Basket League: Τα ματς που χρωστούν οι «αιώνιοι» και οι υπόλοιπες ομάδες

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Basket League: Τα ματς που χρωστούν οι «αιώνιοι» και οι υπόλοιπες ομάδες
Το καλαντάρι της σεζόν αναμένεται να δεχτεί πίεση. Οι αναβολές, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, EuroLeague και EuroCup είναι αρκετές. Με τις ομάδες να... γράφουν τα χρωστούμενα. To Gazzetta καταγράφει πόσα ματς χρωστάει κάθε ομάδα της Basket League.

Γράφε, γράφε, το (μπασκετικό) τεφτέρι γεμίζει. Και στο τέλος οι ομάδες της Basket League θα κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα». Το κύμα της μετάλλαξης του κορονοϊού, Όμικρον, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την Basket League.

Δύο αγωνιστικές αναβλήθηκαν, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά, με το πρωτάθλημα να ξεκινάει το προσεχές σαββατοκύριακο. Στο ενδιάμεσο διάστημα δεν έγιναν αναμετρήσεις για τη EuroLeague, το EuroCup, αλλά και ένας προημιτελικός Κυπέλλου.

Οι ομάδες που χρωστάνε τα περισσότερα ματς είναι φυσικά οι «αιώνιοι». Εκτός από τα δύο για την Basket LeagueΟλυμπιακός με Ιωνικό, Κολοσσό, ενώ προηγουμένως είχε αναβληθεί και το ματς με τον Άρη και ο Παναθηναϊκός κόντρα σε Απόλλωνα Πάτρας και Ηρακλή, ενώ οι «πράσινοι» χρωστάνε και το ματς με τη Λάρισα), o Ολυμπιακός έχει τρία εξ αναβολής στη EuroLeague (ΤΣΣΚΑ, Ζαλγκίρις, Ζενίτ), ενώ ο Παναθηναϊκός έχει δύο (Ζαλγκίρις, Άλμπα).

Ο Προμηθέας είδε την αναμέτρηση με την Τσεντεβίτα να αναβάλλεται (λόγω κρουσμάτων στους Σλοβένους), ενώ ήδη χρωστάει και τον νοκ άουτ προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», ο οποίος αγωνίζεται και στο BCL, αλλά δεν έχει χρωστούμενες υποχρεώσεις, έχει να δώσει και το ματς κόντρα στον Ιωνικό στη Νίκαια.

Η ΑΕΚ είναι ανάμεσα στις ομάδες που χρωστάει μόνο δύο αγώνες, αυτούς που αναβλήθηκαν μέσα στο 2022, ενώ υπάρχουν και δύο ομάδες που έχουν μόλις ένα ματς (για το πρωτάθλημα) που πρέπει να οριστεί εκ νέου: Ο Προμηθέας και το Λαύριο, οι οποίοι έχουν ρεπό στη 13ή και στη 12η αγωνιστική, αντίστοιχα.

Τα ματς που χρωστάνε οι ομάδες της Basket League

ΟμάδεςΕξ αναβολής αγώνες
Προμηθέας3 (1 Eurocup, 1 Κύπελλο, 1 Basket League)
Παναθηναϊκός5 (3 Basket League, 2 EuroLeague)
Ολυμπιακός6 (3 Basket League, 3 EuroLeague)
Κολοσσός3 (Basket League)
Λαύριο1 (Basket League)
ΑΕΚ2 (Basket League)
Περιστέρι2 (Basket League)
Άρης3 (Basket League)
Απόλλων Π.3 (Basket League)
ΠΑΟΚ4 (1 Κύπελλο, 3 Basket League)
Ιωνικός4 (Basket League)
Λάρισα3 (Basket League)
Ηρακλής3 (Basket League)

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα