Ιωνικός - Άρης: «Καθάρισε» η ελληνική τετράδα (vid)

Νίκος Καρφής
Ιωνικός - Άρης: «Καθάρισε» η ελληνική τετράδα (vid)

bet365

Ο Ιωνικός πήρε νίκη-θριλερ με τον Άρη στην παράταση, με την ελληνική τετράδα (Χουγκάζ, Κολοβέρος, Αθηναίου και Γόντικας).

Το πρώτο του ροζ φύλλο αγώνα πήρε ο Ιωνικός στο πρωτάθλημα, αφού έμεινε ψύχραιμος στην παράταση και επικράτησε με 93-83 του Άρη. Τη διαφορά για την ομάδα της Νίκαιας την έκαναν 4 Έλληνες που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Η τετράδα Κολοβέρος-Χουγκάζ-Γόντικας-Αθηναίου έδωσαν πολύτιμες λύσεις και η παρουσία τους ήταν πολύπλευρη κατά τη διάρκεια του ματς.

Ο Κολοβέρος τελείωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους (9/13 σουτ και 4/5 τριποντα), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, αλλά και 6 λάθη. Ο Χουγκάζ που συνεχίζει με... σπασμένα τα φρένα από την περσινή σεζόν, είχε 18 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Γόντικας έδωσε τις μάχες του στη ρακέτα και μέτρησε 12 πόντους (5/8 σουτ), 8 ριμπάουντ και 2 μπλοκ. Τέλος ο Γιάννης Αθηναίου μπορεί να μην ήταν σε καλή μέρα στο σκοράρισμα 7 πόντους με 1/6 σουτ, αλλά μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ.

Αν προσθέσουμε στο... κάδρο και τον Γκιουζέλη με τους δύο πόντους του, οι Έλληνες του Ιωνικού πέτυχαν τους 62 από τους 93 πόντους της ομάδας, δηλαδή είχαν το 67% των πόντων των γηπεδούχων.

Όλα αυτά ενώ το ποσοστό των γηγενών παικτών U21 που παίζουν στην Basket League βρίσκεται πολύ χαμηλά στο 11.7% σε σχέση με τον μέσο όρο της υπόλοιπης Ευρώπης που φτάνει το 17%. Τη σεζόν που πέρασαν οι U21 έπαιζαν 5.4 λεπτά ανά ματς στη Basket League, ενώ φέτος ο Ιωνικός δίνει ευκαιρίες σε Κολοβέρο, Χουγκάζ, δυο παιδιά που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Μάλιστα ξεκίνησαν βασικοί και έκαναν εξαιρετικό ματς, παίζοντας σαν ηγέτες. Mάλιστα μετά το τέλος του ματς, ο προπονητης του Ιωνικού, Κούρο Σεγκούρο έβγαλε το καπέλο του στον 19χρονο Κολοβέρο και ξεκαθάρισε ότι δεν τον νοιάζει η ηλικία του αλλά ο τρόπος που παίζει.

κκ

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα