Χάμερ: «Ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω για μια γυναίκα» (vid)

Χάμερ: «Ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω για μια γυναίκα» (vid)

Newsroom
Χάμερ: «Ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω για μια γυναίκα» (vid)

bet365

Ο Ίαν Χάμερ σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε ότι ήταν έτοιμος να... παρατήσει το μπάσκετ λίγο πριν υπογράψει στην ΑΕΚ για χάρη μίας γυναίκας.

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ της ΑΕΚ μιλώντας στην Cosmote TV αναφέρθηκε στην ΑΕΚ, την αγάπη που έχει λάβει από τον κόσμο της Ένωσης, τα μελλοντικά του σχέδια αλλά και για τη σχέση του με τον προπονητή, Στέφανο Δέδα.

Για την παρουσία του στην ΑΕΚ: «Βρίσκομαι στην ομάδα εδώ και τέσσερις μήνες. Έχω περάσει φανταστικά μέχρι τώρα. Στην αρχή δυσκολεύτηκα αρκετά αλλά οι προπονητές, οι συμπαίκτες μου και οι οπαδοί της ομάδας έχουν κάνει την διαμονή μου στην Αθήνα υπέροχη».

Για τη σχέση του με τον προπονητή της ΑΕΚ, Στέφανο Δέδα: «Είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, καλός άνθρωπος και εξαιρετικός προπονητής. Είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους προπονητές μου αλλά με την καλή έννοια. Έχουμε καλή σχέση και μπορούμε να μιλάμε για πράγματα που συμβαίνουν στο γήπεδο αλλά και εκτός».

Για το πώς προέκυψε η συμφωνία του με την ΑΕΚ: «Είχα σκεφτεί να αποσυρθώ από την ενεργό δράση. Για να είμαι ειλικρινής θα το έκανα για χάρη μιας γυναίκας. Δεν πήγε καλά τελικά αλλά ειλικρινά η Αθήνα ήταν το τέλειο μέρος για μένα. Ανανεώθηκε η αγάπη μου για το μπάσκετ. Οπουδήποτε αλλού δεν ξέρω αν διαρκούσε αυτή η αγάπη. Πέρασα τους πρώτες μήνες της σεζόν στη Νέα Υόρκη, προσπαθώντας να χαλαρώσω και να καθαρίσω το μυαλό μου. Ήρθα στην Αθήνα και όλα είναι φανταστικά, είμαι απίστευτα χαρούμενος».

Για την εκτίμηση του κόσμου προς το πρόσωπό του: «Αυτό είναι το ξεχωριστό με τους φίλους της ΑΕΚ. Εάν αγωνίζεσαι σκληρά γι’ αυτούς τότε σε αγαπάνε. Αυτή είναι η ταυτότητα μου, να αγωνίζομαι με μεγάλη ενέργεια όλη την ώρα μέχρι να πέσω κάτω. Πάντα είχα αυτοπεποίθηση στις ικανότητες μου και συμφωνώ ότι παίζω καλά όπως και η ομάδα βρίσκει τον ρυθμό της. Δεν θα μπορούσα να έχω καταφέρει τίποτα χωρίς τους συμπαίκτες μου οι οποίοι είναι εξαιρετικοί μέσα στο παρκέ».

Για τις σκέψεις του για την επόμενη σεζόν: «Σκέφτομαι την κάθε χρονιά ξεχωριστά. Το καλοκαίρι σκεφτόμουν να αποσυρθώ και το μυαλό μου είναι στο τι μπορώ να καταφέρω την τρέχουσα σεζόν. Θα πάρω τις αποφάσεις μου το καλοκαίρι. Ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να ανανεωθεί η αγάπη μου και θα δούμε τι θα γίνει».

Για το γεγονός μένει σπάνια στην ίδια ομάδα για δύο σεζόν: «Κάθε χρονιά αλλάζω και ομάδα και πιο συγκεκριμένα χώρες. Έμεινα δυο χρονιές στην Τουρκία για πρώτη φορά. Έχω βρεθεί στην Γερμανία, την Τουρκία, την Ρωσία, στο Μονακό και σε αρκετές χώρες ακόμα. Η Αθήνα είναι υπέροχη πόλη, όπως και οι άνθρωποι της. Όλοι μιλούν αγγλικά. Είναι η καλύτερη πόλη στην οποία έχω ζήσει μέχρι τώρα».

Για το παρελθόν της οικογένειάς του στο μπάσκετ: «Προέρχομαι από μπασκετική οικογένεια. Αγωνίστηκαν στο πανεπιστήμιο του Πρίστον, ο πατέρας μου και ο Θείος μου, ο αδερφός μου φοίτησε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο αλλά δεν έπαιξε μπάσκετ. Ο πατέρας μου επιλέχθηκε στο ντραφτ από τους Μπόστον Σέλτικς και ακολούθησε την νομική τότε που δεν υπήρχαν πολλά χρήματα στο ΝΒΑ. Ο θείος μου νομίζω πως έπαιξε για εννιά χρόνια στο ΝΒΑ. Το μπάσκετ υπάρχει στο αίμα μου. Το μπάσκετ είναι η «κόλλα» που συγκρατεί την σχέση μου με τον πατέρα μου. Μετά από κάθε αγώνα μιλάμε για μπάσκετ, μόνο αυτό, καθημερινά. Παρακολουθεί όλα μου τα παιχνίδια. Μπορεί να σκοράρω 30 πόντους και να κατεβάσω 20 ριμπάουντ και να εξακολουθεί να έχει κάποιες παρατηρήσεις να μου κάνει όπως στο 3ο δεκάλεπτο δεν θα έπρεπε να πάρω ένα συγκεκριμένο σουτ. Ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος με την καλή έννοια».

Για το αν θα μπορούσε να παίξει στο ΝΒΑ; «Η δυσκολία με αυτό είναι ότι οι προπονητές δεν ήξεραν σε ποια θέση να με βάλουν να παίξω. Για την ΑΕΚ παίζω σέντερ είναι το πιο κοντό 5άρι του πρωταθλήματος. Είχα μια καλή κολεγιακή καριέρα. Όταν δοκιμάστηκα για ομάδες του ΝΒΑ όπως οι Λέικερς με έβαζαν να παίζω πόιντγκαρντ. Η επόμενη ομάδα στο ΝΒΑ με έβαζε στο τέσσερα. Μπορώ να κάνω πολλά στο παρκέ και αυτό δυσκολεύει τους προπονητές να αποφασίσουν σε ποια θέση θα με βάλουν να παίξω. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και θεωρώ ότι θα μπορούσα να παίξω στο ΝΒΑ. Πλέον είμαι 31 και είναι αργά για μένα πια. Έχω την προσοχή μου στραμμένη στην Ευρώπη. Ναι, θα μπορούσα να ταιριάξω καλά στο ΝΒΑ και με το στυλ που αγωνίζεται ο Ντέιμοντ Γκριν ως ένας ψηλός με χαμηλό ύψος που μπορεί να κάνει πολλά στο γήπεδο. Ναι. Η απάντηση είναι ναι, θα μπορούσα να τα καταφέρω στο ΝΒΑ».

Για το αν ήταν φίλος από παλιά με τον αδικοχαμένο Γέλοβατς: «Ακόμα και σήμερα μοιάζει με ψέμα. Γνώριζα τον Στέφο (Γέλοβατς) από παλιά. Παίζαμε αντίπαλοι στην Τουρκία, την Ρωσία και μίλησα μαζί του πριν υπογράψω με την ΑΕΚ. Τον ρώτησα για την ομάδα και τον οργανισμό. Και με όσα μου είπε με έπεισε να έρθω στην ΑΕΚ. Ήθελα να παίξω μαζί του και με τον Κίνο (Κολόμ). Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Μου ράγισε την καρδιά. Ήταν αγαπητός απ’ όλους, στο παρκέ , τους συμπαίκτες και τους οπαδούς μας. Εξαιρετικός παίκτης και άνθρωπος».

Για το παρατσούκλι του: «Δεν θα ήθελα να είμαι ο Άρης γιατί έχει το όνομα του ελληνική ομάδα. Είναι δύσκολη η ερώτηση. Είπα ότι ο Μονομάχος είναι η αγαπημένη μου ταινία, γι’ αυτό με αποκαλούν έτσι. Μου αρέσει το Μονομάχος δεν μπορώ να επιλέξω από την μυθολογία».

Για τον ελεύθερο χρόνο του: «Έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Κάνω κλασικά πράγματα. Παίζω βιντεοπαιχνίδια με κάποιους πρώην συμπαίκτες μου. Η μπασκετική κοινότητα είναι μικρή. Είναι ένας καλός τρόπος να κρατάς επικοινωνία με τους φίλους σου. Μου αρέσει να διαβάζω, να βλέπω τηλεόρασή σαν ένας απλός άνθρωπος. Όταν έχει καλό καιρό μου αρέσουν οι βόλτες όπως και η φωτογραφία. Βγαίνω βόλτα με την φωτογραφική μου μηχανή και βγάζω φωτογραφίες την Αθήνα και την Ελλάδα. Επίσης, μου αρέσει να ταξιδεύω».

Για το προσωπικό του status: «Είμαι ελεύθερος. Ο πατέρας μου και με τον αδερφό μου με επισκέφτηκαν πριν από μερικούς μήνες και είδαν μερικά παιχνίδια μου. Είμαι μόνος μου. Βρίσκομαι στην ομάδα εδώ και τέσσερις μήνες. Έχω περάσει φανταστικά μέχρι τώρα. Στην αρχή δυσκολεύτηκα αρκετά αλλά οι προπονητές, οι συμπαίκτες μου και οι οπαδοί της ομάδας έχουν κάνει την διαμονή μου στην Αθήνα υπέροχη».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα