Ιωνικός-Παναθηναϊκός 61-68: Ο Παπαγιάννης γλίτωσε το... πατατράκ στη Νίκαια (vid)

bet365

Με κορυφαίο τον Γιώργο Παπαγιάννη (20π., 17ριμπ.) ο ελλιπέστατος Παναθηναϊκός (εκτός οι Νέντοβιτς, Μέικον, Παπαπέτρου, Γιόβιτς) είδε και έπαθε μέχρι να επικρατήσει του άξιόμαχου Ιωνικού στο κλειστό του Πλάτωνα με 68-61.

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Πρίφτης είχε μεγάλη λειψανδρία στην περιφέρεια, το βάρος έπεσε μέσα στη «ρακέτα» όπου ο Έλληνας σέντερ ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Πραγματοποιώντας ολοκληρωτική εμφάνιση ήταν εκείνος που γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από περιπέτειες καθώς ο Ιωνικός ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός στο ματς. Όμως με 20 πόντους, 17 ριμπάουντ και 3 τάπες φρόντισε να... βγει μπροστά και να γλιτώσει τα χειρότερα.

Άλλωστε έγιναν πολλές αλχημείες από τον 52χρονο προπονητή καθώς οι απουσίες των Νέντοβιτς, Μέικον, Γιόβιτς (αλλά και του Παπαπέτρου) τον ανάγκασαν να «ανεβάσει» τον Κασελάκη στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, τον Οκάρο Ουάιτ σε αυτήν του σμολ φόργουορντ και να επιλέξει πολλα ψηλά σχήματα. Άλλωστε δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά.

Το ματς

Η λειψανδρία στην «πράσινη» περιφέρεια φάνηκε από το πρώτο τζάμπολ του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είχε σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση, δεν υπήρχε δημιουργία, δεν υπήρχε σωστό «διάβασμα» του αγώνα με αποτέλεσμα οι τελικές επιλογές να ήταν κατώτερες του μετρίου. Κάτι που κλήθηκε να... εκμεταλλευτεί ο Ιωνικός και να βάλει δύσκολα στον Δημήτρη Πρίφτη. Το χαμηλό σκορ ευνοούσε τους Νικαιώτες με αποτέλεσμα να κλείσει το δεκάλεπτο στο 15-15 και τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις 1/5 τρίποντα, να χάνει τα ριμπάουντ (12-8 ο Ιωνικός) και να... ματώνει μέχρι να καταφέρει να σκοράρει.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια. Ο Ιωνικός συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι καθώς οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν σοβαρό επιθετικό πρόβλημα. Ο Παπαγιάννης ήταν εκείνος που προσπαθούσε μόνος του να «καθαρίσει» φάσεις μέσα στη «ρακέτα» του Ιωνικού, ενώ πολύ καλές ήταν και οι εντυπώσεις που άφηνε ο Νίκος Χουγκάζ. Ακόμα και έτσι η ομάδα της Νίκαιας βρέθηκε στο +8 (35-27) στο 18' με τους Μουχαϊμίν, Κολοβέρο και Χάμιλτον να κάνουν την (μεγαλύτερη) ζημιά στον Παναθηναϊκό. Όμως ένα 8-0 σερί σε διάστημα ενός λεπτού έκανε και πάλι το ματς... ντέρμπι (35-35 στο 19') πριν ευστοχήσει σε τρίποντο ο Χάμιλτον για το 38-35 του πρώτου ημιχρόνου.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έδειχνε ότι επέστρεφε στο ματς, αλλά η νευρικότητα συνεχίστηκε και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Εκτός του Παπαγιάννη δεν υπήρχε άλλη αξιόπιστη λύση στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να βρεθεί εκ νέου στο +7 (48-41 στο 25') και στη συνέχεια στο +8 (52-44) στο 26'. Και πάλι. Η αμυντική αντίδραση των «πρασίνων» έφερε νέο σερί 8-0 για τη νέα ισοπαλία (52-52) στο 29'. Αν μη τι άλλο ο Ιωνικός κοίταξε τον Παναθηναϊκό στα μάτια θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις ουκ ολίγες (ποιοτικές) απουσίες του.

Στην τελευταία περίοδο το «τριφύλλι»« δυνάμωσε περισσότερο στην άμυνα, έλεγξε τα ριμπάουντ και μετέφερε το επιθετικό παιχνίδι μέσα στο καλάθι όπου βρήκε σκορ με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 56-61 στο 33'. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε και συνέχεια καθώς με πέντε αναπάντητους πόντους του Χάμιλτον ο Ιωνικός έφερε το ματς στα ίσια (61-61 στο 35') πριν από το γκολ φάουλ του Οκάρο Ουάιτ για το 61-64. Έκτοτε ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε άλλον πόντο και... μετά κόπων και βασάνων οι «πράσινοι» γλίτωσαν την έκπληξη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Πρώτα στις δύο άμεσες επιστροφές του Παναθηναϊκού όταν βρέθηκε στο -8 όπως επίσης και στην τελευταία περίοδο όπου δέχθηκε μόλις 7 πόντους από τον Ιωνικό.

MVP: Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν «όλα τα λεφτά» στο κλειστό του Πλάτωνα καθώς σε 35:47 λεπτά συμμετοχής είχε 20 πόντους με 10/15 δίποντα, 17 ριμπάουντ, 3 τάπες, 1 κλέψιμο, 1 ασίστ και μόλις ένα λάθος.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Οκάρο Ουάιτ συμπλήρωσε τον Γιώργο Παπαγιάννη έχοντας 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακό ματς για τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 0/7 εντός παιδιάς.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει του Ιωνικού στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 92-78 έχοντας ως πρώτους σκόρερ τους Παπαπέτρου (19π.), Νέντοβιτς (16π.), Ουάιτ (16π.) και Φλόιντ (13π.)

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η βράβευση του Νίκου Χουγκάζ πριν από το τζάμπολ του αγώνα από τους πρώην συμπαίκτες του, Γιάννη Αθηναίου και Κώστα Γόντικα. Ο Έλληνας φόργουορντ, έναν μήνα μετά τη λήξη του δανεισμού του και τη μετακόμισή του στον Παναθηναϊκό, επέστρεψε στο γήπεδο όπου ήταν η έδρα του τα δύο τελευταία χρόνια.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα κακά ποσοστά στα τρίποντα των δύο ομάδων (6/22 ο Ιωνικός, 4/20 ο Παναθηναϊκός) όπως επίσης η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ (50-36) έχοντας και τις διπλάσιες ασίστ (18-9)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Από τα χειρότερα ματς της φετινής σεζόν στην Basket League. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην είχε καθόλου... περιφέρεια και να έπαιζε με πολύ ψηλά σχήματα (Κασελάκης στο «δύο», Ουάιτ στο «τρία») αλλά είχε την ποιότητα προκειμένου να βγάλει την ενέργεια που ήθελε στο τέλος για να φτάσει στη νίκη. Τα εύσημα και στον Ιωνικό που είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι και προσπάθησε να «χτυπήσει» στις «πράσινες» αδυναμίες. Και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τα είχε καταφέρει.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 38-35, 54-55, 61-68

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα