ΑΕΚ: Όταν χάνεις με τον ίδιο τρόπο δεν έχει... πλάκα

ΑΕΚ: Όταν χάνεις με τον ίδιο τρόπο δεν έχει... πλάκα

ΑΕΚ: Όταν χάνεις με τον ίδιο τρόπο δεν έχει... πλάκα

bet365

Ο Μιχάλης Γκιουλένογλου γράφει για τον τρόπο που χάνει η ΑΕΚ. Τον ίδιο και απαράλλακτο σε κάθε ματς της φετινής σεζόν.

Μετράει ο τρόπος. Πώς θα χάσεις. Και πώς θα κερδίσεις. Λένε πως ένα λάθος επιτρέπεται, αρκεί να μην είναι ίδιο με την προηγούμενη φορά. Για την ΑΕΚ κάθε ματς είναι καρμπόν του προηγούμενου.

Χάνει με τον ίδιο τρόπο. Και το ματς με την Τρεβίζο δεν είναι εξαίρεση. Από τα ριμπάουντ και την άμυνά της. Βέβαια το τελευταίο κομμάτι έχει και... παρακλάδια. Την άμυνα στο set παιχνίδι και την άμυνα στην επιστροφή. Στο transition που λέμε...

Το ματς με την Τρεβιζο κρίθηκε στα ίδια... σημεία. Κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει τον Χένρι Σιμς. Σε ορισμένα σημεία του αγώνα θύμισε τον... Χακίμ Ολάζουον. Είναι καλός σέντερ, αλλά δεν είναι δα και ο Dream.

Η πιο απλή τακτική αναφέρει ότι ένας παίκτης που σε διαλύει, μπορεί να αντιμετωπιστεί από το παλιό, παραδοσιακό «ξύλο». Δύο-τρία γερά φάουλ (όχι αντιαθλητικά) και του δείχνεις ότι δεν θα σκοράρει εύκολα. Αντίθετα, ο Σιμς είχε 31 πόντους με 14/18 δίποντα! Απλά τα πράγματα.

Άμυνα ή απάθεια;

Όλα είναι θέμα διάθεσης. Ειδικά η άμυνα. Δεν έχει σημασία αν είσαι καλός ή κακός αμυντικός. Σημασία έχει η διάθεση και η διαχείριση ενός απλού ερωτήματος: Θα επιτρέψεις στον αντίπαλό σου να σε διαλύει κάθε βράδυ; Μα κάθε βράδυ;

Κόντρα στην Τρεβίζο η ΑΕΚ έχασε 12 ριμπάουντ. Επέτρεψε στους Ιταλούς να κάνουν μία ντουζίνα παραπάνω επιθέσεις. Δέχτηκε 19 πόντους στον αιφνιδιασμό, μερικούς απ' τους οποίους όσοι ήταν στο παρκέ, τους παρακολούθησαν από μακριά.

Πλέον, η ΑΕΚ έχει γίνει προβλέψιμη. Κάθε προπονητής ξέρει που να... χτυπήσει. Και το χειρότερο, δεν υπάρχει λύση.

Όλοι ξέρουν ότι η ΑΕΚ έχει αργές επιστροφές. Κακό transition στην άμυνα. Και οι αντίπαλοι θα τρέχουν σαν... παλαβοί. Και οι περισσότερες φωτογραφίες έχουν τους αντιπάλους της ΑΕΚ να κάνουν λέι απ, χωρίς κιτρινόμαυρο φόντο.

Υ.Γ.: Ο Έρικ Γκρίφιν έμεινε στον πάγκο για όλο το δεύτερο ημίχρονο. Το... μήνυμα του Στέφανου Δέδα στον Αμερικάνο φόργουορντ, σε ένα περιορισμένο ρόστερ και σε ένα ακόμη μικρότερο ροτέισον.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.