πατρών την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία, κλείνοντας επιτυχώς την δεύτερη σεζόν του στην Ελλάδα.

Πως αισθάνεσαι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης σεζόν σου στην Ελλάδα;

«Νομίζω ότι μετά τον τραυματισμό μου και το γεγονός πως δεν έπαιξα επί της ουσίας στην κλασική μου θέση κατά την διάρκεια της πρώτης μου σεζόν, έκανα ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνω με την ομάδα του Απόλλωνα. Αυτή είναι μόνο η αρχή για εμένα. Δεν έχω φτάσει ακόμη στο επίπεδο που ξέρω ότι είμαι ικανός να φτάσω».

Πέρσι έχασες το δεύτερο μισό της σεζόν με τον ΠΑΟΚ με ρήξη χιαστού. Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η περίοδος;

«Έπρεπε να το αντιμετωπίσω κατάματα. Ήταν μια ψυχική μάχη κάθε μέρα. Όμως έχοντας στο πλευρό μου συγκεκριμένους ανθρώπους στην πατρίδα μου και στο κολέγιο του UNLV, κατάφερα να επιστρέψω όχι μόνο πιο δυνατός, αλλά και πιο γρήγορος και πιο αλτικός. Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι για εμένα, διότι έπρεπε να ρυθμίσω τα πάντα μόνος μου σχετικά με τον τραυματισμό στο χιαστό».

«Φυσιολογικά την επόμενη χρονιά θα πρέπει να έχουμε τα διαβατήρια»

Θα ήθελες να επιστρέψεις ξανά στην Ελλάδα στο μέλλον;

«Θέλω να παίζω στο ελληνικό πρωτάθλημα και γενικά μου αρέσει να βρίσκομαι στην Ελλάδα. Είναι ένα όμορφο μέρος και ως προς το πρωτάθλημα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Είμαι όμως ανοιχτός στο να παίξω οπουδήποτε, αρκεί κάποιος να θέλει να με έχει μαζί του και να με εκτιμήσει ως παίκτη - κι όχι απλώς να με... ανέχεται αγωνιστικά. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα ήθελα να είμαι, όπου κι αν βρίσκεται αυτό».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο στην Ελλάδα;

«Γενικά λατρεύω την Ελλάδα σαν χώρα. Μου αρέσει η θάλασσα, το φαγητό κι οι άνθρωποι. Στον ελεύθερο μου χρόνο, πήγαινα στην θάλασσα και διαλογιζόμουν. Επίσης, πήγαινα για φαγητό σε διάφορα εστιατόρια. Εάν δεν έκανα κάτι από αυτά, συνήθως θα παρακολουθούσα προγράμματα στο Netflix και θα έκανα βιντεοκλήσεις με την οικογένεια μου».

Ως γνωστόν έχεις σχέσεις με την Ελλάδα. Υπάρχουν πιθανότητες να σε δούμε με το ελληνικό διαβατήριο;

«Ναι, η μητέρα μου είναι Ελληνίδα. Εγώ κι η οικογένεια μου προσπαθούμε πολλά χρόνια να πάρουμε διαβατήρια. Δεν ξέρω γιατί η διαδικασία έχει κρατήσει τόσο πολύ, αλλά είναι ακόμη σε εξέλιξη και φυσιολογικά πρέπει να τα πάρουμε την επόμενη χρόνια».

«Ήξερα ακριβώς τι πρόκειται να κάνει ο Ναζ»

Ο αδερφός, ο Ναζ, τα πηγαίνει περίφημα στην Ιταλία, όντας κυριαρχικός μόλις στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη. Το περίμενες;

«Ο Ναζ μπορεί να θεωρείται πρωτάρης στην Ευρώπη, αλλά έχει περάσει τόσα πολλά, όσα κι ένας βετεράνος. Επομένως, στα δικά μου μάτια, ήταν αναμενόμενο. Ήξερα ότι πρόκειται να κάνει ακριβώς αυτά που κάνει φέτος και πιστευώ ότι έχει ακόμη περισσότερα να δείξει στον κόσμο. Αλλά ναι, δεν εκπλήσσομαι, περίμενα πως θα έχει αυτή την πορεία στην καριέρα του. Κι οι δύο μας δουλεύουμε σκληρά».

Ο Ναζ είχε πει στο Gazzetta πως μεγάλωσε με πρότυπο τον Κόμπι Μπράιαντ. Εσύ;

«Μου αρέσει ο Καϊρί Ίρβινγκ. Είναι σπουδαίος παίκτης. Επίσης, απ' όσα έχω ακούσει και είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχει μια αντίληψη για την ζωή διαφορετική από του μέσου ανθρώπου».

Πριν τον Απόλλωνα, ήσουν στην Βουλγαρία...

«Η βουλγάρικη ήταν μια καλή Λίγκα για εμένα ως προς το να μπορέσω ξανά να σταθώ στα πόδια μου μετά τον τραυματισμό μου. Εκτιμώ την ομάδα της Λέφσκι κι ολόκληρο τον οργανισμό για την ευκαιρία που μου έδωσε να επιστρέψω στα γήπεδα, ώστε να αποδείξω στον κόσμο του μπάσκετ πως είμαι ξανά υγιής».

Πως ήταν το επίπεδο του πρωταθλήματος εκεί;

«Θα έλεγα πως το επίπεδο είναι λίγο διαφορετικό σε σχέση με την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί όλες οι ομάδες στην Ελλάδα είναι ικανές να νικήσουν οποιονδήποτε κι οπουδήποτε. Ουσιαστικά εδώ δεν μπορείς να... χαλαρώσεις αγωνιστικά».

5

Οι μονομαχίες με τις ομάδες της Euroleague, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τι σου άφησαν;

«Για να είμαι ειλικρινής, αυτά τα παιχνίδια δεν ήταν τόσο δύσκολα. Οι ομάδες αυτές υπερτερούν κάπως σε μέγεθος, αλλά περισσότερο έχει να κάνει με το πως αισθάνομαι πνευματικά ο ίδιος κι η ομάδα μου αντίστοιχα. Είναι πράγματι δύο καλές ομάδες, όμως η δυσκολία δεν είναι δα και απίστευτη.

Εξάλλου πάντοτε αντιμετωπίζω ομάδες που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος (σ.σ. στο backcourt). Πραγματικά έχει να κάνει με το πως νιώθω εγώ, ουσιαστικά είναι... "εγώ εναντίον εγώ" το κάθε παιχνίδι. Δεν έχει να κάνει ποτέ μόνο με την αντίπαλη ομάδα».

Από 'δω και πέρα, ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου στόχος;

«Θα ήθελα να δω τους "καρπούς" της δουλειάς μου να αποδίδουν. Στόχος μου είναι να μπορέσω να βιοποριστώ από το άθλημα για χάρη του οποίου έχω θυσιάσει πολλά.

Επίσης θέλω να ωριμάσω κι ως άνθρωπος κι εκτός γηπέδου. Θέλω να κάνω όσα ακριβώς χρειάζονται ώστε να βρίσκομαι στο υψηλότερο επίπεδο και να γίνω ακόμη καλύτερος παίκτης σε ένα αξιοσέβαστο πρωτάθλημα».

Ο Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ στην Basket League

  • 10.9 πόντοι
  • 81% στις βολές
  • 48.1% στα δίποντα
  • 40% στα τρίποντα
  • 3.4 ριμπάουντ
  • 3 ασίστ
  • 1.1 κλεψίματα
  • 10.7 αξιολόγηση
  • 25'02'' μ.ο. (13 συμμετοχές)
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα