Δίπλαρος: Ο... εκτελεστής της ΑΕΚ δεν θα ξεχάσει ποτέ (vid)

Δίπλαρος: Ο... εκτελεστής της ΑΕΚ δεν θα ξεχάσει ποτέ (vid)

Νίκος Καρφής
Δίπλαρος: Ο... εκτελεστής της ΑΕΚ δεν θα ξεχάσει ποτέ (vid)

bet365

Ο Νίκος Δίπλαρος... εκτέλεσε την ΑΕΚ και το Gazzetta γυρίζει τον χρόνο πίσω, στις δηλώσεις του που τον είχαν φέρει στην πόρτα της εξόδου της Βασίλισσας πριν καλά καλά φορέσει τη φανέλα της. Από τότε πέρασε πολλά, αλλά ποτέ δεν... λύγισε.

Πως τα φέρνει η άτιμη η μοίρα καμιά φορά. Ο Νίκος Δίπλαρος που κάποτε έφυγε από την ΑΕΚ με επεισοδιακό τρόπο, ήταν ο άνθρωπος που την εκτέλεσε, οδηγώντας τον Απόλλωνα Πάτρας σε μια εντυπωσιακή νίκη.

Είχε 22 πόντους, 4 ασιστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη σε 31:19 στο παρκέ, κάνοντας μαγικά πράγματα στο παρκέ, λίγες μέρες μετά το ρεσιτάλ του απέναντι στον Ιωνικό.Ο Δίπλαρος πέτυχε και ένα απίθανο καλάθι στις αρχές της τρίτης περιόδου απέναντι στην Ένωση, όταν έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και σκόραρε με λέι-απ με πλάτη στο καλάθι για το 51-43 στο 22:18, κερδίζοντας και φάουλ!

Πολύ ιδιαίτερη στιγμή για έναν παίκτη που δεν είχε φύγει και με τον καλύτερο τρόπο από την ΑΕΚ πριν 6 χρόνια, μετά τα όσα είχε πει σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών. Στα 18 του τότε ο Νίκος που πριν λίγο καιρό πετύχει την μεταγραφή του σε μια μεγάλη ομάδα (στις 29 Ιουνίου του 2015), έβλεπε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία που πήρε στην καριέρα του να χάνεται.

Η συνέντευξη που... υπέγραψε το διαζύγιο

Ο Δίπλαρος λίγες μέρες μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας με τη Βασίλισσα, έκανε λόγο για... σκαλοπάτι στην καριέρα του, δηλώνοντας: «Η ΑΕΚ είναι νέα αρχή, έχω όρεξη για δουλειά, αλλά στην εποχή μας ζητώ το καλύτερο για τον εαυτό μου και θέλω να παίξω τώρα καλά ώστε να πάω μια μέρα στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό…».

- Ποιας ομάδας είσαι οπαδός;

«Του Ολυμπιακού».

- Και λες καθαρά "γιατί όχι και στον Παναθηναϊκό". Θαυμαστό θάρρος!

«Δεν είμαι φανατισμένος και μου αρέσει το καλό μπάσκετ. Δεν έχω πρόβλημα λοιπόν».

Αυτές οι δηλώσεις δεν... ήχησαν με ωραιο τρόπο στα αυτιά των ανθρώπων της διοίκησης της Βασίλισσας και φύσικα πολύ παραπάνω στους φιλάθλους των κιτρινόμαυρων. Οι εξελίξεις ήταν άμεσες, με την ΑΕΚ να ανακοινώνει τη λύσης της συνεργασίας της με τον ταλαντούχο γκαρντ στις 14 Αυγούστου.

Η συγγνώμη

k

Ο Δίπλαρος ανέφερε πως η δήλωση του ήταν λάθος: «Τις ημέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στη συνέντευξη που παραχώρησα και την απόφαση της ΚΑΕ ΑΕΚ να ακυρώσει τη συμφωνία μας, προτίμησα να μείνω σιωπηλός και να σκεφτώ.

Θα ήταν πολύ εύκολο να διαψεύσω όσα δήλωσα ή να επιχειρήσω να διορθώσω τις κακές εντυπώσεις , ρίχνοντας ευθύνες οπουδήποτε αλλού προκειμένου να σώσω το τομάρι μου.

Ωστόσο, οι αρχές που έλαβα από την οικογένεια μου, επέβαλλαν πάντα να μη σκέφτομαι με εγωιστικό τρόπο και να αναγνωρίζω τα λάθη μου. Γιατί το λάθος στην προκειμένη περίπτωση είναι δικό μου και μόνο.

Δεν φταίει ούτε ο δημοσιογράφος, ούτε η ομάδα, ούτε πολύ περισσότερο ο κόσμος της ΑΕΚ που διάβασε μια απερίσκεπτη δήλωση στην οποία εμφανίστηκα σαν να προσπαθώ να χρησιμοποιώ την ΑΕΚ ως σκαλοπάτι, ενώ ακόμα δεν έχω αποδείξει τίποτα στην καριέρα μου, που μόλις ξεκινά.

Παρακαλώ, τώρα που η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας μας, και δεν έχω απολύτως τίποτα να κερδίσω, όπως δεχθείτε την ειλικρινή συγνώμη μου για το φραστικό λάθος μου. Είμαι ακόμα μικρός αλλά θα μάθω από αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Μάκη Αγγελόπουλο , τον coach Σάκοτα και το ΔΣ της ΑΕΚ για την τιμή που μου έκαναν με την πρόταση συνεργασίας και παράλληλα να απολογηθώ που τους έφερα σε δύσκολη θέση.

Ο κώδικας ηθικής που μάθαμε από παιδιά σε αυτή την οικογένεια, μου επιβάλλουν να επιστρέψω και την προκαταβολή που είχα λάβει προ καιρού από τον κ.Αγγελόπουλο διότι αυτά τα χρήματα δεν τα εργάστηκα και δεν τα δικαιούμαι.

Παράλληλα ζητώ συγνώμη και από τον κόσμο του μπάσκετ, που μόλις μια εβδομάδα μετά την πιο ευτυχισμένη μέρα της καριέρας μου με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, απασχόλησα για λάθος λόγους».

Από τη Γεωργία μέχρι το «κακός είσαι ρε μ@λ@κ@» του Χεζόνια

Από εκείνο το σημείο και μετά, άλλαξε πολλές φανέλες μέχρι να καταλήξει στον Απόλλωνα. Αρχικά πήγε στον Άρη, με τον οποίο δεν πήρε πολλές ευκαιρίες και έπαιξε σε μόλις 5 ματς με 1.2 πόντους μ.ο.Η περιπλάνηση συνεχίστηκε και τον έφερε μέχρι και την A2, όπου φόρεσε τη φανέλα της Δόξας Πεύκων και σε 20 ματς μέτρησε 9.1 πόντους και 3 ασίστ μ.ο. Φυσικά το ταλέντο του δεν ήταν για ομάδα της δεύτερης κατηγορίας και το ήξερε καλά. Ήθελε απλά να βρει την ομάδα που θα τον εμπιστευτεί, θα μπορέσει να ταιριάξει, να νιώσει και πάλι δυνατός και έτοιμος να προσφέρει πράγματα στο παρκέ.

Ακολούθησαν δύο σεζόν στον Πανιώνιο με 3.3 και 5.4 πόντους αντίστοιχα. Στην Πλατεία έμεινε για 48 ματς, όμως οι συγκεκριμένοι μέσοι όροι δεν τον ικανοποιούσαν. Γνώριζε καλά μέσα του πως μπορεί πολύ καλύτερα. Το... κυνήγησε, το έψαξε πολύ και έφτασε να ταξιδέψει μέχρι και στη Γεωργία για χάρη της Batumi. Εκεί φυσικά σε ένα πρωτάθλημα πολύ κατώτερο του δικού ματς, έκανε... πλάκα με 18 πόντους, 8.2 ασίστ και 4.2 ριμπάουντ για να πάρει τελικά τον δρόμο της επιστροφής.

Στη συνέχεια πέρασε και το... κατώφλι του Παναθηναϊκού, έχοντας συμπληρωματικό ρόλο, πάντως πρόλαβε να κερδίσει την αποθέωση από τον Μάριο Χεζόνια για το ματς που έκανε κόντρα στον Ηρακλή. Ο Κροάτης φόργουορντ, ανέβασε ένα tweet στον λογαριασμό του με αποδέκτη τον Δίπλαρο, γράφοντας: «Κακος είσαι ρε μ@λ@κ@ Νικ Διπ», προσθέτοντας και την «ποδιά» που έκανε ο γκαρντ των «πρασίνων». Με το... τριφύλλι έπαιξε σε 9 παιχνίδια, μετρώντας 3.9 πόντους και κατάλαβε πως έφτασε η ώρα για τη μεγάλη απόφαση.

Κατέβηκε στην Πάτρα και υπέγραψε για τον Απόλλωνα που επέστρεφε στην κατηγορία και είχε όνειρα και φιλοδοξίες. Έτσι ήθελε ένα σημείο αναφοράς στη θέση του point guard, έναν κουμανταδόρο για να στηριχθεί. Και με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί μέχρι στιγμής ο Δίπλαρος, φαίνεται πως τον βρήκε. Σε 3 ματς της Basket League έχει 17.3 πόντους με 47% τρίποντο, 6.7 ασίστ, 3.7 ριμπάουντ και 20/7 στο ranking, οδηγώντας τους Πατρινούς σε 2 νίκες στα 3 πρώτα ματς. Στην Αχαϊά δείχνει να αντέχει τον ρόλο του ηγέτη, το βαρύ φορτίο της οργάνωσης του παιχνιδιού, της λήψης των σημαντικών αποφάσεων στη δημιουργία. Κολυμπάει με εξαιρετικό τρόπο και... τρέχει την ομάδα του Βετούλα, βγάζοντας όμορφες φάσεις μέσα στο παρκέ και τρελαίνοντας τους συμπαίκτες του.

Η... απάντηση του έξι χρόνια μετά

Και ο ίδιος σίγουρα δεν θα θέλει να μιλάει για εκδίκηση, δικαίωση, απάντηση προς της ΑΕΚ, αφού είχε ξεκαθαρίσει την κατάσταση όταν έφυγε, ζητώντας συγγνώμη από τους ανθρώπους της ομάδας. Πάντως είναι μια σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην ομάδα που πήρε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ζωής του, όσο και αν αυτή διήρκησε ελάχιστα. Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν θα ξεχάσει ποτέ το 2015, όλα όσα έγιναν και που θα μπορούσε να φτάσει, αν δεν είχε πει όσα ειπε. Πλέον όμως έχει κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην Πάτρα, δείχνει να αντέχει τον όρο του ηγέτη και ξέρει καλά πως από εδώ και πέρα, όλα τα βήματα της καριέρας του θα πρέπει να είναι προσεκτικά. Έμαθε από το παρελθόν και προχωρά, κάνοντας όνειρα για ένα όμορφο μέλλον γεμάτο μπάσκετ και μαγικές φάσεις στο παρκέ.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα