Χάμιλτον στο Gazzetta για το triple double: «Μου αρέσει να δείχνω πόσο πολυδιάστατος παίκτης είμαι»

Χάμιλτον στο Gazzetta για το triple double: «Μου αρέσει να δείχνω πόσο πολυδιάστατος παίκτης είμαι»

bet365

Ο Ντάνιελ Χάμιλτον του Ιωνικού έγινε ο πρώτος παίκτης που κάνει triple double στην Basket League μετά την άνοιξη του 2019 και μιλάει στο Gazzetta για το ιστορικό του επίτευγμα με τους «κυανόλευκους».

Το απόγευμα του Σαββάτου (14/5), ο Ιωνικός παρέμεινε στην Basket League, παρά το γεγονός πως ηττήθηκε οριακά με 86-84 από την Λάρισα, στο Κλειστό της Νεάπολης. Εκτός αυτού, η εν λόγω αναμέτρηση απέκτησε μετά το φινάλε της ιστορικό χαρακτήρα, καθώς είδαμε κατά την διάρκεια του triple double, το πρώτο στην ελληνική Λίγκα έπειτα από 1.121 ημέρες.

«Θύτης» ήταν ο 26χρονος φόργουορντ, Ντάνιελ Χάμιλτον, ο οποίος εξηγεί στο Gazzetta σχετικά με το ασυνήθιστο στατιστικό του επίτευγμα πως «είναι ευλογία το να βγαίνεις στο παρκέ και να τελειώνεις τον αγώνα με triple double. Πάντα μου αρέσει να δείχνω μέσα στο γήπεδο το πόσο πολυδιάστατος παίκτης είμαι». Ο Χάμιλτον γέμισε τη στατιστική του στη Θεσσαλία με 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ, καθώς κι ένα κλέψιμο και μια τάπα σε ακριβώς 40 λεπτά δράσης.

Θυμίζουμε πως ο τελευταίος παίκτης με triple double ήταν ο Άντονι Χίκι του Ρεθύμνου, με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 16 ασίστ κόντρα στον Κολοσσό στις 19 Απριλίου του 2019.

Ο Χάμιλτον ολοκλήρωσε τη τρίμηνη θητεία του στον Ιωνικό με μέση επίδοση περί των 18.6 πόντων, 10.4 ριμπάουντ και 5.6 ασίστ ανά 37'02'' λεπτά κατά μέσο όρο, σε εννέα παρουσίες. Μάλιστα, ο «βιονικός» Αμερικανός πέντε φορές έπαιξε σε ολόκληρο το 40λεπτο, δίχως να αντικατασταθεί! «Οτιδήποτε κι αν μου ζητούσε ο κόουτς να κάνω, θα προσπαθούσα να το κάνω. Είτε αυτό ήταν να αγωνιστώ για σαράντα λεπτά σε έναν αγώνα, είτε για είκοσι λεπτά. Ήθελα απλώς να βεβαιωθούμε πως θα παραμείνουμε στην κατηγορία», αναφέρει ο άλλοτε NBAer.

Πέραν της δικής του εντυπωσιακής παρουσίας στην Basket League, ο πολυσχιδής Καλιφορνέζος (2.01μ.) κατάφερε να συνεισφέρει τα μέγιστα στη «σωτηρία» του Ιωνικού (6-18) του Άγγελου Τσίκληρα, τονίζοντας ότι «γι' αυτό ήρθα εδώ, γνώριζα απόλυτα τι διακυβευόταν και δεν ήθελα να υποβιβαστεί η ομάδα. Όσο βόηθησα εγώ το σύνολο, ακριβώς το ίδιο κι άλλο τόσο με βοήθησε κι εκείνο». Ο Χάμιλτον έγινε κάτοικος Νίκαιας στις 10 Φλεβάρη, αντικαθιστώντας τον αρχισκόρερ της ομάδας, Γιουτζίν Τζέρμαν, που μόλις είχε πάρει μεταγαρφή για τη τουρκική Ντενιζλί.

«Η ποιότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πραγματικά πολύ καλή» σχολιάζει ο Χάμιλτον και συνεχίζει αξιολογώντας την εμπειρία του στη χώρα μας: «Είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Αυτό ισχύει ειδικά σε ο,τι αφορά τους Έλληνες παίκτες». Ο πρώην παίκτης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Ατλάντα Χοκς καταλήγει στο ότι «αναμφίβολα θα ήθελα να επιστρέψω στο NBA στο μέλλον. Αυτό είναι σίγουρο, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως είμαι ενθουσιασμένος με το γεγονός πως διασκεδάζω ξανά παίζοντας μπάσκετ».

Για την ιστορία, με τον Χάμιλτον στη σύνθεση του, ο Ιωνικός νίκησε κατά σειρά τους Κολοσσό Ρόδου και Ηρακλή εντός, στο Κλειστό του Πλάτωνα, καθώς και τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, προσπερνώντας εν τέλει τον Ηρακλή στην κατάταξη και «πιάνοντας» το στόχο της παραμονής.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα