Ηρακλής: Ο Σκορδίλης ήταν... the big «Guy» κόντρα στην ΑΕΚ (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Ηρακλής: Ο Σκορδίλης ήταν... the big «Guy» κόντρα στην ΑΕΚ (vid)

bet365

Ο Γάιος Σκορδίλης ήταν ο MVP του χθεσινού ντέρμπι του Ηρακλή με την ΑΕΚ και το Gazzetta «φωτίζει» την πολυδιάστατη εμφάνιση του 34χρονου σέντερ που άλλαξε τις ισορροπίες στο παρκέ του Ιβανώφειου.

Η αλήθεια είναι πως μετά την αποχώρηση του Ρέτζι Λιντς για τη Νάπολι αλλά και την αποδέσμευση του Τράβις Ντάνιελς, ο Ηρακλής καλείται να διαχειριστεί τις υποχρεώσεις του στην Basket League με λειψανδρία στην γραμμή των ψηλών. Μπορεί να αποκτήθηκε ο Μπράντον Γκάρετ, που χθες αγωνίστηκε για δεύτερη φορά κι είναι δεδομένο πως βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προσαρμογής, όμως ένας παίκτης δεν αρκεί. Ο άνθρωπος που βγαίνει μπροστά για τον Ηρακλή στα τελευταία παιχνίδια είναι ο Γάιος Σκορδίλης, ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με την προοπτική του να είναι back up ψηλός, αλλά εσχάτως καλείται να ανταποκριθεί σε ρόλο βασικού. Και χθες στο Ιβανώφειο ο 34χρονος σέντερ έκανε μια σπουδαία εμφάνιση, εκθέτοντας τις αμυντικές αδυναμίες της ΑΕΚ. Μάλιστα, η εικόνα του έφτασε στο βαθμό του... συγκινητικού, με τον ίδιο να γνωρίζει στο φινάλε την αποθέωση, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς.

Ο «Guy» έμεινε στο παρκέ για 22:33 λεπτά, πετυχαίνοντας 21 πόντους με 10/13 δίποντα, ενώ είχε ακόμη 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 τάπες και 3 κλεψίματα! Ο βετεράνος ψηλός ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Γηραιού καθώς η πολύπλευρη απόδοση του έκανε την διαφορά. Δεν ήταν μόνο το σκοράρισμα, στο οποίο ο Σκορδίλης αποτέλεσε τον πιο συνεπή κι αποτελεσματικό παίκτη του Ηρακλή. Μοίρασε τελικές πάσες κι έπαιξε εξαιρετικές άμυνες. Έβγαλε πάθος στο παρκέ, ενστερνιζόμενος πλήρως την ανάγκη των κυανολέυκων για την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως η χθεσινή απόδοση του Σκορδίλη θύμισε εποχές... Λάζαρου Παπαδόπουλου στο Ιβανώφειο, καθώς από την εποχή του παλαίμαχου διεθνούς (2003-04) είχε να δει ο Ηρακλής ψηλό του να γράφει 30 μονάδες στο ranking. Κι ο Βασίλης Καββαδάς είχε κάνει πέρσι ορισμένες αντίστοιχου διαμετρήματος εμφανίσεις, όμως χθες το ντέρμπι είχε έντονο το στοιχείο του «πρέπει», με τους Θεσσαλονικείς να εισέρχονται σε αυτό με ρεκόρ 1-6.

2

Όλα αυτά για τον Σκορδίλη που μέχρι χθες βράδυ είχε σκοράρει 8 πόντους σε δύο περιπτώσεις φέτος και βρισκόταν στην σκιά του πρόσφατα φευγάτου Λιντς το πρώτο τρίμηνο της σεζόν, παίζοντας κατά μέσο όρο κάτι λιγότερο από 13 λεπτά. Ένα μεγάλο προσωπικό step up από τον ίδιο που απέδειξε πως μπορεί να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις κι όχι απλά να αποτελεί συμπλήρωμα στο ροτέισον. Ο κόουτς Μέξας δε, είδε τον ψηλό του να κάνει την... δουλειά και με το παραπάνω, σε ένα ντέρμπι υψηλών απαιτήσεων.

Έχει επιστρέψει στην «αφετηρία» του

Ο Κερκυραίος σέντερ είναι επαγγελματίας από το 2006, έχοντας διαγράψει μια παραπάνω από αξιόλογη καριέρα στα ελληνικά γήπεδα με Άρη, Ίκαρο, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Απόλλων Πατρών, Φάρο, Περιστέρι και πλέον στον Ηρακλή. Βέβαια, ο Ηρακλής μπορεί να είναι ο χρονολογικά πιο πρόσφατος σταθμός της επαγγελματικής διαδρομής του, όμως δεν είναι μια τυχαία ομάδα για τον ίδιο. Σε αυτήν είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, σε επίπεδο ακαδημιών, μετά το ξεκίνημα του στους Φαίακες. Προτού υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη στα 19 του χρόνια το 2006, ο Σκορδίλης είχε γνωρίσει το Ιβανώφειο, σε μια εποχή μάλιστα όπου ήταν και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες.

Για την... ιστορία, ο Σκορδίλης το μόνο που «απέτυχε» να κάνει χθες ήταν ρεκόρ καριέρας στην Α1 σε πόντους, καθώς πριν 2.5 χρόνια είχε πετύχει 22 πόντους σε μια ήττα του Περιστερίου με 77-73 από τον Ήφαιστο στην Λήμνο. Κατά τα λοιπά, κατάφερε να ανταποκριθεί σε τέτοιο βαθμό που... επισκίασε την επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση που έχει ο Γηραιός. Η συγκεκριμένη ανάγκη, με τον Ηρακλή να έχει τέσσερις αντί για έξι ξένους στο ρόστερ του (Γούλριτζ, Τέιλορ, Γκάρετ, Ντάγκλας), δεν παύει να υφίσταται, ωστόσο ο Γάης Σκορδίλης κατάφερε χθες να δηλώσει «παρών» σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν των κυανολεύκων.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα