O δύσκολος δρόμος του Δίπλαρου δεν είχε... σκαλοπάτια

O δύσκολος δρόμος του Δίπλαρου δεν είχε... σκαλοπάτια

O δύσκολος δρόμος του Δίπλαρου δεν είχε... σκαλοπάτια

bet365

Το 2015 ο Νίκος Δίπλαρος πλήρωσε τη δήλωση που χαρακτήρισε την ΑΕΚ ως σκαλοπάτι. Πλέον ηγείται του Απόλλωνα στην Basket League και το Gazzetta γράφει για τον δύσκολο δρόμο που πήρε ο 24χρονος γκαρντ.

Το παρελθόν πάντα μπορούμε να το σβήσουμε. Το σβήνουμε με τις τύψεις, με την άρνηση και τη λήθη όμως το μέλλον είναι αναπόδραστο και ο Νίκος Δίπλαρος έχει αφήσει οριστικά στο παρελθόν εκείνη την απόφαση της ΑΕΚ να τον καρατομήσει επειδή έκανε το... λάθος να τη χαρακτηρίσει ως σκαλοπάτι.

Η μεταγραφή στον Απόλλωνα Πάτρας ήταν σαν ένας βατήρας που στήθηκε για να πατήσει πάνω του ένας τύπος που μέχρι το 2015, είχε όλα όσα θα μπορούσε κανείς να επιθυμήσει. Να σταθεί στην άκρη, να κάνει το άλμα και να έχει περισσότερες πιθανότητες να πέσει καλά, κάνοντας μια σωστή κατάδυση, όμορφη, ασφαλή και πετυχημένη, αποδεικνύοντας τον εαυτό του και νιώθοντας ξανά το βάρος των προσδοκιών να φορτώνεται στους ώμους του. Πριν από έξι χρόνια, ο Νίκος Δίπλαρος πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο EuroBasket 2015 ενώ εκείνη η μεταγραφή στην ΑΕΚ παρουσιάστηκε σαν ευκαιρία ζωής, την οποία εν τέλει δεν πρόλαβε να ζήσει.

Το σκαλοπάτι και το... ταξί

Ο Πατρινός γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο στην «Ένωση» του Μάκη Αγγελόπουλου ως το 2020, όμως αποδεσμεύτηκε πρόωρα λόγω... δηλώσεων. Ο αυθορμητισμός και η λειτουργία περισσότερο με το ένστικτο παρά με τη σκέψη φαίνεται πως δεν χαρακτήριζαν μόνο το παιχνίδι του, αλλά ήταν προέκταση του ίδιου του χαρακτήρα του. «Η ΑΕΚ είναι νέα αρχή, έχω όρεξη για δουλειά, αλλά στην εποχή μας ζητώ το καλύτερο για τον εαυτό μου και θέλω να παίξω τώρα καλά ώστε να πάω μια μέρα στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό» δήλωνε ευθαρσώς σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ έπειτα από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον Βόλο.

56

Το κοινό περί... δικαίου αίσθημα στις τάξεις της «Ένωσης» επέβαλε την καρατόμησή του. Μάλιστα ο Ντούσαν Σάκοτα, ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ και γιος του τότε προπονητή της ομάδας, Ντράγκαν Σάκοτα υπερθεμάτισε εξηγώντας πως «η ΑΕΚ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ούτε σκαλοπάτι, ούτε σταθμός κι ούτε… ταξί να πηγαίνει τον καθένα εκεί που γουστάρει. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, ας ρωτήσει κάποιον από τους Χατζή, Ζήση, Κακιούζη, Ντικούδη, Μπουρούση και Άντιτς να του το εξηγήσουν καλύτερα». Ο μεν Δίπλαρος έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Η δε ΑΕΚ έχασε έναν πολύ εξελίξιμο παίκτη. Ένα παιδί από πολύτεκνη οικογένεια με έξι αδέλφια που δεν ζούσε ασφαλώς μέσα στα πλούτη και απώλεσε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να παίξει στο top επίπεδο.

Μαυροβούνιο, Γεωργία & Χεζόνια

Η προσγείωση ήταν ανώμαλη. Από την αποθέωση ως πρωταθλητής Ευρώπης με τους Έφηβους, στην... κατακραυγή από μια μερίδα κόσμου που δεν συγχωρεί. Ο Νίκος Δίπλαρος πήρε τον δύσκολο δρόμο. Αρχικώς βρήκε καταφύγιο στον Άρη, το 2016-17 έπαιξε ως δανεικός στους Μαχητές Δόξας Πεύκων στο πρωτάθλημα της Α2 κι ακολούθως φόρεσε τα κυανέρυθρα, παίζοντας στον Πανιώνιο το 2017-19. Η συνέχεια τον βρήκε στο Μαυροβούνιο (Λόβτσεν) και τη Γεωργία (Μπατούμι) πριν υπογράψει στον Παναθηναϊκό όπου συμμετείχε στην προετοιμασία το καλοκαίρι του 2020 κι εν τέλει κέρδισε μια θέση στο πράσινο ρόστερ, πανηγυρίζοντας το double και γνωρίζοντας την αποθέωση από τον Μάριο Χεζόνια!

7666

Η μεταγραφή στον Απόλλωνα Πάτρας δεν ήταν ένα στοίχημα ή κάτι τέτοιο. Ο νεαρός πλέι μέικερ υπέγραψε στους Αχαιούς αφού προηγουμένως κέρδισε τίτλους με τον Παναθηναϊκό δίχως να έχει σημαντικό χρόνο συμμετοχής, γνωρίζοντας πως ο Νίκος Βετούλας περιμένει αρκετά πράγματα από αυτόν... Εξάλλου, ως Πατρινός γνωρίζει καλά τη δυναμική του Απόλλωνα και την ώθηση που του δίνει ο κόσμος του. Με την εμφάνισή του απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας, εκεί όπου ο Απόλλων επικράτησε με 80-72, απέδειξε πως μπορεί να λειτουργήσει ως ηγέτης, σημειώνοντας 24 πόντους, 6 ριμπάουντ και 10 ασίστ όταν όλοι οι συμπαίκτες του είχαν μαζί όλες κι όλες... δυο! O Δίπλαρος κάνει restart στην Πάτρα, η διαδρομή του ήταν γεμάτη δυσκολίες, εντούτοις δείχνει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο...Τον δύσκολο.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα