Λάρισα-Παναθηναϊκός 86-90: Γλίτωσε τη... λαχτάρα με το 38άρι του Νέντοβιτς

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει και με 19 πόντους διαφορά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (56-37 στο 21'), αλλά ο φοβερός Νεμάνια Νέντοβιτς (38π., 8/14τρ.) πήρε την κατάσταση στα χέρια και απέτρεψε την μεγάλη έκπληξη οδηγώντας τους «πράσινους» σε μια αγχωτική νίκη με 90-86.

Οι «πράσινοι» είδαν τη Λάρισα και... λαχτάρησαν για τα καλά στο κλειστό της Νεάπολης.

Άλλωστε δεν... ήθελε και πολύ να πέσουν θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης της φετινής σεζόν, η οποία θα ήταν ακόμα πιο μεγάλη και από εκείνη κόντρα στον Άρη στο «Αλεξάνδρειο».

Όμως ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε... αντίθετη άποψη και ουσιαστικά πήρε τη μπουκιά μέσα από το στόμα των Λαρισινών, οι οποίοι έφτασαν να προηγούνται και με 19 πόντους διαφορά (56-37) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Όμως από εκείνο το σημείο και μετά δέχθηκαν επιμέρους 48-23 (!) με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να γυρίσουν το ματς και να προηγηθούν με 85-79 στο 39' ολοκληρώνοντας την μεγάλη ανατροπή.

Ο Σέρβος γκαρντ πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας στην Basket League έχοντας 38 πόντους με 5/6 δίποντα, 8/14 τρίποντα και 4/5 βολές, ενώ οι Σαντ-Ρος και Μέικον ήταν εκείνοι που τον συμπλήρωσαν ιδανικά όταν οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν την μεγάλη ανατροπή.

Η Λάρισα όχι μόνο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά λίγο έλειψε να πανηγυρίσει τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της. Μούντι (19π.), Μάριτς (15π.), Χάντσον (15π.) και Ζάρας (13π., 11 στο α' μέρος) και Κρουμπάλι (11π.) ήταν εκείνοι που βγήκαν μπροστά για λογαριασμό των Θεσσαλών.

Το ματς

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξεκίνησε ελαφρώς καλύτερα το ματς και να προηγήθηκε με 8-12 και 10-14 χάρη στην ευστοχία του Νεμάνια Νέντοβιτς, αλλά η συνέχεια έμελλε να ήταν τελείως διαφορετική! Η Λάρισα άρχισε να βλέπει το καλάθι του Παναθηναϊκού σαν... βαρέλι και σε συνδυασμό με την λειτουργική άμυνα ζώνης, το παιχνίδι άλλαξε τελείως μορφή! Με επιμέρους 19-2 (!!) έστειλε τον δείκτη του σκορ στο +13 με (29-16) τη λήξη της πρώτης περιόδου, έχοντας αιφνιδιάσεις τους «πράσινους» οι οποίοι έβλεπαν τους παίκτες του Φώτη Τακιανού να σκοράρουν με χαρακτηριστική ευκολία! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο η Λάρισα είχε 5/11 δίποντα και 5/6 τρίποντα, ενώ ο Παναθηναϊκός 5/6 δίποντα και 2/8 τρίποντα, έχοντας υποπέσει ωστόσο σε έξι λάθη.

Μπορεί ο Σέρβος γκαρντ του «τριφυλλιού» να αποτελούσε τη «σίγουρη» λύση στην επίθεση αλλά από εκεί και πέρα δεν υπήρχε βοήθεια από τους υπολοίπους. Η διαφορά έφτασε και στο +16 για λογαριασμό των γηπεδούχων (37-21 στο 13') ο οποίοι έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι. Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει στους οκτώ πόντους (43-35 στο 18') αλλά στη συνέχεια η Λάρισα μπόρεσε να επιστρέψει στο +13 (50-37) με τη λήξη του ημιχρόνου. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν 8/10 τρίποντα (αλλά και 10/26 δίποντα) ενώ οι φιλοξενούμενοι 9/13 δίποντα και 4/15 τρίποντα. Από αυτά τα σουτ, τα 4/8 ήταν του Νέντοβιτς (18π.) ενώ οι υπόλοιποι παίκτες των «πρασίνων» είχαν 0/7!

Μάλιστα με το «καλημέρα» του 3ου δεκαλέπτου η Λάρισα βρέθηκε στο +19 (56-37 στο 21') και ουσιαστικά είχε στριμώξει για τα καλά τον Παναθηναϊκό στα σχοινιά. Αν δεν υπήρχε ο Νεμάνια Νέντοβιτς για τον Παναθηναϊκό, η διαφορά θα μπορούσε να είχε... εκτοξευθεί ακόμα περισσότερο για τους γηπεδούχους. Όμως ο Σέρβος γκαρντ ήταν εκείνος που «κρατούσε» την ομάδα του. Με συνεχόμενους πόντους «κατέβασε» τη διαφορά στους 10 πόντους (58-48 στο 24') ενώ στη συνέχεια πλησίασε και στους 8 πόντους (59-51 στο 28') πριν κλείσει η 3η περίοδος με τη Λάρισα να διατηρούσε με... νύχια και δόντια τον δείκτη του σκορ σε διψήφιο νούμερο (66-56 στο 30'). Οι Χάντσον και Γκριν είχαν πάρει σκυτάλη από Μούντι και Ζάρα και δεν άφηναν τους «πράσινους» να πλησιάσουν περισσότερο στο σκορ.

Στην 4η περίοδο ο Παναθηναϊκός τα... έπαιξε όλα για όλα προκειμένου να αλλάξει την εικόνα του αγώνα! Αρχικά μείωσε στο καλάθι (68-66 στο 32') με επιμέρους 10-2 ενώ ο φοβερός και τρομερός Νέντοβιτς ηγήθηκε για το προσπέρασμα (71-73 στο 34') αυξάνοντας το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου σε 17-5! Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν και με 75-78 στο 35' ύστερα από τρίποντο του Μέικον ενώ θα μπορούσαν να ανοίξουν περισσότερο τη ψαλίδα της διαφοράς. Κάτι που έγινε στο 39' όταν και προηγήθηκαν με 79-85 με αποτέλεσμα να... γλιτώσει και τη μεγάλη έκπληξη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην αντίδραση του Παναθηναϊκού όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 19 πόντους στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου. Αργά αλλά σταθερά «ροκάνισε» την διαφορά και χάρη στην άμυνά του σε συνδυασμό με τον επιθετικό οίστρο του Νέντοβιτς, κατάφερε να φτάσει ανατρέψει ολοκληρωτικά την εικόνα του ματς.

ΜVP: Ποιος άλλος; Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος πήρε... φωτιά με 38 πόντους και 8/14 τρίποντα!

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μέικον (10π., 5ασ.) και Σαντ Ρος (9π., 5ασ.) στήριξαν στο... έπακρο τον Νέντοβιτς προκειμένου να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην ανατροπή και στο προσπέρασμα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν θα μπορούσε να υστερήσει κάποιος όταν μια ομάδα όπως η Λάρισα καταφέρνει να προηγηθεί με 19 πόντους διαφορά σε ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα «γκάζια» που έριξε ο Δημήτρης Πρίφτης στους παίκτες του μετά το τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων... οι «πράσινοι» άργησαν να «ξυπνήσουν» από τον λήθαργο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Νέντοβιτς είχε 8/14 τρίποντα και 3/12 οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Φυσικά και τα 8/10 τρίποντα που είχε η Λάρισα στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μια... λαμπάδα στον Νέντοβιτς χρωστάνε στον Παναθηναϊκό. Αν δεν υπήρχε ο Σέρβος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αυτή τη στιγμή τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα στις τάξεις των «πρασίνων» καθώς θα είχαν πετάξει στα σκουπίδια τη νίκη στο ΣΕΦ. Πολλά μπράβο και στη Λάρισα για την ανταγωνιστικότητα που έδειξε, ασχέτως εάν απώλεσε τη διαφορά των 19 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 29-16, 50-37, 66-56, 86-90

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα