Άρης: Γιατί νιώθει σίγουρος για τη δικαίωση στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ

Άρης: Γιατί νιώθει σίγουρος για τη δικαίωση στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ

Άρης: Γιατί νιώθει σίγουρος για τη δικαίωση στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ

bet365

Βάσει του συμφωνητικού της ΚΑΕ Άρης με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς και μόνο η παραπομπή των «κίτρινων» στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ στοιχειοθέτησε έκπληξη.

Στη διάρκεια του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα όταν τέθηκε το ζήτημα παραπομπής της ΚΑΕ Άρης στον αθλητικό δικαστή για την υπόθεση του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς. Ο Μαυροβούνιος πρώην παίκτης του Άρη ενημέρωσε τον ΕΣΑΚΕ για τη μη καταβολή μιας δόσης 50.000 ευρώ. Το τελευταίο έχει σημασία. Δεν προχώρησε σε καταγγελία αλλά σ’ ενημέρωση. Διότι, για να φθάσεις στο επίπεδο καταγγελίας για αθέτηση ενός διακανονισμού θα πρέπει να μπορείς να το υποστηρίξεις εγγράφως. Μπορούσε ο Ντραγκίτσεβιτς;

Καταρχάς, το έγγραφο διακανονισμού της οφειλής της ΚΑΕ Άρης προς τον αθλητή έχει κατατεθεί στον ΕΣΑΚΕ εδώ και μήνες. Εντάσσεται στο πλαίσιο των αδιαπραγμάτευτων των υποχρεώσεων των ομάδων (προς την επιτροπή αδειοδότησης) καθώς οφείλουν να αποδεικνύουν εγγράφως ότι είτε έχουν εξοφλήσει είτε διακανονίσει τις οφειλές της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, της σεζόν 2020-21. Όταν τέθηκε ζήτημα παραπομπής της ΚΑΕ Άρης από την επιτροπή αδειοδότησης, οι επιτελείς των «κίτρινων» κάλεσαν τα μέλη αυτής να ρίξουν μια ματιά στο συμφωνητικό με τον Ντραγκίτσεβιτς για να διαπιστώσουν α) αν πρόκειται για ενημέρωση ή καταγγελία και β) αν νομιμοποιείται η επιτροπή να διαβιβάσει το ζήτημα στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

Τι αναφέρει λοιπόν το περιβόητο έγγραφο διακανονισμού. Πληροφορίες του Gazzetta σημειώνουν ότι πρόκειται για ένα «πλήρες» έγγραφο υπό την έννοια ότι οι «κίτρινοι» προεκτίμησαν κάθε σενάριο. Αναφέρει λοιπόν ότι η ΚΑΕ Άρης παραδίδει το δικαίωμα στην τράπεζα να πιστώσει στον λογαριασμό του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς το ποσό των 50.000 ευρώ μόλις πιστωθεί στον δικό της λογαριασμό το ποσό (που προβλεπόταν) από τη φορολογία του στοιχήματος. Δηλαδή, παραχώρησε εν λευκώ τα εισπρακτικά δικαιώματα για το συγκεκριμένο ποσό. Όπως είναι γνωστό και παρά τις διαβεβαιώσεις του ΕΣΑΚΕ αυτά τα χρήματα δεν εισπράχθηκαν ποτέ.

Ντραγκίτσεβιτς

Επειδή όμως λήφθηκε υπόψη κι αυτό το ενδεχόμενο, υπάρχει κι ένας ακόμη όρος στο συμφωνητικό ο οποίος αναφέρει ότι σε περίπτωση που μέχρι τις 31 Μαΐου δεν πιστωθεί αυτό το ποσό (50.000 ευρώ) από τη φορολογία του στοιχήματος, τότε η ΚΑΕ Άρης θα πρέπει να καταβάλλει στον παίκτη 80.000 ευρώ πληρώνοντας δηλαδή και penalty 30.000 ευρώ. Δηλαδή, ο Μαυροβούνιος δέχθηκε (εγγράφως) την παράταση του διαστήματος πληρωμής του σε περίπτωση μη πίστωσης των χρημάτων από τη φορολογία του στοιχήματος. Αυτό «γράφουν» τα χαρτιά.

Γι’ αυτούς τους λόγους ανέβηκαν (επικινδύνως) οι τόνοι στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ όπου κατά πληροφορίες του Gazzetta τέθηκε έως και δέσμευση παραίτησης (!) από μέλος της επιτροπής αδειοδότησης σε περίπτωση που ο αθλητικός δικαστής της «Ένωσης» απαλλάξει τους Θεσσαλονικείς. Και το ερώτημα είναι, πώς γίνεται να μη τους απαλλάξει από τη στιγμή που εγγράφως αποδεικνύεται ότι α) κακώς η υπόθεση παραπέμφθηκε στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ από τη στιγμή που ο Ντραγκίτσεβιτς συμφώνησε με κάθε όρο του συμφωνητικού και β) πώς ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ θα τιμωρήσει τους «κίτρινους»; Δεν θα λάβει υπόψη τα γραφόμενα του συμφωνητικού με τον αθλητή;

Γι’ αυτόν τον λόγο στην ΚΑΕ Άρης νιώθουν σίγουροι για την απαλλαγή από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Ήρεμοι δεν είναι ασφαλώς γιατί θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να καταβάλλουν ένα μεγάλο ποσό στον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς το οποίο υπολόγιζαν ότι θα εισέπρατταν από τη φορολογία του στοιχήματος – γιατί αυτό τους είχαν πει τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΕΣΑΚΕ έπειτα από τις συναντήσεις που είχαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη – αλλά πλέον αυτό δεν υφίσταται.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα