ΑΕΚ - Ηρακλής 80-74: Τρανός Κολόμ την οδηγεί (vids)

bet365

O Κίνο Κολόμ συνεχίζει να είναι ασταμάτητος (34π.) και η ΑΕΚ πήρε τη δύσκολη νίκη απέναντι στον Ηρακλή (80-74).

Ένας απίθανος Κίνο Κολόμ οδηγεί την ΑΕΚ. Μετά την εξαιρετική εμφάνιση στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα, ο Ισπανός πόιντ γκαρντ ξεπέρασε τον... εαυτό του και με 34 πόντους οδήγησε την Ένωση στην επικράτηση με σκορ 80-74.

Το ματς

Ένα περίεργο πρώτο ημίχρονο. Με τον Ηρακλή των επτά παικτών να μένει στη διεκδίκηση της νίκης, λιγότερο από τη δική του επιμονή και περισσότερο υπό την ανοχή της ΑΕΚ, η οποία για ένα ακόμη ματς δεν είχε τους Έρικ Γκρίφιν, Ίαν Χάμερ και Παναγιώτη Φιλιππάκο.

Και της αστοχίας των παικτών του Κούρο Σεγκούρα. Μετά από είκοσι αγωνιστικά λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 75% στα δίποντα (9/12) και 4/24 τρίποντα (16%).

Πολλές επιθέσεις σπαταλήθηκαν πίσω από τη γραμμή των 6.75, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να βρίσκει λύσεις και να παίρνει προβάδισμα δύο φορές στο ματς. Τη δεύτερη το έκανε χάρη σε ένα επί μέρους 8-1, μετατρέποντας το 16-12 σε 17-20.

Οι Έιμπραμς και Πετανίδης πέτυχαν από 10 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και έδωσαν σημαντικές λύσεις στον Ηρακλή. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ είχε ως σταθερά τον Κίνο Κολόμ (16π., 2 ασίστ).

Στο παρκέ πέρασε και ο Μπράιαν Ανγκόλα, μετά από απουσία 110 ημερών. Όμως ο ενθουσιασμός χάθηκε γρήγορα, αφού ο Κολομβιανός «πεινασμένος» να αποδείξει ότι είναι και πάλι εδώ, επιχείρησε πέντε άστοχα τρίποντα σε 4:38, ενώ έκανε και 1 λάθος.

Σε αντίθεση με άλλα ματς στα Άνω Λιόσια, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να τρέξει το ματς και περιορίστηκε σε σετ επιθέσεις, έχοντας τα τρίποντα ως άλυτο πρόβλημα στο πρώτο μέρος.

Στην τρίτη περίοδο, η ΑΕΚ άλλαξε πλάνο. Ακολούθησε τη λογική και πήγε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Υπό τη καθοδήγηση του μαέστρου Κολόμ οι «κιτρινόμαυροι» επιχείρησαν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα.

Ο Ηρακλής συνέχισε να βρίσκει λύσεις και μάλιστα προηγήθηκε με τέσσερις πόντους (45-41), προτού η ΑΕΚ καταφέρει να ροκανίσει τη διαφορά. Με τον ματς να μπαίνει σε μία διαδικασία «πόντο-πόντο».

Ο Έιμπραμς κράτησε τον Ηρακλή

Ο Κολόμ ήταν ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ που αποτελούσε μόνιμη πηγή σκοραρίσματος, ακόμη και από τη γραμμή του τρίποντου. Ένα δικό του μακρινό σουτ έφερε τη γηπεδούχο μπροστά με 54-51, προτού ο Έιμπραμς κρατήσει τον Ηρακλή ξανά στο παιχνίδι.

Και όχι μόνο. Ο Αμερικανός με buzzer beater στο φινάλε της 3ης περιόδου έφερε ξανά το ματς στο... Χ (56-56).

Όσο η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, ο Ηρακλής πίστευε το ενδεχόμενο της νίκης. Ο Κολόμ με το πέμπτο τρίποντό του (5/10 σε εκείνο το χρονικό σημείο) έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ (64-61).

Το σημείο είναι κομβικό, γιατί ο Ηρακλής των... 6.5 παικτών, έχασε και τον Παπαδάκη με τραυματισμό.

Ο Κολόμ αποδείχτηκε κομβικός. Μετά το τρίποντο είχε δύο ασίστ και άλλο ένα... τρίποντο (!), με την ΑΕΚ να αποκτά διψήφια διαφορά στο ματς (71-61 και 74-63).

Εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς, με την ΑΕΚ να διατηρεί τον έλεγχο μέχρι την τελευταία κόρνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα κέφια του Κίνο Κολόμ. Δύο τρίποντα του Ισπανού και ισάριθμες ασίστ, έφεραν την ΑΕΚ σε διψήφια διαφορά (74-63).

O MVP: Ξανά ο Κίνο Κολόμ. Με καλύτερη εμφάνιση απ' αυτή στην Πάτρα: 34 πόντους 5/5 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 6/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 λάθη σε 35:43.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άδικο να βρεθεί αδύναμος κρίκος σε μία ομάδα που χρησιμοποίησε... 6.5 παίκτες (ο Αργυρούλης αγωνίστηκε για 5:11).

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Δημήτρης Μαυροειδής δεν ήταν τόσο αφανής, αλλά η παρουσία του έδωσε πόντους στην ΑΕΚ: 15 πόντους, 11 ριμπάουντ σε 33:56 και ουσιαστικά ξανά χωρίς ρεζέρβα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 9/40 τρίποντα της ΑΕΚ, με τον Ανγκόλα να έχει 0/6 και τον Φλιώνη 1/6.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Φυσικά η επιστροφή του Μπράιαν Ανγκόλα, για πρώτη φορά μετά τις 26 Δεκεμβρίου 2021.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Ηρακλής είχε επικρατήσει με 86-74. Η ΑΕΚ δεν κάλυψε τη διαφορά, αλλά δεν υπάρχει ενδεχόμενο ισοβαθμίας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ έπαιξε με τη... φωτιά. Ακολούθησε ένα αργό τέμπο, απέναντι σε μία ομάδα με έξι βασικούς παίκτες, προτίμησε να πάρει πολλά τρίποντα, αλλά στο φινάλε ο Κολόμ εξαργύρωσε τη σούπερ εμφάνιση του με την απόλυτη ουσία: τη νίκη. Ο Ηρακλής δεν στοχεύει σε αυτό το ματς, αλλά έχει πολλά προβλήματα.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 35-33, 56-56, 80-74

AEK - Iraklis

AEK - Iraklis

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα