ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 96-72: Έκανε το καθήκον του αλλά έμεινε εκτός playoffs μετά από 14 χρόνια (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ με 96-72, ωστόσο η επικράτηση του Περιστερίου στον αγώνα με το Λαύριο δεν λειτούργησε υπέρ του και τον άφησε εκτός playoffs έπειτα από 14 χρόνια.

Το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη γνώριζε πως η κατάσταση της πρόκρισης δεν ήταν αποκλειστικά στα δικά του χέρια. Ακόμη και με την επικράτηση απέναντι στην ΑΕΚ με 96-72 στην τελευταία αγωνιστική της Basket League ήθελε ταυτόχρονα την ήττα του Περιστερίου από το Λαύριο προκειμένου να περάσει στα playoffs.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και οι Θεσσαλονικείς έμειναν εκτός «8άδας» για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια σερί παρουσίας τους στην επόμενη φάση!

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με φόρα το ματς και παίρνοντας σκορ αποκλειστικά από τους ΝτιΛίο και Γιάνκοβιτς έφτασαν γρήγορα στο 9-2, αλλά και το 11-4 μετά από 3μιση λεπτά αγώνα. Στην εξίσωση μπήκαν και άλλοι παίκτες του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει σε διψήφια νούμερα από νωρίς και να διατηρηθεί σε αυτά (22-8) την ώρα που η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει απαντήσεις. Δύο καλάθια από Μαυροειδή και Κουζέλογλου διαμόρφωσαν το 22-12, με το οποίο έκλεισε και το πρώτο δεκάλεπτο.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, Ράουτινς και Φιλιππάκος έστειλαν την «Ένωση» στο -8 (25-17), ωστόσο ο Χριστοδούλου των 9 πόντων με τα αψεγάδιαστα ποσοστά μέχρι εκείνο το σημείο ανέβασε ξανά για την ομάδα του (32-17 στο 14'). Ο Γιάνκοβιτς έγραψε το 36-20 στο 15ο λεπτό, όπου το σύνολο του Σεγούρα με 2 τρίποντα από Ράουτινς και Κολόμ και ένα λέι απ του Χάμερ μείωσε με σερί 8-0 (36-28).

Ο Γιάνκοβιτς ήταν εκείνος που με 5 συνεχόμενους πόντους έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 49-36 υπέρ του ΠΑΟΚ. Στο αρχικό μισό, οι παίκτες του Λυκογιάννη είχαν 16/27 δίποντα και 5/13 τρίποντα, ενώ η ΑΕΚ κατέγραψε 8/19 δίποντα και 6/13 τρίποντα, υστερώντας αισθητά στον τομέα των ασίστ (17 έναντι 9) και των κλεψιμάτων (9 έναντι 2).

Το τρίποντο του ΝτιΛίο άνοιξε το δεύτερο μέρος με το 52-36, για να συνεχίσουν οι Χάμερ και Ράουτινς- που είχε εξαιρετικό ρυθμό από την περιφέρεια (5/7) - και να προβληματίσουν τον ΠΑΟΚ μειώνοντας στο 25' (55-45). Ο Φιλιππάκος με 2 βολές έστειλε την ΑΕΚ στο -6 (55-49), λίγο πριν ο Λοβ λάβει τα ηνία του αγώνα και δώσει αέρα 14 πόντων (65-51) 3'12'' πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, η οποία έκλεισε με το σκορ στο 74-55.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο έμοιαζε περισσότερο με τυπική διαδικασία, αφού οι ρυθμοί έπεσαν αρκετά από ένα διάστημα και μετά. Ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να τρέξει επιμέρους 22-17 και παρά την νίκη του με 96-72 απέναντι στην «Ένωση» δεν κατάφερε να προκριθεί στα πολυπόθητα playoffs, έχοντας στην... πλάτη του την επικράτηση του Περιστερίου κόντρα στο Λαύριο.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 49-36, 74-55, 96-72

ΠΟΎ ΚΡΊΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ που θέλησε να δώσει τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι και τα κατάφερε. Και από το γεγονός πως κράτησε καθαρό μυαλό σε κάθε ξέσπασμα της ΑΕΚ.

O MVP: Ο Ζερμέιν Λοβ με 23 πόντους, 5/9 δίποντα και 2/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 30 λεπτά αγώνα.

Ο ΑΦΑΝΉΣ ΉΡΩΑΣ: ΝτιΛίο και Γιάνκοβιτς που σκόραραν από 16 και 14 πόντους αντίστοιχα δίνοντας σημαντικές βοήθειες.

Ο ΑΔΎΝΑΜΟΣ ΚΡΊΚΟΣ: Η αστοχία της ΑΕΚ και η αμυντική της αντίδραση.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο αποκλεισμός από τα playoffs έπειτα από 14 χρόνια σερί παρουσίας. Στα αρνητικά προστίθεται και ο τραυματισμός του Ρίβερς στο γόνατο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα πολλά λάθη των δύο ομάδων και οι διπλάσιες ασίστ του ΠΑΟΚ (26 έναντι 13).

ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε καμία ουσιαστική δυσκολία στη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, ωστόσο το... βλέμμα του ήταν στο Περιστέρι. Έγραψε μία «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του μένοντας εκτός 8άδας μετά από 14 χρόνια. Από την άλλη, η ΑΕΚ συνεχίζει κανονικά στην postseason έχοντας κλειδώσει την 4η θέση.

ε
ε

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα