Μάντζαρης στο Gazzetta: «Ο κόσμος ήθελε το ρεκόρ διαφοράς, σεβαστήκαμε τον αντίπαλο»

Μάντζαρης στο Gazzetta: «Ο κόσμος ήθελε το ρεκόρ διαφοράς, σεβαστήκαμε τον αντίπαλο»

bet365

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μιλάει στο Gazzetta για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη και για τα διαφορετικά μπασκετικά ταξίδια του τη φετινή σεζόν.

Από την Πολωνία, στο Ισραήλ. Και από εκεί ξανά πίσω στην Ελλάδα. Για να βάλει... μυαλό στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Η φετινή πορεία του Βαγγέλη Μάντζαρη έχει ήδη μαρκάρει πολλά γεωγραφικά πλάτη. Και πολλές πρωτιές. Πρώτη φορά στην Πολωνία. Πρώτη φορά στο Ισραήλ. Πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Και πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Άρη Λυκογιάννη.

«Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα γεμάτη με ταλέντο, αλλά τους έλειπε ένας τύπος που θα έβαζε τάξη, που θα όριζε τις θέσεις στις επιθέσεις και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Για παράδειγμα, ο ΝτιΛέο είναι ένας "δολοφόνος" στο σουτ, αλλά δεν έπαιρνε τις σωστές πάσες. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καθαρό πλέι μέικερ, διαθέτει πολλά στοιχεία, αλλά αυτό του έλειπε. Και εκεί κόλλησα», εξήγησε στο Gazzetta ο Βαγγέλης Μάντζαρης μετά την επικράτηση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Άρη.

Και είναι αλήθεια πως ο Μάντζαρης ήρθε για να αποτελέσει το «μυαλό» του ΠΑΟΚ. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι σε τρεις συμμετοχές έχει μία εξαιρετική αναλογία: 19 ασίστ για 5 λάθη, με 25:20 στο παρκέ. Και φυσικά 10 πόντους μέσο όρο!

Ο Μάντζαρης έχει φάει με το... κουτάλι τα ντέρμπι «αιωνίων», ωστόσο αυτό ήταν το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. «Η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή, ευχαριστήσαμε τον κόσμο, ο οποίος μας στήριξε από την αρχή μέχρι το τέλος. Έχω αγωνιστεί σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και το αντίθετο, αλλά το ΠΑΟΚ - Άρης είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Το ευχαριστήθηκα στο απόλυτο», τόνισε ο 31χρονος γκαρντ.

Η διαφορά και το fair play

Πάντως, ο κόσμος του ΠΑΟΚ «γκρίνιαξε» στο τέλος, όταν οι παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά» έκαναν fair play και άφησαν τον χρόνο να κυλήσει μέχρι το τέλος. Ιδού τι είπε ο Μάντζαρης: «Ήξεραν ότι η μεγαλύτερη διαφορά σε ντέρμπι ήταν 35 πόντοι και ήθελαν να κάνουμε το ρεκόρ. Γι' αυτό δεν του άρεσε που δεν κάναμε την επίθεση. Το ζήτησε ο κόουτς, σεβαστήκαμε τον αντίπαλο».

Τι είναι αυτό όμως που έφερε την αγωνιστική... έκρηξη σε ένα ματς που δεν λογίζονταν απαραίτητα ως το φαβορί; «Είχαμε μιλήσει πριν το ματς και μεταξύ μας και με τον προπονητή. Όλοι πιστεύουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν αξίζει να είναι στη θέση που βρίσκεται. Είχε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή, αλλά έχει κάνει και κάποιες κακές ήττες, είτε με κακές εμφανίσεις, είτε σε ματς που κρίθηκαν σε μία κατοχή. Θέλαμε να ανακάμψουμε, ήταν το τρίτο ματς μέσα σε μία εβδομάδα. Η ομάδα έχει πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, ο Βλάντο (σ.σ.: Γιάνκοβιτς) αγωνίστηκε με μία προπόνηση. Συνέβησαν πολλά σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Παίξαμε και για αυτούς που έλειπαν».

«Καταθλιπτική Πολωνία, καλοκαιρινό Ισραήλ»

Όπως και να έχει, ο Μάντζαρης φαίνεται να βρίσκει στη Θεσσαλονίκη την ισορροπία που αναζητούσε σε Ισραήλ και Πολωνία. «Η αλλαγή ήταν λίγο παράξενη. Στο Ισραήλ είχε σταθερά 30 βαθμούς, ήμουν συνέχεια με κοντομάνικο. Αισθανόμουν σαν να ήμουν στη Ρόδο το καλοκαίρι. Ζούσε σε μία περιοχή με φοίνικες, παραλίας και πεντάστερα ξενοδοχεία. Αλλά δεν ήμουν ικανοποιημένος με το μπάσκετ. Στην Πολωνία ήταν το αντίθετο. Το επίπεδο του μπάσκετ ήταν εκπληκτικό. Αλλά η πόλη ήταν καταθλιπτική, έβρεχε συνεχώς, δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα. Έχω ζήσει αρκετά στην καριέρα μου, οπότε τώρα θέλω να το ευχαριστιέμαι. Στη Θεσσαλονίκη, αν εξαιρέσεις το κρύο, σε σχέση με αυτό που είχα συνηθίσει στο Ισραήλ, είναι μία όμορφη ατμόσφαιρα. Και η ομάδα και η πόλη. Είναι η πρώτη φορά μου στη Θεσσαλονίκη, οπότε τη μαθαίνω σιγά σιγά», υπογράμμισε στο Gazzetta.

«Συνέπεια εκτός έδρας»

Όσο για τον ΠΑΟΚ και το ζητούμενο μετά τη νίκη στο ντέρμπι; Τα πράγματα για τον «Μάντζα» είναι απλά: «Θέλουμε να αρχίσουμε να κερδίζουμε και εκτός έδρας. Πρέπει να ρεφέρουμε τις απώλειες από τα προηγούμενα ματς. Στην Πάτρα προσπαθήσαμε να το κάνουμε, γυρίσαμε το ματς, αλλά δεν αντέξαμε μέχρι το φινάλε. Πρέπει να δείξουμε συνέπεια και εκτός έδρας».

Στη Θεσσαλονίκη εκτός από πολλούς παίκτες που γνωρίζει από τη θητεία του στην Α1, συνάντησε και τον Άρη Λυκογιάννη. Για πρώτη φορά, επαγγελματικά: «Τον είχα ως αντίπαλο από τα γήπεδα της Α2. Από εκεί τον ξέρω, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστώ μαζί του. Είναι παθιασμένος, το ζει έντονα και συνεννοούμαστε, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα