Κίνδυνος ανάκλησης δελτίων για την ΚΑΕ Άρης

Κίνδυνος ανάκλησης δελτίων για την ΚΑΕ Άρης

Κίνδυνος ανάκλησης δελτίων για την ΚΑΕ Άρης

bet365

Σοβαρό ανάκλησης δελτίων διατρέχει η ΚΑΕ Άρης η οποία θα πρέπει άμεσα να καταβάλλει τις δόσεις που οφείλει σε Μάικ Τζένκινς, Βόκτορ Σανικίντζε για να αποφύγει τις ποινές.

Το περασμένο καλοκαίρι και με την παρέμβαση της FIBA επιτεύχθηκε διακανονισμός μεταξύ της ΚΑΕ Άρης με τους Μάικλ Τζένκινς, Βίκτορ Σανικίντζε για τα χρήματα που οφείλουν οι «κίτρινους» στους δύο αθλητές οι οποίοι αγωνίστηκαν στην ομάδα τη σεζόν 2016-17. Αυτός προβλέπει 18 μηνιαίες δόσεις. Μέχρι πρότινος οι Θεσσαλονικείς – έστω με δυσκολία – κατέβαλλαν τα χρήματα, ωστόσο δεν καταβλήθηκαν οι τελευταίες δόσεις στον Μάικλ Τζένκινς ενώ στον Βίκτορ Σανικίντζε οφείλεται μία δόση. Στον Τζένκινς προτάθηκε νέος διακανονισμός και για την ακρίβεια προτάθηκε στον Αμερικανό να του γίνει εκχώρηση μέρους του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσουν οι τελικές διαπραγματεύσεις, ο Αμερικανός έκανε καταγγελία στη FIBA την ΚΑΕ Άρης και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία με επιστολή της ζήτησε από την ΕΟΚ να προχωρήσει σε ανάκληση των δελτίων όλων των παικτών οι οποίοι αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι εφόσον δεν τακτοποιηθεί το ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, η προθεσμία για την ΚΑΕ Άρης εκπνέει το Σάββατο (30/4). Μέχρι μεθαύριο δηλαδή θα πρέπει είτε να καταβάλλουν στον Τζένκινς ένα ποσό της τάξεως (περίπου) των 60.000 δολαρίων είτε να προσκομίσουν νέα συμφωνία μαζί του ούτως ώστε να αποφύγουν την ανάκληση των δελτίων.

Προφανέστατα, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί η ΚΑΕ Άρης καθώς κινδυνεύει να πάει στράφι όλη η προσπάθεια που κατέβαλε από την αρχή της χρονιάς μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η εξόφληση παλιών χρεών ύψους (περίπου) 800.000 ευρώ.

Στην ενημέρωσή της, η ΚΑΕ Άρης σημείωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις τόσο με τον Μάικλ Τζένκινς όσο και τον Βίκτορ Σανικίντζε για νέους διακανονισμούς σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι… «Βάσει της υπάρχουσας συμφωνίας την οποία έκανε η ΦΙΜΠΑ, ο Τζένκινς και ο Σανικίτζε έχουν λάβει από τον Σεπτέμβριο του 2021 από έξι δόσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 150.000 ευρώ. Το μηνιαίο ποσό προς τους δύο πιστωτές πλησιάζει το μηνιαίο μπάτζετ της φετινής ομάδας. Η μη καταβολή των χρημάτων από το Στοίχημα, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες πληρωμές, προς την ομάδα και προς παρελθόντα χρέη, που συνεχίζουν να γίνονται, δεν επέτρεψε την καταβολή των δύο τελευταίων δόσεων προς τον Τζένκινς και επήλθε η εντολή ανάκλησης των δελτίων από τη ΦΙΜΠΑ προς την ΕΟΚ. Εφόσον επιτευχθεί η προαναφερθείσα συμφωνία, θα γίνει και η άρση της ανάκλησης των δελτίων».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα