Ιωνικός - ΑΕΚ 59-65: Ο Γκρίφιν την πέρασε απ' το κλειστό του Πλάτωνα (vid)

bet365

H AEK (3-2) έχασε διαφορά 16 πόντων, ο Ιωνικός - με μπροστάρη τον Τζέρμαν (24π.) - πίεσε για τη νίκη ως το τέλος, ωστόσο το ροζ φύλλο κατέληξε στην ομάδα του Στέφανου Δέδα (65-69).

Η ΑΕΚ μπορεί να παίξει και άμυνα. Υπάρχει ακόμη μία απόδειξη. Η ΑΕΚ επιβλήθηκε δύσκολα στο κλειστό του Πλάτωνα, με αντίπαλο τον Ιωνικό, για την 5η αγωνιστική της Basket League, δείχνοντας εκπληκτική προσήλωση στην άμυνά της (65-59). Και απαράμιλλη... ασυνέπεια στα λάθη.

Τουλάχιστον στο 2ο δεκάλεπτο του αγώνα. Στο πρώτο ο Ιωνικός, με κύριο εκφραστή τον Τζέρμαν (11π. στο 1ο) και 50% στα σουτ τριών πόντων (5/10). Κάπως έτσι, οι Νικαιώτες, χωρίς να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, βρέθηκαν στο +8.

Η ΑΕΚ, μολονότι έχασε τον πρώτο σκόρερ της μέχρι εκείνο το σημείο, τον Στέφαν Γέλοβατς (διάστρεμμα), ξεκίνησε με ένα σερί 7-0, πλησίασε στον πόντο. Και προσπέρασε, μερικές φάσεις αργότερα, με το δίποντο του Γκρίφιν (ήρθε απ' τον πάγκο και πρόσφερε 12 πόντους, 2 ριμπάουντ στο 1ο ημίχρονο) με 28-27.

Ο Ιωνικός πέτυχε μόλις 5 πόντους στο δεκάλεπτο, είχε 0/6 τρίποντα, 1/7 δίποντα και 3/5 βολές και οι υπόλοιποι τρεις πόντοι ήρθαν με βολές. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ σκόραρε 23 πόντους στη 2η, με όλους τους τρόπους.

Στην τρίτη περίοδο, το...έργο δεν διαφοροποιήθηκε, παρά μόνο στα τρία τελευταία λεπτά. Ο Ιωνικός πέτυχε το πρώτο τρίποντο μετά το πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας 1/13. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με σερί 8-0 και δύο κολλητά τρίποντα του Ανγκόλα και έφτασε τη διαφορά μέχρι τους 16 πόντους (48-32).

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ έδωσε ένα ρεσιτάλ λαθών (τελείωσε το ημίχρονο με 6 και μόνο στην 3η είχε 7) ο Ιωνικός, μολονότι άστοχος, κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο επίπεδο.

Μετά τον Γέλοβατς, εκτός και ο Παππάς!

Και στο ξεκίνημα της 4ης το σκορ πήγε στο -3 (52-49), χάρη στον οίστρο του Τζέρμαν. Η ΑΕΚ πήρε διαφορά επτά πόντων με το τρίποντο του Ανγκόλα και το λέι απ του Παππά (59-52) και εκεί ήρθε η αποβολή του Νίκου Παππά. Πρώτα χρεώθηκε με αντιαθλητικό (7:54 για το τέλος) και έπειτα με τεχνική ποινή (6:38 για το τέλος)!

Η ΑΕΚ συνέχισε να κάνει λάθη, ο Ιωνικός το εκμεταλλεύτηκε και μείωσε ξανά στο καλάθι με το τρίποντο του Γκιουζέλη (59-57).

Με το σκορ στο 61-57 ο Έρικ Γκρίφιν έδειξε την κλάση του. Δύο απανωτές μεγάλες τάπες στον Τζέρμαν προτού κάνει το λέι απ και μετά στον Γόντικα. Και μία φάση έπειτα, μετά τη συγκλονιστική άμυνα του Χάμερ (είχε 12 πόντους, 13 ριμπάουντ) ο Γκρίφιν έκανε το κάρφωμα για το 63-57.

Στην πιο κρίσιμη επίθεσή του ο Ιωνικός έκανε λάθος, αλλά η ΑΕΚ απέτυχε, με διπλή προσπάθεια, να κλείσει μία και καλή το ματς. Η αυτοθυσία του Φλιώνη (έπεσε πάνω του ο Γόντικας) έδωσε μία έξτρα κατοχή στην Ένωση, και ενώ απέμεναν 57 δευτερόλεπτα.

Όταν, δε, ο Τζέρμαν επιχείρησε να δώσει μία τελευταία ευκαιρία, ο Γκρίφιν ήταν ξανά εκεί για την 3η τάπα του στα τελευταία λεπτά!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην άμυνα της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά. Στα τρία κοψίματα του Γκρίφιν και στην άμυνα του Χάμερ.

Ο ΜVP: Ο Έρικ Γκρίφιν ήρθε απ' τον πάγκο, μέτρησε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 4 μπλοκ και 3 λάθη σε 30:00 στο παρκέ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιάννης Αθηναίου με 1/7 σουτ (5π. Και 2/3 βολές), αλλά και ο Νίκος Χουγκάζ με 1/6 σουτ (2π.)

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ίαν Χάμερ έχει κάνει απίθανο ματς με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα λάθη των δύο ομάδων ήταν 16-12 και οι ασιστ 8-12.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η τάπα του Γκρίφιν, ο οποίος κυνήγησε τον Τζέρμαν στον αιφνιδιασμό σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ δείχνει διάθεση στην άμυνα, αλλά όσο δεν έχει την ικανότητα να... καθαρίζει τα ματς, θα έχει προβλήματα. Ο Ιωνικός μπορούσε να πάρει το ματς, μολονότι μετά τα 5/10 τρίποντα σε 10 λεπτά, μέτρησε 2/17 στα υπόλοιπα 30 λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 28-38, 43-52, 59-65

Ιωνικός - ΑΕΚ

Ιωνικός - ΑΕΚ

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα